17 Nisan 2020 Cuma

0 Fatih Murat Arsal - Kalbim Seni Unutmuşken (Tutku Serisi #5)


~~~*~~~
"Çok kısa süren mutluluk bile, hiç olmayandan iyidir. "
~~~*~~~

Nasıl özlemişim Fatih hocanın kitaplarını... Nasıl özlemişim kalemini... hikayelerini... karakterlerini... En çok da Tahir'i, Doğan'ı, Tamer'i özlemişim... Hatta Akın ve Ayhan Binbaşı'yı bile özlemişim. Okuyunca daha iyi anladım resmen. 

Hatta şunu da düşündüm okurken bir sonraki kitabımız ya Yılmaz ya da Boran'ın kitabı olacak diye düşündüm. Çünkü ikisinin de adı baya geçti hatta Boran'ın sanki bir sarışına tutulması ile ilgili kısımlarda vardı. Ayy onu ben internette okumuştum ama kitaplığımda da yerini almalı bence :) 

Öncelikle beni tanıyanlar bilir, ben koyu bir FMArsal fanıyımdır her kitabını hatim etmiş bir okurumdur. Bu kitabını da ara ara elime alıp sayfalarını karıştıracağımdan emin im. O kadar çok sahnesi vardı ki hoşuma giden bunları detaylı bir şekilde bahsedeceğimden de emin olabilirsiniz :) 

~~~*~~~
"Aşk, karanlıktaki meşale gibidir. Hem aydınlatır, hem ısıtır. Gizlenmesi zordur."
"Ben o aydınlığı ilk kez gördüm!" diye itiraf etti Hakan. "Verdiği ısıyı, içimde yarattığı özgürlük duygusunu kaybetmek istemiyorum."
~~~*~~~

Öncelikle kitabın kısaca konusundan bahsedeceğim; Fransa'ya gizli bir göreve giden Hakan, kaldığı otelin plajında tanıştığı Karmen ile aralarındaki aniden gelişen aşkı yaşamak için görevini tamamlayıp hayatının kararını alırken görevi sırasında yaralanır. Karmen ile hayatına beraber yön vermek ve ilişkilerini resmileştirmek isterken görevinde aldığı küçücük bir bıçak kesiği hayatının tamamen yön değiştirmesine neden olur. Bir yıl komada kalan ve ardından da hayatının bir kısmını hatırlamayan Hakan hayatına devam ederken Karmen, terk edilmişliğin hayal kırıklığa uğramışlığıyla ve o zamandan kendisine Hakan'dan kalan küçük armağanı olan oğlu Koray ile hayatına devam ederken aldıkları bir görev için Hakan ile karşı karşıya gelirler. Görev için Hakan ile evli çifti oynamak zorunda olan Karmen, onun kendisini hatırlamamasına içten içe kızarken Hakan da Karmen'den etkilenmeye ve tekrar ona aşık olmaya başlamaktadır. Anlamadığı şey ise Karmen'in ona neden kızgın olduğudur.

İşte bu kitapta biz Hakan ile Karmen'in tekrar bir araya gelmesini Hakan'ın unuttuğu zamanları ve o yaralanmanın sonunu getirdiğini aslında zehirlendiğini ve asla iyileşemeyeceğini öğrenirken hayatta kalma çabalarıyla aşklarıa tutunmalarını okuyoruz. Tabi bütün bunların yanında Hakan'ın neredeyse dünyanın en kötü illegal adamı olan amcası Cemil'e karşı da savaş vermektedirler. 

~~~*~~~
Onu hala sevdiğini, kalbinin onu unutmadığını hep biliyordu. O her zaman genç kadının ilk ve son aşkı olacaktı. Ancak ortada büyük bir sorun vardı. Kendi kalbi onu unutamamışken, Hakan'ın onu her şekilde unuttuğu belliydi. Zihnen de kalben de...
~~~*~~~

Öncelikle kitapta en çok hoşuma giden ve bence bu kitabı diğerlerinden de ayıran şey hayalet ekibinin Cemil'in evine baskın yapılması, güvenli evde yaşadıkları basın, o sahnelerdeki çatışmalar, planlar muhteşemdi. Ben Fatih hocadan bunu bekliyormuşum onu hissettim. Nefesimi tutarak okudum ve su gibi aktı o sahneler. Beklemediğim ve bana büyük sürpriz olan sahnelerdi. Bu kitaba da bu ekibe de yakışan sahnelerdi açıkçası. Bayıldım! Muhteşemdi!

Hep gizli bir ekip olarak hayalet ya da ghost ekibi olarak okuduk Tamer, Tahir, Doğan ve Akın'ın dahil olduğu gizemli ekibin yanında başka bir ekip daha okumak muhteşemdi. Bizimkilerin bile varlığından haberinin olmadığı bir ekip... akrepleri... çok iyiydi, değişik ve farklı geldi. Sanki Fatih hoca ben zaten zirvedeyim kendi sınırlarımı da aşıp zirvenin de ötesine çıkayım demiş ve böyle bir kadro kurmuş. 

Böyle ekipler gerçekten var mı yok mu bilmiyorum, ama hep olduğuna inanmışımdır. Bu tür şeyleri yabancı kitaplarda zaten okuyoruz, görüyoruz ama Türk yazarların da böyle şeyler yapmaları muhteşem. Fatih hoca da yapmış bunu. Resmen tam da benim istediğimi vermişti kitapta. Bu seriye tam da yakışacak bir 5. kitap yazmıştı. 

Karmen ve Hakan'ın arasındaki ilişki, aşklarının yeniden alevlenmesi çok güzeldi ama itiraf etmeliyim ki Tamer, Tahir ve Doğan'ı okurken Hakan ve Karmen'de kimmiş dedim. Çok üzgünüm sizin kitabınız biliyorum ama öyle özlemişim ki adamları onlara odaklandım :) 

Hakan'ın yaralanması ve o küçücük izden bir şey çıkacağını tahmin ediyordum çünkü Fatih hocanın gereksiz olabilecek detayları yazmadığını bildiğimden dolayı o izden bir şeyler bekliyordum ve tahminim de çıktı. Ama itiraf edeyim böylesine bir zehir beklememiştim. O zehrin temizlenmesi falan çok iyi anlatılmıştır. O detaylar falan muhteşemdi. 

~~~*~~~
"O kadar farklı, o kadar özelsin ki sürekli aklımı karıştırıyorsun! Senin yanında kendimi tamamlanmış hissediyorum. Kaybettiğimiz yılları düşündükçe, içimden isyan duyguları yükseliyor. Her şey başka olabilirdi. Şu anda beni seven bir kadına bakıyor, ona sarılmak için can attığımı gizlemiyor olurdum."
~~~*~~~


Yahya Çavuş'un başına gelenler ise... ahh ettiğini bulma dünyası işte, ben bu kitapta böyle bir şey olmasını istiyordum ve istediğimi aldım keşke Cumali'nin de başına bir şey gelseydi. Ama itiraf etmem gerekir ki Cumali'nin en son konuştuğu kişi... mavişim benim :) Akın'ı görmeyi beklemiyordum. Adamım gitti paşalar gibi yatıyordu :D Ama Cumali'ye attığı son laf çok iyiydi. 

Anlatmak istediğim daha çok şey var ama iste spoiler olur diye diyemiyorum ama özellikle söylemek istediğim bir şey daha var ondan sonra yorumumu bitireceğim. 

Yılmaz ve Hakan'ın arkadaşlığı çok güzeldi. Arkadaşlıktan da öte, kardeşliği çok güzel anlatılmıştı. 

Yukarıda da dediğim gibi bir sonraki kitabın Yılmaz ya da Boran'ın olacağını düşünüyorum hatta hikayesi hazır olduğu için Boran olabilir gibi geliyor. Açıkçası onun hikayesini internette okurken gizli bir ekibin üyesi olacağını düşünmemiştim Boran ve Deniz'in ama bu detayın şaşırtıcılığını çok sevdiğimi itiraf etmeliyim. 

Fatih hocanın bir sonraki kitabını heyecanla bekliyorum umarım kısa zamanda çıkar ve eve kapandığımız bu günlerde bize en büyük arkadaş olur bu kitap. :) 

Size de şiddetle tavsiye ediyorum bu seriyi, bu kitabı. Daha da önemlisi Fatih hocanın bütün kitaplarını okumalısınız çünkü hepsi ayrı bir güzel :D


~~~*~~~
"Tahir haklıydı."
"Hangi konuda?"
"Akıl unutsa bile kalp unutmaz, demişti bir keresinde." Genç adamın elini yakalayıp dudaklarına götürdü. Sevgiyle öptü. Yanağına yasladı. Sonra içten bir şekilde fısıldadı. "Ben... Seni hiç unutmadım Hakan! Asla!"
Hakan yorgunca gülümsemişti. Başını salladı hafifçe. "Evet, aynen öyle!" dedi ağır ağır. "Kalp... Sevdiğini asla unutmuyor!"
~~~*~~~


Tutku Serisi'nin Sıralaması 



Kitabın adı      : Kalbim Seni Unutmuşken
Yazarı              : Fatih Murat Arsal
Seri bilgisi       : Tutku Serisi #5 
Yayınevi           : Ephesus
Sayfa sayısı      : 472

Kitabın tanıtım yazısı: 

Geçmişin karanlıklarında kalan ilk aşk…
Tutku dolu kalpten silinip atılan özel bir adam…
Unutulmuş anılarla daha da güçlenmiş çekici bir kadın…
Yeniden kurulmuş tehlikeli ama güzel bir hayat…

*

Bir erkeği yeniden sevemeyecek kadar aldatılmışsanız,
kalbinizin yine aynı tutkuyla çarpmasından korkuyorsanız,
üstelik de benzer bir başka adamla karşılaşmışsanız,
yapabileceğiniz en iyi şey, savunma duvarlarınızı

öfke ve pişmanlıkla daha da güçlendirmektir.

*

Hayat genç kadına aynı acıtıcı oyununu oynarken belki de gizlice bir şans daha vermeye çabalıyordu.
Özenle ördüğü yalnızlık duvarları birer birer yıkılırken ardındaki adama karşı koyamayacağını çabucak öğrendi.
Akıl unutsa da kalp unutamıyordu…

*

Zamanın külleriyle örtülmüş bir aşk için, tüm gönül pencerelerini ardına kadar açacağınız, tutku rüzgârlarıyla alev alması için dua edeceğiniz bir FMArsal romanı daha!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın