15 Ekim 2019 Salı

4 Sylvia Day - Günaha Davet


~~~*~~~
Bir erkek bir hazine bulacak kadar şanslıysa o hazineyi korumaktan, onun üzerine titremekten ve onu hayatının en değerli parçası haline getirmekten zevk duyar. 
~~~*~~~

Sylvia Day'in okuduğum ilk kitabı olmasının yanında ikinci kez okuduğum ilk kitabı aynı zamanda. Üzerinden onca zaman geçti ki bari dedim tekrar okuyayım hazır Sylvia Day okuyorken. Yorumumu da güncelleyip sizlerle paylaşayım. 

Historical romans okumaya ilk başladığım dönemlerde okumuştum ve içerisindeki karakterlerin aykırılıkları aslında aykırılık değil de farklılıkları ve kadınları da erkekler gibi arzulu, ne istediğini bilen ve istediğini elde etmeye hevesli yazması ilk okuduğumda rahatsız etmişti ama şimdi okuduğumda hiç rahatsız olmadım çünkü bu türde hep kadınların masumluğuna değinirken erkeklerin her çiçekten bal alır modda olmasını okuyorduk. Sylvia Day ise buna bir dur diyerek farkını ortaya koyup kadınları da aynı ölçüde arzulu ve sevdiği erkeği elde edebilecek güçte yazması çok iyiydi. Bu hoşuma gitti. Sylvia Day'in kitaplarının en sevdiğim özelliği de bu zaten. 

~~~*~~~
Michael yüzünü ovuşturdu. "Neden kadınlar sıradan olaylara anlam yüklemekte bu kadar ısrarcı davranırlar acaba?"
"Çünkü kadınlar, siz erkeklerin aksine hayatın detaylarını asla gözden kaçırmazlar. İşte bu yüzden sizden çok daha zekiyiz."
~~~*~~~

Diğer kitaplarındaki gibi akıcı, sürükleyici, aşk ve erotizm dolu bir kitap olmasının yanında kardeşlik, aile kavramlarına da değinmesi çok güzeldi. Diğer serisiyle kıyaslandığında bir tık daha erotizme odaklıydı ama bunu da Alistair'in şehvetine düşkün bir adam olasına yoruyorum :)

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Jessica evlilik arifesindeyken Alistair'den etkilenmeye başlasa da henüz Alistair'in delikanlı olması ve Jessica'nın ondan iki yaş büyük olup evlenmek üzere olması ondan uzak durması için yeterliydi. Ancak Jessica düğününden bir önceki gece ormanda köpeğini gezdirirken Alistair'i bir kadınla seks yaparken görmesi içinde bastırdığı duyguları dışarı vururken o gece her ikisinin de hayatında unutulmaz bir anı olarak yerini almak üzeredir. 
Jessica evlenip, mutlu bir evliliği varken eşinin hastalanarak ölmesi üzerine geçen bir yılın ardından kocasının kendisine bıraktığı eve gitmek için bir gemi yolculuğuna çıkar. Yolculukta Alistair ile karşılaşan Jessica yedi yıl sonra karşısında Alistair'i görmesi içinde bastırdığı arzuları ve duyguları gün yüzüne çıkarır. Alistair ise delikanlılığından beri hayran olduğu, sevdiği ve arzuladığı Jessica'yı bu sefer elinden kaçırmamak için elinden geleni yapacaktır. Jessica ise bütün kusurlarına rağmen kendisini kabul eden Alistair ile mutluluğu için savaşmaya hazırdır. 

Sylvia Day'in en sevdiğim özelliği hiçbir zaman mükemmel karakterler yazmıyor olması, hep bir kusurları var. Her an her yerde karşımıza çıkabilecek insanlarda olabilecek özellikteler. Bu hoşuma gidiyor. 

~~~*~~~
Alistair ellerini arkasında kovuşturdu. "Bir zamanlar sizi hafife almış olduğum doğru," diye itiraf etti. "Ama bu çok uzun zaman önceydi. 
Jess kendini tutamayıp sordu: "Bu konudaki fikrinizi değiştiren şey ne oldu?"
"Siz."
~~~*~~~


Alistair'in geçmişini açık yüreklilikle Jessica'ya anlatması, Jessica'nın her şeyi anlayışla karşılaması, aralarındaki romantik anlar, kabullenmeler ve vazgeçilmez bir aşk olması çok güzeldi. 

Alistair ve Jessica haricinde en sevdiğim çiftte Michael ve Hester oldu. Hester, Jessica'nın kız kardeşi ve Michael da hem Alistair'in en yakın arkadaşı hem de Jessica'nın ilk kocasının kardeşi. Onların aşkı bence Jessica ve Alistair'in aşkından daha büyüktü. Michael çok güzel sevdi ve sevgisini çok güzel yaşadı kitabın sonunda onları da mutlu sonun bekliyor olması çok güzeldi. 

Kitabın özellikle son 50 sayfası çok güzeldi. Jessica ve Alistair'in Londra'ya gelmesi ve sonrasında yaşananlar. Su gibi aktı diyebilirim. 

Kitabı ben çok sevdim. İlk okuduğumda yadırgadığım yerler bu sefer bana hiç de tuhaf gelmedi. Her şey olması gerektiği gibiydi. Ben kitabı çok sevdim. Keşke yazarın daha fazla kitabını çıkarsalar. 

Ayrıca söylemem gerek ki kitap erotik romans olarak da geçer bu yüzden bu türü sevmeyenler hiç okumasınlar.

~~~*~~~
"Senin üzerinde hak iddia etmek hoşuma gidiyor," diye mırıldandı.
Alistair, Jessica'nın beline sarıldı. "Londra'ya döndüğümüzde yaptığın seçim için seni sert bir dille eleştiren insanlar bulduğunda da aynı şeyi hissedecek misin bakalım," diye mırıldandı.
"Sence ben p kadar uysal bir kadın mıyım? Başkalarını sözlerinden bu kadar kolay etkilenmem mümkün mü?"
"Bilmiyorum." Alistair başını kaldırıp genç kadının gözlerinin içine baktı. "Bence bunu sen de bilmiyorsun."
~~~*~~~



Kitabın adı        : Günaha Davet
Orijinal adı       : Seven Years to Sin
Yazarı                : Sylvia Day
Çevirmen          : Melike Kocaman Özçelik
Yayınevi             : Pegasus
Sayfa sayısı        : 400

Kitabın tanıtım yazısı: 

Baskılara tüm gücüyle karşı koyan genç bir kadın 

Yedi yıl önce, düğün arifesindeki narin Leydi Jessica Sheffield hiçbir masum genç kızın hayal edemeyeceği kadar ateşli bir manzaraya tanık olur. Şaşkına düşen ancak tuhaf bir şekilde heyecanlanan genç kadın, skandallarla dolu Alistair Caulfield hakkındaki sessizliğini koruyarak evliliğine adım atar. Ancak Caulfield’ın cazibesi genç kadının hayalinde ateş gibi yanarak en yasak rüyalarını süslemeye devam eder.

Kalbini aşka açmaktan korkmayan genç bir erkek.

Alistair, gözlerinde tutkunun ateşi yanan bu ciddi genç kızın cazibesinden kaçarak uzaklara gider. Ancak yıllar sonra Jessica denizaşırı bir yolculuk için genç adamın gemisine adım attığında, yedi yıldır bastırdıkları arzularının esiri olurlar. Eğer bu tutkuya teslim olurlarsa, birbirlerine kapılıp gideceklerdir... 

Erotik, kışkırtıcı ve reddedilemeyecek bir davet.



4 yorum :

  1. O aşkı hissedemeyeceksem erotizmi kitaba kalabilir diyorum ve okumuyorum sayın seyirciler :D

    YanıtlaSil
  2. kitap günümüzden önceki bir aşk hikayesini anlatıyor.bence de bu ikilinin arasında aşktan çok tutku var .ama vakit geçirmek için güzel bir kitap tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize sağlık.''Ağaç Ev Sohbetleri 7'' başlıklı yazımı okumak ve yorumlarınızla katkıda bulunmak üzere sizi blogumda görmekten mutluluk duyacağım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Daha önce okumadığım bir yazar... şans verilebilir..

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın