9 Haziran 2020 Salı

2 Film Yorumu // Blanka Kipinska'nın 365 DNİ Kitabının Film Uyarlamasının Değerlendirilmesi


Çıktığında oldukça sansasyonel sonuçlar alan, hatta ilk afişi yayınlandığında nasıl bir film gibilerinden çok şey duydum bu filme dair ki Netflix'te de yayınlanacaktı ben de hatırlatmaya aldım o kadar bahsedilince bu filmin altından ne çıkacak merak ettim açıkçası. Bizler Grey izlemiş - okumuş kişileriz bu filmde de daha ne olabilir ki diye düşündüm ve izledim. Hiç de bahsedildiği gibi bir film değildi. Öncelikle onu söylemek isterim. Evet, erotik romans türündeydi. Erotik sahneleri de vardı ama abartılacak kadar değildi bence  ya da ben rahatsız olmadım öyle söyleyeyim. 

Bu arada bu filmi yorumlamamın sebebi de bir kitap uyarlaması olmasıydı. Yoksa film yorumlarını yazmıyoruz burada. Kitaptan uyarlama olunca da yorumlayım dedim. 

Blanka Kipinska tarafından yazılan 365 DNİ serisinin ilk kitabının filmiydi. Seri 3 kitaptan oluşuyor diğer kitaplarda ekrana uyarlanır mı bilemiyorum ama uyarlanamısnı isterim en sevmediğim şeydir yarım kalan filmler/diziler.. Bu arada kitap serisi de erotik romans türünde.

Filmi izlemek isterseniz internet sitelerinde alt yazılı ya da dublaj olarak bulabilirsiniz. Netflix'teki nedense bende hat verdi belki sizde vermezse oradan da izleyebilirsiniz.

2020 yapımı olan filmin yönetmen koltuğunda Barbara Bialowas ve Tomasz Mades oturuyor. Başrollerinde ise Michele Morrone, Anna Maria Sieklucka oynuyor.

Filmin süresi   : 1 saat 54 dakika
IMDB Puanı    : 3.8 / 10
Benim Puanım : 7 /10

Filmin türü ise yukarıda belirttiğim gibi erotik romans türünde. Kesinlikle +18 olduğunu dile getireyim. Erotik sahnelerin yanında silahların olduğu sahneler de var o bakımdan da yaş sınırı konulmalı.

Filmin konusuna gelirse kısaca; Sicilya Mayfasının liderlerinden biri olan Massimo, babasının vurulduğu ve öldüğü kendisinin de yaralandığı gün gördüğü daha rüyalarında da gördüğü Laura'nın sadece hayal olduğunu inkar edip de aramaya başlar ama bulamaz. Aradan 5 yıl geçmiş hayatına devam eder ancak bir gün havaalanında Laura'yı görür ve peşine düşer. Laura'yı kaçıran Massimo, genç kadından 365 gün ister bu süre içinde kendisi Laura'nın kendisine aşık olması için çalışacak ve bu süre zarfında asla Laura'ya isteği dışında dokunmayacaktır. Süre dolduğunda eğer Laura istemezse serbest kalıp evine dönebilecektir.  Massimo'nun tek istediği Laura'dan bir şans... Laura'da başta kaçma yolları denese de kaçamayacağını fark ettiğinde oyunu kurallarına göre oynamaya karar verir bu kuralların arasına Massimo'yu hem sinir hem de bedensel olarak fazlasıyla baştan çıkarmak ve zorlamak vardır. Ancak öyle bir noktaya gelinir ki Laura da Massimo'ya aşık olur her şeyin yoluna girdiğini düşündüğü nokta da Sicilya Mafyası devreye girer ve genç aşık çift çok zor bir sınavla sınanır.

Öncelikle böyle anlatıldığında evet biraz wattpad mafya hikayeleri gibi bir kurgusu olduğunu itiraf etmeliyim ki şimdi yazarken ben de öyle hissettim. :D

Massimo rolünü oynayan adam çok iyi iş çıkarmış bunu söylemeliyim ve şöyle bir bakınca her ne kadar Jamie Dornan'ı sevsek de Grey Serisi'nde de böyle bir adam bence daha iyi dururdu diye düşündüm.

Ayrıca bazen fan fiction olarak yazılmış olabilir mi diye de düşündüm çünkü maskeli balo, yatta zamanları, otel odasında Laura'nın kelepçelenmeis falan bana biraz Grey tarzı gibi geldi. Belki öyledir belki değildir bilemiyorum ama bildiğim bir şey var anımsattı bana :)

Filmin sonu ise... vallaha kaldım böyle... ne oluyor bitti mi böyle mi olamaz modundaydım. Açıkçası böyle bir sonu istemezdim. Umarım devamı gelir de 2. filmde daha iyi bir şekilde izleriz.

Her neyse genel anlamda ben filmi sevdim. Bu tür filmlere afişler ya da sahnelerden gelen görüntülerle çok ön yargılı yaklaşılıyor ama ön yargılı olmamak lazım ki ben ön yargılı olmamak adına izledim pek de lanse edildiği gibi bir film olmadığı ortaya çıktı.

Umarım kitapları da Türkçe'ye çevrilir çünkü bu filmin ya da böylesine duygu bakımdan çelişkili filmlerin kitaplarında çok daha iyi kurgular okuyoruz.

Bu arada filmde üç şarkı baş rol oyuncusunun kendi şarkıları olduğunu dile getirmeliyim benim hoşuma giden şarkılardı. Özellikle 'Watch Me Burn' , 'Feel It' ve 'Hard For Me' şarkıları favorilerimdi.. Ayrıca fragmanı da paylaşıyorum :)








2 yorum :

  1. İkinci film çekildi. Yayınlanmasını bekliyoruz. Bende paylaştığınız 3 şarkıyı çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de yayınlanmasını bekliyorum, ayrıca filmle beraber 2.kitabı da çıkacak onu da bekliyorum

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın