26 Nisan 2022 Salı

0 Erin Watt - Düşmüş Varis (The Royals #4)



~~~*~~~
Yalnız kalmanın ne demek olduğunu biliyordum. Bir şeyleri istemenin ama elde edememenin nasıl bir şey olduğunu da. Hartley de böyle hissetsin istemiyordum. Artık hissetmesin. Ben aynındayken hissetmesin. 
~~~*~~~



 Sonunda Easton Royal'in hikayesine başladım. Son kitap çıkmadan okumayı planlamıyordum şimdi son kitapta elimde olunca bekletmeden başladım. Zaten bu yorumu yazdıktan sonra hemen devamına başlayacağım. Biraz damdan düşer gibi olacak ama en başından söylüyorum kitap öyle fena bitiyor ki size tavsiyem devamını almadan okumayın. Önce son kitabı da alın sonra peş peşe okursunuz ;) 

Uyarımı yaptığıma göre yorumuma devam edebilirim. 

Kitap The Royals Serisi'nin 4. kitabı. Ama şöyle ilk üç kitap Ella ile Reed'in hikayesi ve 3,5 novellası da Gideon ve Savannah'ın hikayesi. 4. ve 5. kitaplar da Easton Royal'in hikayesi. Bu yüzden hem seriyi sonlandırıyoruz hem de Easton Royal'in hikayesini okuyoruz. Sıralı okumanız sizin için en iyisi çünkü hem karakterlerin diyalogları hem olay kurgusu sıralı gidiyor. 


~~~*~~~
Arkadaş olma fikrine neden bu kadar kapıldığımı bilmiyordum ama içimden bir ses bunun doğru olduğunu söylüyordu. Hartley'yi hayatımda istiyordum, eğer arkadaş olmak bunu mümkün kılacaksa o zaman arkadaş olurduk. 
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna da değindikten sonra detaylı yorumuma gireceğim. Easton Royal, diğer kitaplardan da tanıdığımız üzere her ne kadar inkar etse de alkol bağımlılığı olan, hatta ciddi her konudan kaçış olarak alkolü seçen, sorumluluk almaktan uzak henüz lise son sınıf öğrencisi bir delikanlıdır. Sporla ilgilenmediği veya kardeşleriyle takılmadığı zamanlarda kesinlikle kızları yatağa atmakla ilgilenen bütün zamanını eğlenmeye adamış biridir. Bir gün ders sonrasında öğretmeniyle uygunsuz bir şekilde Hartley'e yakalanır. Sonrasında da amacı Hartley'i korkutup çenesini kapalı tutma çabasıdır ama hesaba katmadığı şey ise Hartley'in ilgisini çekeceğidir. Okulda daha öncesinde görmediği bir kız olan Hartley oldukça ilgisini çeker ancak Hartley'in amacı beladan uzak durup okulu iyi notlarla bitirmek ve babası ile arasında olan sorunları çözebilmektedir. Ancak Easton hayatına usulca değil de istikrarlı ısrarların üzerine girince Hartley'in hayatı hiç de planladığı gibi gitmez. Çünkü Easton'dan hoşlansa bile bunu inkar edip, ondan uzak durmayı planlamaktadır. Ama Easton'ın hiç öyle bir amacı yoktur. İkili önce arkadaşlığa başlayıp da sonrasında aralarında bir şey olmasına engel olasalar da içten içe birbirlerine bağlanırken arkadaşlığa sığınmaktadır. İkili kendileriyle uğraşırken Easton'ın sarhoşken yaptığı bir anlaşma başına bela olmuştur. Felicity ile yaptığı anlaşma sonucunda genç kızın kinini kazanan Easton, Astor Park'ta büyük bir soruna imza attığının farkıdna değildir. Çünkü Felicity hedef olarak Easton'ı değil onun yanında olan ve onun değer verdiği kişileri hedef almaktadır. İlk hedefi de Hartley olur. Hartley'in hayatı planladığının aksi yönde ilerlerken hiçbir şeyi düzeltemeden daha da batar halde olması ve Easton'ın da durumu daha da kötü hale getiriyor olması işleri kontrolden çıkarır. 

Easton ve Hartley için olaylar içinden çıkılmaz hale geldiği noktada kitap bitti. Bu yüzden devamı olmadan başlamayın diyorum ;) 


~~~*~~~
Hartley'yle takılmak, beni bütün halde yutacak duygusal bir deliğin derinliklerine çekecekse, yarı yoldan dönerdim. Ama onunla olmak bana iyi geliyordu. 
~~~*~~~


Öncelikle kitapta Ella ve Reed' okumak çok güzeldi hatta bir ara Gideon ve Savannah'da boy gösterdi çok güzeldi. 

Ella, Val ve Easton üçlüsünün takılmaları çok eğlenceliydi. Bence bu üçlü muhteşem bir arkadaş üçlüsü. 

Okulun yeni takım kurucusu Bran'de sevdiğim karakterlerden oldu. Easton'ın olduğu yerde gölgede kalıyor bu bir gerçek ama yine de sevilecek karakterlerden. Hatta onun varlığı ve Hartley ile olan diyalogu Easton tarafından kıskançlık krizlerine sebep oldu ya bu da bir diğer sevdiğim şeydi. 

Easton'ın aşırılıklarını zaten diğer kitaplardan biliyorduk şimdi ise kitabı tamamen onun tarafından okumak, yaptığı şeyleri kendince açıklamaları ve sonrasında yaşadığı pişmanlık ve düzeltme hevesi çok güzel anlatılmıştı. O zamanlarda bu çocuğu çok seviyordum şimdi de çok seviyorum. 

Hartley ise neredeyse kitabı sonuna kadar babasıyla olan olaylarla ilgili gizemini korudu aslında daha büyük bir şey beklemiştim ama babasının karakterindeki ve konumundaki biri içinde büyük olabilecek bir olaydı geçmişi... bu yüzden yaşananlar ve sonrasında yaşananlar o yaştaki bir kız için zor şeyler dedirtti. 


~~~*~~~
Sessizliğin sağır edici olması ne garipti. Daha önce ne demişti? Sessizlikte kalp atışlarını duyabilirsin mi? Aynı zamanda bir kalbin kırılışını da duyabilirdiniz.
~~~*~~~


Felicity ise... kızın içinde uyuyan bir şeytan varmış ve Easton o şeytanı uyandırdı. Hem de çok fena uyandırdı. Açıkçası Ella'nın belallısı Jordan'dan sonra bir belalı daha bekliyordum bu kitaba da ve Felicity bana istediğimi verdi. Sonuçları çok ağır gidiyor bakalım nasıl başa çıkacaklar... 

Özellikle bu mevzuya değinmezsem içimde kalır ve ben asla içimde tutamam biliyorsunuz. Laura'ya sinir oluyor, diğer kitaplarda da Royal ikizlerini kullanıyordu şimdi de ve bu o kadar sinir bozucu ki keşke akıllansalar da şutlasalar şu kızı diye düşündüm bütün kitap boyunca... 

Neyse çok uzatmadan yorumumu bitirip devamını okumak istiyorum. Ben kitabı çok sevdim zaten bu seriyi okumaya başladıysanız bu kitaba gelip devamını da okursunuz ama henüz seriye başlamamışlar bence bu seriyi kaçırmamalılar. 




Kitabın adı      : Düşmüş Varis
Orijinal adı     : Fallen Heir
Yazarı            : Erin Watt
Çevirmen        : Aydan Yalçın
Seri Bilgisi       The Royals #4
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     : 304
Kitabın tanıtım yazısı: 

Bu ailenin tasarım hatası benim.

Easton Royal, görünüşte her türlü avantaja sahipti: Yakışıklıydı, zengindi ve çok zekiydi. Ama onun tek hedefi sonuna kadar eğlenmekti. Sonuçlarını hiç düşünmek zorunda kalmadan aklına eseni yapmak tam da ona göreydi. Bu oyunu bozacak kişi ise Astor Park’a yeni gelen Hartley Wright’tan başkası değildi.

İlk kez bir kız ona hayır diyordu, hem de ondan hoşlanmasına rağmen. Easton onu bir türlü çözemiyor ve bu da durumu daha çekici kılıyordu. Fakat bir yetişkin gibi davranmazsa Hartley’yi tamamen kaybedeceği kesindi.

Royal isminin geçmediği tek savaşta Easton kuralları kabul etmek, rakiplerini anlamak ve hayatında ilk kez pişman olmayı öğrenmek zorunda kalacaktı.

“Erin Watt ikilisinin kalemi her kitapta daha da güçleniyor.” —The Romance Bibliophile

“Düşmüş Vâris bu harika serinin bir başka muhteşem kitabı.” —BJ’s Book Blog

“Karakterler o kadar gerçek, hikâye ve kurgu o kadar çarpıcı ki sizi kitabın içine çekip son sayfasında bile bırakmayacak.” —FMA Book Reviews

“Kitabı bitirdiğimden beri Easton’ın hikâyesinin ikinci bölümünü okumak için sabırsızlanıyorum.” —Hypable

“Kesinlikle beş yıldızı hak ediyor. Ne işiniz varsa bırakın ve hemen okumaya başlayın.” —Book Starlets 




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın