25 Aralık 2022 Pazar

0 Sylvia Day - Seninle Tamamlandım (Crossfire #5)



~~~*~~~
Daha önce kimse bana onun gibi bakmamıştı; aşk ve arzuyla harmanlanmış tam bir kabulleniş ve anlayış vardı bakışlarında.
~~~*~~~ 
 

Crossfire Serisinin 5. ve son kitabı Seninle Tamamlandım yorumuyla geldi. Bu hafta sonu Gideon Cross ile geçirdim ve kitabı bitirdim. Hatta seriyi bitirdim. Hem de çok güzel bir şekilde. 

Yorumun sonunda serinin sıralaması ve linkleri olacak yorumları okumak isteyenler oradan ulaşabilirler. 

Serinin geneli için +18 olduğunu söylemeliyim. Erotik sahneleri ve detaylandırılarak yazıldığı için o sahneler için +18 bile az olabilir. Bunu bilerek okumalısınız. 

Seri 5 kitaptan oluşuyor ve tamamı Gideon ile Eva'nın hikayesi olduğu için sıralı okumalısınız. 


~~~*~~~
Ne zaman ona ihtiyaç duysam, daha ben eksik olan asıl parçanın o olduğunu fark etmeden yanımda oluyordu Gideon.
~~~*~~~ 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Gideon ile Eva hayatlarını bir şekilde yollarına koymuşlardır, problemlerle de baş etmeye başlamışlardır ve bütün bunların yanında da düğünlerini planlamaya başlamışlardır. Ancak onların hayatında hiçbir şey yolunda gitmez çünkü Gideon'ın geçmişinden gelen sırlar ve yaşadıkları onun önüne engel olarak çıkmıştır. Gideon'ın geçmişinde en büyük pişmanlığı haline gelen Anne Lucas, sahalara çıkmıştır ve Eva ile Gideon'a huzur vermemektedir. Anne Lucas, önce Eva'nın sonra Carry'nin önüne çıkarak onları taciz etmeye ve rahatsız etmeye devam ederken bu duruma el atmak isteyen Gideon'a Eva müsaade etmez ve bu durumu kendisi çözmek ister. Ancak Anna Lucas, hiçbirinin tahmin edemeyeceği hamleler yapar. Onunla uğraşırken bir de Gideon'ın geçmişinde yaşadıkları, çocukken maruz kaldığı travmaları öğrenen üvey babası Chris'de genç adamın yanında olunca Gideon neye uğradığını şaşırır çünkü şimdiye kadar kimse ona inanmamıştır ama çevresinde artık ona sadece onun sözüyle inanan, delil istemeden onun yanında olacak kadar inanan ve seven kişilerin olması genç adamı duygusal olarak zorlarken bir de bunların yanına Eva ve ailesi eklenince kendisini bir duygusal karmaşanın içerisinde bulur. Bütün duygusal karmaşaya dahil olan Anne Lucas olaylarıyla Eva'nın ve Gideon'ın baş etme çabalarını, sorunlarını çözmelerini okuyoruz. Bir de Gideon Cross'un bir aileye dahil olma çabasını... 

Öncelikle bu kitabı serinin ilk iki kitap haricindeki kitaplardan daha çok sevdim. Bu kitapta bütün sorunları cinsellikle çözen bir çift değil de fikirlerle, birbirlerine destek olarak çözmeye çalışan bir çift okuduk. Bu yüzden belki de çok sevdim. 


~~~*~~~
Beni kapana kıstıran şey ona olan aşkımdı. Çıkamayacağım köşelere sıkıştırıyordu bu aşk beni. Ben ailesiz gayet iyiyken tutup zorla bir aile sahibi yapıyordu.
~~~*~~~ 

Gideon'ın duygusal karmaşaları, yaşadığı travmalar sonrasında verdiği savaşlar ve Eva'ya karşı olan duyguları, tutumunu onun tarafından okuduğumuz satırlarda daha iyi anladık. Zaten son iki kitapta Gideon tarafından okuduğumuz sahnelerle daha iyi anladık ve tanıdık. 

Gerçi Gideon ve Eva tarafından yazılan kısımlarda hiçbir uyarı olmadan bölümlerde değişim olması biraz sıkıntı çünkü bir anda bölümle değişim neye uğradığınızı şaşırtıyor. Çünkü kaptırmış bir şekilde Eva tarafından okurken bir anda Gideon tarafından anlatılan kısımlar olması bir anda bir durmasına neden oluyordu. O yüzden bir uyarı olursa iyi olurdu bence. 

Eva'nın biz bir çiftiz, sorunları beraber çözmemiz gerekiyor modunda olması çok mantıklıydı. Gideon'ın hep tek başına karar alması, sorunları tek başına çözme moduna karşılık Eva'nın tutumu onu bocalatsa da bir ilişki-evlilik varsa ortada çift olarak karar alman gerekiyor ve bunu Gideon'ın kabullenme aşaması, çabalaması çok güzel anlatılmıştı. 

Carry'nin durumunun bu kitapta tatlı sonlanması çok güzel oldu, itiraf etmek gerekirse ilk kitaptan beri hep bir şey çıkmasını bekledim, Eva'ya karşı bir tutum bekledim ama adam cidden Eva için çok yakın arkadaş, ağabey, kardeş gibiymiş. Ayrıca kendisi gerçekten Trey'i seviyormuş. Onların arasının iyi olacak gibi olması çok güzeldi. 


~~~*~~~
"Seni sevmek o kadar kolay ki Gideon. İmkansızlaştığında bile. Bir gün bunu anlayacaksın."
~~~*~~~ 


Eva'nın güçlü duruşu, Anne Lucas'ın karşısına çıkması, onunla konuşması resmen yürü be kızım dedirtti. Hatta ses kaydını Gideon izlerken dedim ki işte bu bizim kızımız adamım, alkış tutalım bu durumdayım. 

Bekarlığa veda partisi için yaptıkları hafta sonu planları çok güzel bir detaydı. Her ikisinin de arkadaşlarıyla böyle vakit geçirmeleri cidden çok hoşuma giderek okudum. Ama bunların yanında internette Gideon ile ilgili yayınlanan resim ve ona verilen tepkiler de... Eva kızım işte bu dedim. Güven adamına bu adam seni asla aldatmaz. 

Chris ile olan sahneler çok güzeldi. Gideon ailesinden birinin ona inanması lazımdı ve bu kişinin üvey babası olması hem çok değişik bir detay oldu hem de çok tatmin edici bir detaydı. Zaten kitap sonlarına doğru de erkek kardeşi Christopher ile ilgili detaylarda çok güzeldi. Bir tek annesi beni sinir etti... nasıl bir annesin sen dedim. 

Eva'nın Gideon'a hediye ettiği köpek yavrusu da çok güzeldi. Gözümün önünde Gideon ve peşinde dolanan bir yavru ile hayal etmek inanılmaz muhteşem bir görüntüydü. 

Spoiler vermeden yorum yazmak çok zor oldu açıkçası. Gerçi şu seriyi muhtemelen en son okuyan kişi benimdir ama neyse bu seriyi de bitirdim. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden kesinlikle 5. 


~~~*~~~
"Meleğim." Elini uzattı bana. 
Bir an baktım o ele. Gideon gün boyunca bana elini uzatıp durmuştu. Ne kadar basit bir şeydi aslında, ama çok etkiliydi. Buradayım demekti. Yalnız değilsin. Birlikte başarabiliriz.
~~~*~~~ 


Crossfire Serisi



Kitabın adı     : Seninle Tamamlandım
Orijinal adı     : One with You
Yazarı            : Sylvia Day
Çevirmen        : Ayşe Kaya
Seri Bilgisi       : Crossfire #5
Yayınevi          : Doğan Kitap
Sayfa sayısı     : 460

Kitabın tanıtım yazısı: 

Crosfire ateşinde tutkulu final...

Eva ve Gideon'ın aşkında doruk noktası...







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın