21 Nisan 2022 Perşembe

0 Tessa Dare - Evlilik Anlaşması (Girl Meets Duke #1)



~~~*~~~
Aptal kalbine bir parça bile umut verme yoksa mahvolan sen olursun.
~~~*~~~

 
Çıktığı anda radarıma takılan ve aldığım hatta hiç yapmadığım bir şekilde öncelik verdiğim kitap olan Evlilik Anlaşması ile karşınızdayım. 

Öncelikle yazarın okuduğum ilk kitabı ve bunun yanında bu kitaba öncelik vermemi isteyen o kadar takipçim oldu ki instagramda bu yüzden geldiğinde elimdeki kitap biter bitmez başladım buna.

Dediğim gibi yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve nasıl bir kitapla karşılaşacağımı bilmeden başladım ve sevdim. Kurgusu, karakterleri ve olay döngüsü güzel yazılmıştı. Hikaye bence hepsi bir bütün olarak bakıldığında olması gerektiği gibiydi. Bu yüzden sevdim. 

Daha detaylı yoruma girmeden önce sizlere kitabın konusundan da azıcık bahsedip yoruma başlayacağım. 


~~~*~~~
"Uzun süredir yalnızdı ve böyle kalmaya kararlıydı. Kimseye güvenmez ama kendisine meydan okuyanlara saygı duyar. Sanırım sizin burada olma nedeniniz de bu. Öfkeli, kırgın, sıkkın, gösterdiğinden çok daha fazla acı çekiyor ve - ya siz onu iyileştireceksiniz ya da o sizi mahvedecek."
~~~*~~~


Bir terzi olarak çalışan Emma, son aldığı siparişin ödemesini alamayıp da paraya sıkışık kaldığı bir dönemde elbiseyle beraber Ashbury Dükü'nün malikanesine gider. Amacı sadece elbisenin ödemesini alıp hayatına geri dönmektir. Ancak savaş gazisi olan ve yüzünün, vücudunun yarısı yanarak yara olan, bu yüzden nişanlısı tarafından terk edilen Ashbury Dükü, evlenmeli ve varis sahibi olmalıdır yoksa bütün dükalık işe yaramaz akrabalarına kalacaktır. Bunun için de kendisine sağlıklı bir eş aramaktadır. Yapacağı evlilik anlaşmalı olacak ve varis olduktan sonra kimse birbirini görmek zorunda değildir. Tam bunları düşünüp değerlendirirken kapısından beliren Emma ile planları çok çabuk bir şekilde uygulamaya koymaya karar verir. Çünkü Emma, cesur, güzel, sağlıklı ve daha da önemlisi ondan tiksinmiş veya korkmuş görünmemektedir. Anlaşmalı bir şekilde yapılan evliliğin sonucunda ikisinin de hesaba katmadığı şey birbirlerine karşı hissedecekleri çekimin aşka dönüşmesidir. Emma'nın pes etmeyen, cesur, eğlenceli ve akıllı halleri Ash'in dikkatini çekerken genç adamın tavırları da Emma'nın dikkatini çekmektedir. Ama tabi ki onca olaydan ve tereddütlerden sonra aşk kazanıyor. :) 

Öncelikle kitabın kurgusu hafiften "Çirkin ve Güzel" masalını anımsattı. Bu tür kurguları cidden çok severim ve bu kitabı da sanırım bu yüzden ayrı bir sevdim. Çünkü insanların görünüşlerini o kadar ön planda tutuyor ki çok sığ düşüncelerin üstünde hareket ederek insanları çok fazla kırabiliyoruz. Bu yüzden bu kitabın konusu da kurgusu da bu türde olduğundan dolayı insanlara el altından bir mesaj veriyor. 

Yer etmiş acıları ne yazık ki sevgi çok zor siliyor. Bu yüzden bence insanları görünüşleri ile yargılamamak lazım ;) 



~~~*~~~
Ondan gelen iki kelimelik övgüyle kalbi kuşun kanatları gibi çarpmaya başladı. 
Yapma, diye azarladı kendini. Buna cesaret etme. 
Kalbi onu dinlemedi, zaten hiçbir zaman dinlememişti.
~~~*~~~



Neyse kitaba geri dönelim :) Ash'in savaş gazisi olması, yaraları, bu yönde kabullenmişliği, kendini kusurlu görmesi, tüm iyi özelliklerini bu görünüşün kapattığına inancı ve daha da önemlisi kendisini iğrenç, tiksinç bir yaratı ya da canavar gibi hissetmesi bir dükte okumayı beklemediğimiz şeyler. Çünkü okuduğumuz her dük kendini bilen, gücünün farkında olan, erişilmez, kusursuz ve özgüveni olan karakterlerdi. Ama Ash öyley değildi. Evet düklüğünün getirdiği gücü ve erişilmezliğinin farkında ama görünüşünün yarattığı tepkileri de farkında olduğu için o özgüven ve kusursuz karakterlerden değildi. Aslında belki de bu hoş değişiklik ve farklılık yüzünden Ash'i ayrı bir sevdim bilemiyorum. Belki de içinde kanayan yara gibi olan insanların ve özellikle nişanlısının tepkisi yüzünden çok sevdim... ama cidden sevdiğim bir karakterdi Ash. 

Emma ise... işte bu be kızım yürü dediğim karakterlerden oldu. Çünkü ben kitaplarda ne istediğini bilen, bunun için çabalayan ve azimli, güçlü kadın karakterleri severim. Burada da öyle bir kadın karakter okumak pahabiçilemezdi. Özellikle bir aristokrat olmaması ve bir papaz kızı olması.. .babası tarafından evden çok genç yaşlarda sokağa atılması, buna rağmen, bütün kırgınlıklarına rağmen ayakta ve hayatta kalmayı başarmış olması çok güzeldi. 

Ash ve Emma arasındaki diyaloglar çok güzeldi. Zaman zaman eğlenceli olsa da zaman zaman Ash yerine ben sinirlendim ya da Emma yerine Ash'e ben köpürdüm de diyebilirim :) 

Birbirlerinin yaralarını sarmaları, birbirlerine tutunmaları ve sevdikleri için bir şeyleri göze alabilme potansiyelleri çok güzel ifade edilmişti. 

Hatta serinin diğer kitapları özellikle 2. kitap için hafiften bir dokunuş yapmıştı kitapta o da çok güzel bir jestti. Heyecanlanmamak elde değil umarım ikinci kitap kısa zamanda çıkar. :) 


~~~*~~~
Hayatındaki her şey ters tepiyordu. 
Önce Waterloo'daki o roket. Sonra nişanı. Şimdi Emma ile yaptığı lanet anlaşma. Evliliklerinin sözde kişisel olmayan doğasına rağmen Emma yavaş yavaş içeri, yaralarının altına doğru giriyordu. Belki daha derinlere. 
Aşk tehlikeliydi. Hemen bir son bulmalıydı. Eğer buna izin verirse kader kesinlikle yüzüne gülerdi. Kalbi patlayıp parçalara ayrılır ve içerisi de tıpkı dışarısı gibi mahvolurdu. 
~~~*~~~


Çok uzatmayayım ben kitabı sevdim, çok çok mükemmel değildi elbette ama sevdim ben yine de. Sıkılmadım okurken. Gereksiz uzatmalar da yoktu, gereksiz kıskançlıklar ya da entrikalar yoktu bu yüzden de daha çok sevdim. Ayrıca karakterlerin birbirlerine olan güvenleri çok daha güzel bir hale getirmişti kitabı. 

Benim kitaba puanım 5 üzerinden 4.

Bence bu türü seviyorsanız denemelisiniz :) 


Girl Meets Duke



~~~*~~~
Ash ondan uzak duramıyor, arzularını asla tatmin edemiyordu. İçindeki uçurumun dibi yoktu. Tek arzuladığı Emma'nın vücudu değildi. Aynı zamanda onunla yakın olmayı da arzuluyordu. Kabul edilmeyi arzuluyordu. İstenmeyi ve asla reddedilmemeyi. 
Evet. 
O her zaman evet diyordu. 
~~~*~~~



Kitabın adı      : Evlilik Anlaşması
Orijinal adı     : The Duchess Deal
Yazarı            : Tessa Dare
Çevirmen        : Şebnem Tansı
Seri Bilgisi       : Girl Meets Duke #1
Yayınevi          : Epsilon
Sayfa sayısı     : 304

Kitabın tanıtım yazısı: 

Tarihi aşk romanlarının yıldızlarından ve New York Times Çoksatanlar listesinin vazgeçilmez isimlerinden Tessa Dare’den zekice diyaloglarla ve tutkulu dokunuşlarla hayat bulan bir aşk hikâyesi...

Waterloo Savaşı’ndan yüzünün yarısı tanınmaz hâlde dönen Ashbury Dükü korkunç görünümü sebebiyle nişanlısı tarafından terk edilmişti. Ne var ki Ash’in bir vârise ihtiyacı vardı ve hiç vakit kaybetmeden kendine bir eş bulması gerekiyordu. Fakat yüzü bu hâldeyken onunla kim evlenmek isterdi ki? Büyük bir yalnızlığın içine hapsolan Ash, kütüphanesinde ansızın beliren davetsiz misafir Emma'yla karşılaştığında bu sıradan terzinin, aradığı tüm özelliklere sahip olduğunu anlamıştı. Kız, şefkatli, iyi eğitimli ve espriliydi. Ayrıca yeterince güzeldi ve kirasını ödeyemediği için evinden atılmak üzereydi.

Dük tanıştıkları gün ona evlenme teklif ettiğinde Emma onun akıl sağlığından endişe etmiş ve bunu dile getirmekten çekinmemişti. Ash ise bu yoruma hiç aldırmadan evliliklerinde geçerli olacak birbirinden tuhaf şartları sıralamıştı.

Emma hayallerindeki aşk evliliğinden oldukça uzak olan bu garip teklife hayır dese de Ash onu ikna etmek için çabalamaya devam edecekti. Ancak Emma’nın henüz bilmediği bir şey vardı: Dük son derece aklı başında ve karşı konulamaz bir adamdı.

İlk sayfalarından itibaren sizi içine alacak olan Evlilik Anlaşması, Emma ile Ash’in sıradışı aşk hikâyesiyle olduğu kadar Tessa Dare’in cüretkâr ve eğlenceli üslubuyla da okurların kalbinde yer edinecek. 




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın