13 Aralık 2022 Salı

0 Tessa Bailey - Bir Yaz Boyunca (Bellinger Sisters #1)


~~~*~~~
"Benden sana bir tavsiye, Piper. Westport erkekleri... Senin alışkın olduğu tipler değildir. Burada tanıdığın erkeklerin asla yapamayacağı şeylere kabiliyetleri vardır."
~~~*~~~ 


 Çıktığında dikkatimi çeken ama almayı ertelediğim bir kitaptı Bir Yaz Boyunca. Aslında tam benlikti ama nedense almayı ertelemiştim. 

Ancak instagram takipçilerimden bana ulaşanlar oldu özellikle biri bu kitabı çok seveceğimi kesinlikle almamı söylediğinde ani bir kararla sepetime attım ve aldım. Burada bana bu kitabı aldıran takipçime sesleniyorum. Teşekkür ederim, beni cidden tanımışsın ve bu kitabı seveceğimi söylerken ciddi anlamda nasıl kitapları sevdiğimi anlamışsın. Teşekkür ederim 💜

Kitap Bellinger Sisters serisinin ilk kitabıydı. Seri iki kitaptan oluşuyor ve iki kız kardeşin hayatını konu alıyor. En büyük kardeş Piper'ın hikayesiydi bu kitap. Küçük kardeş Hannah'nın hikayesi ise ikinci kitap ve o da çıktı. O kitabın adı da "Seninle Tanışana Dek". Tavsiyem sıralı okumanızdır her ne kadar farklı karakterler ve farklı hikayeler olsa da kurgusal bütünlük açısından sıralı okunmalı. 


~~~*~~~
Artık sular değişmişti ve Brendan aynı hatayı ikinci kez tekrarlamayacaktı. Bir türlü değiştiremediği alışkanlıkları ve rutinleri yüzünden hayatına giren güzellikleri elinden kaçırmayacaktı.
~~~*~~~ 



Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Piper, tam bir parti kızı, zengin üvey babasının gücünü de arkasına almış gününü gün eden, eğlenen, sosyal medya hesaplarıyla mutlu yaşayan, giydiği ayakkabının markasından, aldığı beğeni sayısından, çektiği fotoğraflardan başka derdi olmayan bir genç kadındır. Ancak bir gün üç haftalık en uzun ilişki olarak nitelendirdiği erkek arkadaşından bir partide ayrıldığında bu ayrılığın sosyal medyada fazla ses getirmesini engellemek adına bir parti verir. Gece giriş izninin bittiği bir saatte bir havuza kaçak girerek parti veren Piper ve arkadaşları, polis tarafından yakalanır ve arkadaşlarının Piper'ı suçlu göstermesi üzerine nezarete düşen Piper, üvey babası Daniel için büyük bir probleme neden olur. Çünkü yeni filmi için sponsor olacak olan adamın otelinde skandal çıkaran Piper'ın bir cezayı hak ettiğini düşünür. Bunun üzerine Daniel, Piper'ı öz babasının kasabasına ve onun oradaki barına az bir bütçeyle göndererek hayatı görmesini ve yaşam tarzını düzeltmesi gerektiğini düşünmektedir. Piper yalnız bırakmak istemeyen Hannah'da onunla beraber gider. İki kız kasabaya geldiklerinde ve babasının barına girdiklerinde hayatlarının bir daha eskisi gibi olmayacağını düşünmemektedirler çünkü bu kasaba ve bu bar onlara aslında bambaşka bir hayatın kapılarını açmaktadır. Los Angeles'taki şaşaalı hayatlarından sonra buradaki samimi ve içten hayatlar onlar için çok yabancı oldukları bir deneyim olur. Bir de Piper'ın radarına takılan, eşini yedi yıl önce kaybetmiş bir tekne kaptanı olan Brendan genç kadının bütün dengesini sarsar. Dengesi tek sarsılan Piper değildir. Brendan'da yedi yıldan sonra bütün düzenini ve rutinlerini bozmasına neden olan Piper genç adamın hayatının ortasına bomba gibi düşmüştür. Birbirlerinin hayatlarına dokunurken aynı zamanda kalplerinde filizlenen aşka da engel olamadan hayatın güzelliğini keşfetmeye başlar. Tabi bütün bunların yanında Brendan, bir Los Angeles kızı olan Piper'ı kasabada nasıl tutacağını düşünürken onlara fazlasıyla sığ geldiğini düşünen Piper ise Brendan'ın istediği gibi bir olup olmayacağının korkusundadır. Her ikisinin de kendince korkuları varken bunlarla nasıl savaşacaklarını ve birbirlerine nasıl aşklarını yaşama izni vereceklerini okuyoruz. 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki kitabın +18 sayfaları var dolayısıyla okurken bunu göz önünde bulundurun da gereksiz yere gömmeyin kitabı. 


~~~*~~~
Aralarında sessiz bir iletişim vardı ama Piper bu dili anlamıyordu. Daha önce hiç bu dilde konuşmamıştı ya da  tek kelime etmeden bu kadar çok şey anlatabilen bir adamla karşılaşmamıştı. Aralarında geçenleri tercüme edemiyordu. Belki de anlamını çözmeye henüz hazır değildi.
~~~*~~~ 


Ben kasaba hikayelerini seviyorum. Zaten hayalim emekli olduğumda -tabi olabilirsem- küçük bir sahil kasabasında yaşamak. Bu yüzden de bu tür temalı kitapları aşırı seviyorum. Bu kitabın da öyle bir temada olması benim için büyük bir avantajdı. Büyük şehirli bir kızın kasabada yaşama çabası ve aşkı bulması... ayyy bir kasabaya da ben mi gitsem? Brendan gibi biri beni bekliyorsa orada hemen gidebilirim de 🙈

Neyse konudan uzaklaşmayayım. 😇

Piper'ın doğallığı, dürüstlüğü, sevdiği şeyler konusunda açıkça konuşması, korkularını özgürce söyleyebilmesi çok güzeldi. Hayata dair kaçırdıklarını keşfederken yaşadıkları da çok güzeldi. Aşkı yaşarken tereddütlerine rağmen dürüst olma çabası ve kendinden çok fazla şey verirken bundan gocunmadan devam edebilmesi, cesareti çok güzeldi. Aslında içinde çok güçlü ve savaşçı bir kadın varken bunu görememesi çok fena. Güçlüsün sen kızım dedim okurken ve bütün kasabanın, Brendan'ın ona hayran olmasının yanında okurken ben de hayran oldum. 

Brendan ise.. off adamım senden kaldı mı dünyada? diye sormama neden olacak bir karakterdi. Düşünsenize 7 yıl önce eşini kaybediyor ve alyansını Piper ile cidden bir ilişki düşünene kadar hiç çıkarmamış. Ki Piper'da onu ilk gördüğünde evli sanmış uzak durmuştu. Sadaakat duygusu çok güzeldi. Gerçi Piper ile olan ilişkisinde de pes etmemesi ve onun için savaşması da çok güzeldi. Adam resmen istediğini elde etmek için çaba harcıyordu. Seviyorum böyle karakterleri. 

Brendan ve Piper arasındaki eğlenceli diyaloglar beni güldürürken arada birbirlerine karşı dürüst tavırları da hüzünlendirdi. Özellikle Piper'ın içinde yaşadığı tereddütler ve korkular... 

Ama yine de bar sahnesinde Piper sarhoşken ki hali çok eğlenceliydi. 


~~~*~~~
Piper'ın alışkın olduğu lüks gözünü korkutmuştu ama korkup çaba sarf etmekten vazgeçemezdi. 
En azından denemeliydi çünkü... Piper Bellinger kalbine işlemişti.
~~~*~~~ 



Kasaba halkını ise çok sevdim. Gerçekten kasabalarda herkesin birbirini tanıması, diyalogları, tavırları çok güzel sanırım birazda bu samimiyet için istiyorum bir kasaba hayatını. Büyük şehrin samimiyetsiz kalabalığından, çıkarcı ilişkilerinden uzak olması çok güzel. 

Kitapta ayrıca Hannah ve Fox içinde hafif dokunuşlar vardı. Bu yüzden kurgusal bütünlük açısından sıralı okunmalı dedim. Çünkü bodoslama ikinci kitaptan okumaya başlarsanız ne Piper ve Brendan'ı tanımış olursunuz ne de Hannah ve Fox'un tanıştıkları o ilk anları ve hayatlarını bilirsiniz. Serileri sıralı okumak gerekir 😎

Çok uzatmayayım kitabı çok sevdim ve puanım tabi ki 5 üzerinden 5 💜



~~~*~~~
Brendan'ın bir kaptan olarak öğrendiği tek bir şey varsa o da şuydu: Fırtınanın hemen ardından günışığının sakin sulara yayılmaya başlamış gibi göründüğü an, genelde en büyük dalganın vurduğu an olurdu. 
Ve bunu unutmak ona her şeye mal olabilirdi.
~~~*~~~ 




Kitabın adı      : Bir Yaz Boyunca
Orijinal adı      : It Happened One Summer
Yazarı            : Tessa Bailey
Çevirmen        : Gülfem Çırak
Seri Bilgisi       : Bellinger Sisters #1
Yayınevi          : Martı Yayınları
Sayfa sayısı     : 432

Kitabın tanıtım yazısı: 

Moda ile partilere düşkünlüğüyle tanınan Piper Bellinger bir sosyal medya fenomenidir ve bu ünü yüzünden paparazziler her daim peşindedir. Piper, kontrolden çıkan bir havuz partisinden sonra kendini önce nezarethanede hemen ardından da manşetlerde bulur. Ancak son darbe üvey babasından gelir: Tüm bu şımarıklıklar artık adamın canına tak etmiştir ve Bellinger Kardeşler, merhum babalarının eski barını işletmek için doğdukları kasabaya gidecektir.

Genç kadın Westport’a ayak basmasının henüz beşinci dakikasında, onun Beverly Hills’ten uzakta bir hafta bile dayanamayacağını düşünen iriyarı ve kaba tekne kaptanı Brendan`la tanışır. Piper o anda hem üvey babasına hem de bu seksi kasabalıya, güzel bir surattan daha fazlasına sahip olduğunu kanıtlamaya karar verir.

Fakat Westport küçük bir kasabadır ve Piper kısa süre içinde, gittiği her yerde Brendan’a rastlamanın kaçınılmaz olduğunu fark eder. Eğlence düşkünü bir jet sosyete üyesi ile huysuz bir tekne kaptanı her ne kadar zıt karakterde olsalar da aralarında inkâr edilemez bir çekimin fitili ateşlenmiştir bile. Piper herhangi bir şekilde dikkatinin dağılmasını istememektedir; özellikle de denize açılıp haftalar boyu geri dönmeyen bir adam tarafından. Geçmişiyle bağlantı kurup Westport’u evi gibi görmeye başladıktan sonra Los Angeles’taki şatafatlı fakat soğuk hayatın gerçekten istediği şey olup olmadığını sorgulamadan edemez. Los Angeles hâlâ ona seslenmektedir ama Brendan -ve anılarla dolu bu küçük kasaba- çoktan kalbini ele geçirmiştir.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın