5 Nisan 2023 Çarşamba

0 Tessa Dare - Kusursuz Mürebbiye (Girl Meets Duke #2)



~~~*~~~
Burada sadece karanlık var sevgilim. Vaktini boşa harcama.
~~~*~~~


 
Bu ayın ilk historical romans kitabı ilk kitabını severek okuduğum Tessa Dare'in serisinin ikinci kitabı. Çok şükür Epsilon bizi süründürse de kitabı çıkarmayı ihmal etmedi de yeni bir historical kitap geldi bu türün severlerine. 

En yeni historicallarda biri olan Kusursuz Mürebbiye ile serinin ikinci kitabını okuduk. 4 Kız arkadaşın hikayesini anlatan bu seride 2.kitap Alexandra'nın hikayesini okuduk. İlki Emma'ydı ve Evlilik Anlaşması kitabıyla onun hikayesini okumuştuk. Her kitap bir karakterin hikayesi. 

Umarım Epsilon seriyi yarım bırakmaz, çünkü yayınevleri historical serileri yarım bırakmayı pek bir seviyorlar. O yüzden umarım devamını çıkarmaya devam ederler. 

~~~*~~~
Her kadın eşsizdi ama o çok farklıydı. Tuhaf, cesur ve akıllıydı. Dahası farklı hissettiriyordu. Chase bir kez olsun kendinden saklanmak yerine yavaşlamak, onu keşfetmek ve onunla ilgili her şeyi öğrenmek için zaman ayırmak istiyordu
~~~*~~~



Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, Alexandra, arkadaşlarının kısaca Alex dediği genç kadın, geçimini saatleri kurarak, ayarlayarak sağlamaktadır. Bir gün Chase'in evine gittiğinde amacı saatleri ayarlamak ve parasını alıp gitmektir ancak Chase onu vasisi olduğu Rosamund ve Daisy'nin yeni mürebbiyesi zannederek işe aldığını söylediğinde bu durum Alex'in şaşkına uğratır. Çünkü Alex, Chase bir süre önce kitapevinde görmüş ve genç adamdan oldukça etkilenmiştir, şimdi onu karşısında görünce hem çok şaşırmış hem de içinde bastırdığı aşk filizlenmeye başlamıştır. Bir de üstüne haylazlıkla sınır tanımayan biri on, biri yedi yaşında olan iki küçük kıza da öğretmenlik yapması gerekmektedir. Başta bu teklifi kabul etmese de yaşadığı talihsiz kaza sonucunda bu teklifi kabul etmek zorunda kalır. Şimdi hayatının macerası başlamıştır çünkü iki küçük kızla işi kolay olmayacaktır ama onlardan daha zorlayacağı bir şey de Chase ile aralarındaki cinsel çekim ve duygusal bağdır. Ama Chase'in geçmişte yaşadığı kaza ve hala onu duygusal olarak atlatamaması hem Alex'le bir şey yaşamasına engel oluyor hem de vasisi olduğu iki küçük kızla da bağ kurmasına engel oluyor. Şimdi Chase'in hem kızlarla hem de Alex ile hayatına nasıl devam edeceğini okuyoruz. 

Öncelikle alışılmış kadın karakterlerin dışında kadınları okumak çok güzeldi. İlk kitapta da öyleydi bunda da öyleydi. O alıştığımız bütün kurallara bağlı kadın karakterlerin yanı sıra kendi ayaklarının üzerinde durma çabasında, hayatını tek başına devam ettirebilme çalışan kadınları okumak çok güzeldi. 

Alex'in de kimsesiz olması, kendi kendine çalışıp yetmeye çabalaması bunun yanında hayallerinin de peşinde koşması çok güzel bir değişiklik olmasının yanı sıra böyle güçlü kadınları okumak da çok hoşuma gidiyor. 

Bunun yanında Chase'de bu tür kitaplarda okumaya alışık olduğumuz erkek karakterlerden değildi. Bir düklüğün varisi olmasına rağmen tavırları, yaptıkları ve duygusal anlamda kendinde gördüğü eksiklikleri göz önüne aldığımızda pek de bu türde alıştığımız bir karakter değildi ama Chase'i de okumak çok güzeldi. 

Sanırım kitapta en çok bu türde rastlamadığımız türde karakterlerin olması hoşuma gitti. 


~~~*~~~
Gözden uzak olan akıldan da uzak demek değildi. Geceleri kendini onu düşünürken buluyordu. Yukarıda, yalnız ve karanlıkta olduğunu biliyordu. Ama sabahları daha kötüydü. Tanrı aşkına, Chase her güne onun elini tutarak başlıyordu. 
~~~*~~~


Alex'in Chase konusundaki tavırları, ona bir şeyleri gösterme çabası, hatalarını, kusurlarını ama bunun yanında da içindeki korkularla baş etmesine yardımcı olma çabası çok güzeldi. 

Chase'in bağlılık ve sevgi konusundaki tereddütleri ve korkuları güzel ifade edilmişti, bu yüzden kendini geri çekmesi, duygusal anlamda uzak durma çabası da güzel anlatılmıştı. 

Alex'in Chase, korkularını yenmesine yardımcı olması, onu cesaretlendirmesi hatta kızlarla da bağ kurması için çabalaması çok güzeldi. Hatta bazen eğlenceli sohbetlerle kahkaha attırsa da romantik kısımlarda ve sevgi dolu satırlarda güzeldi. 

Rosamund ve Daisy ile ilgili satırlar çok güzeldi. Çocukların sevgi, bağlılık ve güven konusundaki açlıklarını, Chase'e olan duygularını çok güzel anlatmıştı. Her ne kadar eğlenceli satırlar olsa da içinde barındırdığı duygusallık da tam olması gerektiği gibiydi. 

Hele Daisy'nin bebeğini hasta yapıp öldü senaryolarına karşı verilen tepkiler çok güzeldi. 

Alex'in deniz korkusu daha doğrusu, tekne-su-yelkenli-göl içeren aktivitelere dair korkusu ve bununla baş edemiyor olması geçmiş travmalardan kurtulamaması güzel bir detaydı çünkü sonrasında bu konuda Chase ile yaşadıkları için Chase'in duygularını okura çok güzel hissettirmişti.

Chase ve Alex arasındaki tutku oldukça ateşliydi ve ikisinin de ne istediğini bilerek hareket etmesi de güzel bir detaydı. Hiçbir söz vermeden deseler de aslında ikisi de birbirlerine duygusal anlamda bağlanmaları ve buna farkında olmamaları - aslında itiraf edememeleri güzeldi. 


~~~*~~~
"Biliyor musun, düşünüyorum da..." Chase ceketini ve şapkasına aldı. "Birlikte çok fazla zaman geçiriyoruz."
"Katılıyorum." Barrow tüy kalemini hokkanın kenarına vurdu, sonra sakin ve ciddi bir tonla ekledi. "Dikkatli ol, Chase. İncinecek tek kişi o değil."
"Endişelenme. Kızlar bilmiyor."
"Ben kızları kastetmiyorum. Senden bahsediyorum."
~~~*~~~


Rosamund ve Daisy bence kitabın en güzel detayıydı. Hem eğlenceli satırlara neden oldular hem de görünenin altında iki kardeş duygusal olarak da güzel bir aile oluşumunu sağladılar. Bu yüzden çok sevdim o ikisini. Özellikle birbirlerine düşkünlükleri ve daha da önemlisi yaratıcılıkları çok güzeldi. 

Aşk çok güzel işlenmişti, kelimenin tam anlamıyla önce arkadaşlığa sonra da aşka çıkılan bir yolculuk gibiydi. Çok güzel anlatılmıştı. 

Bu kitapta ilk kitaptan tanıdığımız Emma ve Ashbury Dükü'nü görmek çok güzeldi. Eğlenceli satırlara sebep verdiler ve okumaktan inanılmaz keyif aldım. 

Kitabın sonunda 3.kitap için temeller atıldı umarım çok beklemeyiz okumak için. 

Ah bir de söylemezsem olmaz, kitabın bölüm başlarındaki desenler çok güzeldi. Çok hoş bir detay olmuş, sevdim. 😍

Kitaba puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Kalbini yerinden söküp şömineye atmak istedi. Acıdan başka bir şey vermediğine göre kalbinden kurtulabilirdi. 
~~~*~~~




Girl Meets Duke



Kitabın adı      : Kusursuz Mürebbiye
Orijinal adı     : The Governess Game
Yazarı            : Tessa Dare
Çevirmen        : Şebnem Tansu
Seri Bilgisi       : Girl Meets Duke #2
Yayınevi          : Epsilon
Sayfa sayısı     : 288

Kitabın tanıtım yazısı: 

“Âşık olmaya hazırlanın!” −Bridgerton serisinin yazarı Julia Quinn
 
“Bayıldım! Birçok kez yüksek sesle güldüm... Onun yazdıklarını çok seviyorum.” −Jodi Picoult
 
 
New York Times'ın çoksatan yazarı Tessa Dare,
 
Bridgerton hayranlarının çok seveceği bir tarihi aşk romanı ile karşınızda!
Geçim kaynağı ellerinin arasından kayıp giden Alexandra Mountbatten’ın yeni işi oldukça zor. Birbirinden asi iki yetimi
 bir an önce görgülü genç hanımlara dönüştürmesi gerekiyor. Ancak kızların disipline değil, sevgi dolu bir yuvaya ihtiyaçları var. Tabii bunu vasilerine anlatmak hiç kolay değil. O, hem dükün vârisi hem de Londralı kadınların gözdesi. Pek çok kadın onu dizginlemeye çalıştıysa da sonuç ortada.
 
 
Kendine saygısı olan her çapkın gibi, o da tek bir kurala göre yaşıyor: Bağlanmak yok. Ama Alexandra kararlı: Bir şekilde
 
Chase’in kalbine ulaşmalı ve bunu yaparken kendi kalbini ve işini riske atmamalı! 




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın