28 Ağustos 2020 Cuma

0 Alyssa Day - Atlantis'in Vampirleri (Poseidon Savaşçıları #7)


~~~*~~~
"Biz bu arayışta bir elmanın iki yarısıyız; çok uzun yıllar önce birbirinden ayrılmış iki yarı. Bizim kaderimiz ayrı olmak değil, birlikte olmak."
~~~*~~~


Poseidon Savaşçıları Serisi'nin yedici kitabı ile karşınızdayım. Bu seferki hikayemiz ilk kitaptan beri tanıdığımız ve Atlantislilerin en büyük müttefiki olan Vampir Daniel'in hikayesiydi. O ve onun eşsiz aşkı... 

Paranormal Romans türünün en iyilerinden biri olan serinin sonuna tek bir kitabım kalmışken bir yandan bitmesini ve hikayenin mutlu sonla bitmesini istiyorum bir yandan da bu seriyi hiç bitmeyecekmiş gibi okumak istiyorum. Cidden çok severek takip ettiğim bir seri oldu. Keşke en başından, yayınlanmaya başladığı zamanlardan okusaydım dedim. 

Serinin yedinci kitabına gelmişken ve yazarın yedinci kitabını okuyorken tahmin edersiniz ki yazarın kurgularını çok sevdim. Akıcı, heyecanlı, merak uyandırıcı, tutkulu ve aşk dolu kurgulardı hep. Ayrıca ilk sayfadan son sayfaya kadar hep bir olay vardı. Kitaplar olayla başlıyor ve aşk dolu bitiyordu. 

Zaten paranormal romans seviyorsanız bu seriyi kaçırmadan okumalısınız.


~~~*~~~
"Dünyanın, iyi şeyler yapacak iyi adamlara ihtiyacı var yoksa çok geçmeden kötülük hüküm sürmeye başlar."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Daniel on bir bin yıllık hayatında artık yaşadıklarından ve geçmişteki sevdiği kadını kaybetmiş olmasının verdiği kalp acısından bıkmış hayatını sonlandırmaya karar verirken aslında öldüğünü sandığı sevgilisinin ölmediğini öğrenir. Ama çok da uzun zamanı yoktur çünkü Trident'in taşlarından biri olan İmparator'u bulamazlarsa ve onun büyüsünden yararlanamazlarsa Serai'nin ölümü kaçınılmaz olacaktır. Üstelik sadece Serai'nin değil onun durumunda olan diğer kızların da ölümü olacaktır. Daniel bir yandan Atlantisli sevgilisi Serai'ye kavuşmanın, yaşadığını öğrenmenin şaşkınlığını ve mutluluğunu yaşarken kendi karanlık vampir dünyasının ona layık olmadığını düşünürken onu hayatta tutmaya ve masum dünyasını kirletmemeye çalışmaktadır. Ancak Serai, Daniel'i  ne bırakmayı ne de ondan vazgeçmeyi düşünmektedir. Tek istediği onunla olabildiğinde mutlu olabilmek ve sonsuzluğunu onunla yaşamaktır tabi İmparator'u bulduktan sonra. Serai'nin ve Daniel'in hem zamanla savaşını ve hayatta kalma çabasını okurken hem de ikilinin aşkını ve tutkusunu okuyoruz. 

Öncelikle Serai'nin güçlü karakteri ve belki de en güçlü Atlantisli'lerden biri olması muhteşemdi. Özellikle Conlan, Alaric, Ven ve Justice'e karşı da hatta biçim değiştiren olan Jack'e bile kafa tutabilecek güçte olmasına hayran oldum. Zaten yazarın en sevdiğim özelliklerinden biri de kadın karakterlerini en az erkekler kadar güçlü ve savaşçı kişilikte yazıyor olması. 

Daniel'in ise ilk kitaptan beri okuduğumuz o güçlü vampir savaşçısının böylesine gizemli olması, geçmişten gelen aşkı, bastırılmış büyü gücü güzel detaylardı. Açıkçası beklenmedikti ve benim için sürpriz oldu diyebilirim. 


~~~*~~~
"Kalbim tüm hayatım boyunca seni bekledi."
~~~*~~~


Daniel ile Serai'nin ortak geçmişi ve o geçmişteki detaylar ise... muhteşemdi. Zaten bence onların aşklarını da böylesine güzel yapan sanırım bu geçmişte yaşadıklarıydı. 

Serai'nin Conlan ile konuşması, kafa tutması çok eğlenceliydi. Ayrıca Justice'i alt etmesi de süperdi. Jack'in karşısında onu yok edebilecek kadar güçlü durması hayranlık uyandırıcıydı. Cidden Serai, Quinn'den sonra en sevdiğim kadın karakter oldun sen. 

Nicholas ve Ivy hatta küçük Ian bile çok güzeldi. Açıkçası İmparator'u kullanmaları ve sonrasında doğan sonuçlardan habersiz olmalarına rağmen ve bir vampir olmasına rağmen Nicholas hiç de kötü bir vampir çıkmadı. Hep bir atılım bekledim ondan ama olmaması bence bir okuru şaşırtacak detaylardan biriydi. Hatta kitabın sonunda Daniel ve Serai'ye yardımcı olması da güzeldi. Ayrıca Ian'ın deli cesareti mi demeliyim çocuksu cesareti mi demeliyim bilemiyorum ama onun Nicholas ile olan iletişimi çok güzeldi. 

İmparator'u ele geçirirken bir ekşın beklediğimi de itiraf etmeliyim. Son adım ya artık o kısımda bir atılım olmalıydı ama bu atılım Serai'nin ölümle yüz yüze gelmesi oldu. 

Ben kitabı çok sevdim ki zaten serinin bütün kitaplarını çok büyük zevkle okuyorum. Şimdi en merak ettiğim kitap olan Alaric ve Quinn'in kitabı Atlantis'in Kalbi kaldı. Onu da önümüzdeki ay okuyacağım. Heyecanla onların aşkını ve Atlantis'in yükselişini bekliyorum. 



~~~*~~~
"Kötülüğün ya da ahlaksızlığın hesabı tutulamaz. Ve birkaç çürük elma yüzünden bütün bir ırkı suçlayamayız."
~~~*~~~



Poseidon Savaşçıları

~~~*~~~
"Benim bir ruhum var mı?"
"Evet, var," diye doğruladı Serai. "Çok kötü yaralanmış, pek çok zor seçim yapmaya zorlanmış, kendisi hala karanlıktan kurtarmaya çalışan bir ruhun var. Ve şimdi o, sana kadar bana da ait."
"Sonsuza dek mi?" diye tekrar etti Daniel aptal gibi. 
"Sonsuza dek."
~~~*~~~




Kitabın adı     : Atlantis'in Vampirleri
Orijinal adı     : Vampire in Atlantis
Yazarı              : Alyssa Day
Çevirmen        : Gülfem Çırak
Seri bilgisi       : Poseidon Savaşçıları #7
Yayınevi           : Martı Yayınları
Sayfa sayısı      : 448

Kitabın tanıtım yazısı: 

Biz Poseidon Savaşçıları’yız ve atalarımızın on bir bin yıl önce ettiği yemin bizim bugün ettiğimiz yeminle aynı. İnsanları kara cadılardan ve vampirlerden koruyacağız. Artık Poseidon’un Trident’inin kaybolmuş taşlarını bulmamız daha önce olduğundan çok daha önemli. Böylece Atlantis yeryüzüne yükselip dünyadaki yerini bir an önce alabilir.

Bir vampirin yemini… Bir bakirenin arayışı…

Vampir Daniel, on bir bin yıldan uzun bir süreyi insanlık için savaşarak geçirmiştir. Ancak hissettiği yalnızlık duygusu artık canına tak etmiştir. Bu nedenle hayattan vazgeçip güneşe adım atmaya karar verir… fakat kendisini cehennemde değil, Atlantis’te bulur.

Serai, on bir bin yıl önce Atlantis ırkının geleceğini güvence altına almak için büyülü bir uyku haline alınmayı kabul eden bir grup bakireden biridir. Ancak uykuda olan kız kardeşlerini koruyan cevher bir kara büyücü tarafından çalındığında tamamen değişmiş bir dünyaya ve aklından hiç ama hiç çıkmamış bir adama uyanır.

Şimdi attıkları her adımı takip eden kadim bir kötülük peşlerindeyken, birbirlerine yeniden kavuşmuş iki âşık hem büyük bir kara büyüyle hem de kendi kalplerindeki ihanet hisleriyle mücadele etmek zorundadır.

Alyssa Day şaşırtıcı, hayret verici dünyalar yaratıyor. - Christine Feehan - New York Times çoksatar yazarı.

Ayssaa Day’in “Poseidon Savaşçıları” serisi büyüleyici, heyecan verici ve oldukça romantik. - Jayne Castle - New York Times çoksatar yazarı

Bu gerçekten muhteşem bir hikâyeydi; çünkü daha ilk sayfadan itibaren merak ve korku duygularıyla sizi kendi içine almasını iyi biliyor. Tüm karakterler arasındaki bağlantı ve olay örgüsü mükemmeldi. Ayrıca erotik sahneler adeta yakıyordu. - Goodreads




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın