15 Ağustos 2020 Cumartesi

0 Büşra Toraman - Uyanış (Amazon Efsaneler #3)


~~~*~~~
"Onların nasıl baktığını boş ver. Ben hayatım boyunca sana dünyadaki en değerli varlıkmışsın gibi bakacağım. Çünkü benim için öylesin ve bunu hiçbir şey değiştiremez."
~~~*~~~

Amazon Efsaneleri Serisine son sürat devam ederek, seriyi sonlandırdım. Evet doğru duydunuz seriyi yüzümde kocaman bir gülümsemeyle bitirdim çünkü cidden yakışan bir şekilde sonlandı ve beni mutlu eden serilerden biri oldu :) 

Büşra Toraman'ın sadece bu serisini okuduğumu utanarak itiraf edebilirim. Yazarın diğer serisine de el atacağım kesinlikle çünkü bunu o kadar çok beğendim ve tam olarak bana benim istediğimi verdiği için o seriyi de seveceğimi düşünüyorum. 
Yazarın oldukça akıcı, heyecanlı ve asla durulmayan olay döngüsüyle kaleme aldığı bir seriydi. Kesinlikle sıkıcı değildi ve cidden kalemi de oldukça güçlüydü. Sevdim. 

Serinin son kitabı olduğu bütün olaylar çok güzel ve tatmin edici bir şekilde birbirine bağlandı ve Aleka ve Gregg kendi mutlu sonlarına ulaşırken hayat akmaya devam ediyor... Bunu yazar çok güzel bir şekilde göstermiş ve bu yüzden ben de çok sevdim. 


~~~*~~~
"Unutma, öfke sadece biçim değiştirmiş bir deliliktir. Geçip gittiğinde yaptığın her şeyden pişmanlık duyasın.
~~~*~~~

Kitabın konusuna kısaca değinmek gerekirse; ikinci kitapta İhanetin Çarkları'nda Aleka, Gregg, kardeşi ve arkadaşlarıyla beraber Doryaların esiri olmuştu. Kitapta oradan devam ediyor ve Aleka ve Gregg hem sevdiklerini korumaya çalışırken hem de hayatta kalmaya çalışıyorlar. Bu sırada birbirlerine karşı olan duygularıyla da sınanıyorlar. Diğer bir tarafta da onları kurtarmak için Koperler ve Amazonlar iş birliği yapmak zorunda kalıyorlar. Doryalara karşı savaşmaları, birlik olmalarının yanında aynı amaca karşı savaşan Koperler ve Amazonlar arasındaki anlaşma Aleka ve Gregg'in ilişkisi ile daha da güçlenmeye başlarken aralarındaki hainler ve onaylamayanlarla olaylar durulmaz. Ama Gregg'in annesinin ve babasının kimliği ve dahası da Aleka ile olan ilişkisi bütün olayların onların üzerine dönmesine neden olmaktadır... 

Öncelikle Aleka'nın ilk kitaptan son kitaba kadar olandaki değişim sürecini okumak muhteşemdi. Özellikle Gregg'e karşı duygularını kabullenmesi, sevgisini itiraf etme biçimi, anne olma halleri çok güzeldi. 

Gregg'in de hep Aleka'ya içinde bir şeyler olduğunu bilerek hareket ederken Aleka'dan karşılık almaya başladığındaki rahatlığı ama yine de bazen tedirginliği ve her şeye rağmen de aşık, korumacı halleri çok güzeldi. 

Koperlerle Amazonların anlaşmaları ve bu anlaşmanın getirileri çok güzel kurgulanmıştı. İllaki karşı çıkanlar olacaktı ama buna rağmen otoriteye karşı gelmeden kabullenmeleri falan çok iyiydi.

Doryalarla yaşadıkları ise muhteşem kurgulanmıştı. Tuzakları, testleri, tesisleri, ellerindeki teknoloji ve daha da önemlisi Aleka'ya yaptıkları... nefes kesiciydi. 

Özellikle Doryaların ilk sorgulamalarında Aleka ve Gregg'in tavırları... Aleka'nın Gregg ile ilgili yaşadıkları... kendi halkı ile Gregg arasında yapmak zorunda kaldığı seçim... muhteşem kurgulanmıştı. Ama ondan daha muhteşemi de Aleka tek başında esir düştüğünde emin bir şekilde geri geleceğini bunu ödeteceğini söylediği satırlar çok güzeldi. 


~~~*~~~
"Liderliğimi elimde tutmak için değil, yaşamanı sağlamak için senden vazgeçtiğimi görmek zorundasın. Bu aldığım en özverili karardı. Her saniyesinde pişmanlık duydum, her saniyesinde senin iyi olduğunu bilerek rahatladım."
~~~*~~~


Kitabın en sürpriz yanı benim için Gregg'in babası ve Tess'in bir kopere aşık olmasıydı. Evet, azıcık spoiler oldu sanırım ama yapacak bir şeyim yok çünkü şaşırtan bir detaydı söylemezsem içimde kalırdı. 

Gregg'in babası sürpriz oldu çünkü bu onun ne olduğunu ortaya daha net çıkardı. Bu kadar güçlü olması ve sırtlanların yanında bir tane de pumasının olmasını açıkladı. 

Aleka'nın babası ve kardeşleriyle ilgili detaylarda çok sürprizdi. Bazen yapılan seçimlerin kötü sonuçlar doğurduğunu gerçekler ortaya çıktığında ancak bunu öğrenebiliyoruz bunun en iyi örneği Gregg'in ve Aleka'nın aileleri hakkındaki gerçekler oldu. 

Olaylar çok güzel sonuçlandı. Tam da bu kitaba yakışacak şekilde sonlandı bu yüzden seriyi bitirdiğimde yüzümde tatmin olmuş bir tebessüm oldu. Çünkü tam da hayal edebileceğim gibiydi. Bütün her şeye rağmen mutlu olmayı ve beraber olmayı başarabilmeleri çok güzeldi. 

Fantastik kitapları sevenlere şiddetle bu seriyi tavsiye ederim. Zaten ben yazarın diğer serisini de almayı planlıyorum. Çok güzeldi. 



~~~*~~~
"Bu zamana kadar yaşadığımı bilmiyordum. Yani, demek istediğim hayattan soyutlanmış değildim. Yaşıyordum ama şimdi hayatın içinde değil de, hayatın kendisiymişim gibi hissediyorum."
~~~*~~~







~~~*~~~
"Seni gördüğüm an değil, tanıdıkça sevdim. Ve bu, kalbinin yüzünden daha güzel olduğu anlamına geliyor. Yaşadığım süre boyunca kalbine bakmayı asla bırakmayacağım."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Aşk yitip giden bir duygudur ve geriye sadece yıkım bırakır. Harabeye dönersin ve daha kötüsü bundan pişman bile olmazsın."
~~~*~~~




Kitabın adı        : Uyanış
Yazarı                : Büşra Toraman
Seri Sıralaması : Amazon Efsaneleri #3
Yayınevi             : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı        : 560

Kitabın tanıtım yazısı: 

Varlıkları kum taneleri gibi dağılıyordu.

Bu oyunda kazanan yoktu, hepsi kaybetmişti.

Kim olduğunu öğrenmek için aylar önce Amazon topraklarına gelmiş olan FBI ajanı Gregg Reese, gerçek kişiliğini, hayatını ve ailesini bulmuştu. Şimdi sırada bunları elinde tutmak vardı.

Doryalar tarafından kaçırıldıklarında sadece arkadaşları değil, bir zamanlar ortağı olan Kyle ve kız kardeşi de tehlikenin içindedir. Bu bilinmeyen ırkın hazırladığı tuzak ve deneylerden kaçmaya çalışırken, hayatlarını korumak hiç de kolay olmayacaktır.


Savaşçılarının kaçırılması üzerine birlikte hareket etmeye karar veren Amazon ve Koperler tarihte ilk kez ortak bir plana imza atarlar. Bu, belki de ormandaki dengenin değişmesi için bir başlangıçtır.


Yaşam ve ölümle tehdit edilirken, görmezden geldikleri tüm gerçekler ortaya serilecek, duyguları sınanacaktır. Peki ya gerçekler göründüğü gibi değilse?


Her Macera bir gün son bulur. Yeni bir Hayat başlar, başka bir Heyecan yükselir.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın