11 Mayıs 2021 Salı

2 Nora Roberts - Noel'de Ölüm (Ölüm Serisi #7)


~~~*~~~
"Dünyada barış insanlara iyi niyet göstererek sağlanabilir."
~~~*~~~

 

Her ay bir Eve Dallas kitabı okuyorum ve bu ay ki de serinin 7. kitabı Noel'de Ölüm. Bu seriyi çok severek okuduğumu her yorumda söylemekten asla bıkmayacağım. Hem aşkı hem de polisiyeyi çok güzel harmanlıyor ve sonucu da öyle güzel oluyor ki her kitabını heyecanla zevkle okumama neden oluyor. 

Nora Roberts, normalde serinin şuanda 53 kitabını yayınladı 54. kitabı da yayınlanacakken bizde henüz 19 kitabı çıktı. Hatta son günlerde 19. kitap çıktı ve umarım ölmeden seriyi tamamen okuyacağız. 

Kitap, polisiye ve aşkın profesyonelce harmanlamış, olay döngüsü ve cinayetlerin işlenmesi çok güzel kurgulanmıştı. Okurken insanı meraklandırıyor, heyecanlandırıyor ve katil kim sorularıyla kitabın sonuna kadar nefessiz okumanıza neden olurken aşk kısmında öyle bir yüzünüzü gülümsetip içinizi ısıtabiliyor ki cinayetin soğuk kokusu aşkın sıcaklığıyla yumuşuyor. Bu da biz okurlar için eşsiz bir zevk... 


~~~*~~~
Cinayet onları bir araya getirmişti. Yaşayabilmek için değişik yollara sapmış iki farklı ruh herhangi bir mantık veya sağduyu olmaksızın birbirlerini bulmuşlardı.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusunu anlatmak gerekirse; Summerseth'in olayından sonra yaralanan Eve, henüz yarası iyileşmeden ve kendini toparlamadan  işine döndüğü gün kendini bir cinayetin içinde bulur. Bu cinayet Eve daha çok etkiliyor çünkü kurbanlar tecavüze uğruyorlar... geçmişten bu konuda yaralı olan Eve, bu olayı çözmeye kendini adarken Noel zamanı ve onun mesajlarıyla dolu olan bu cinayetler sırayla bir, iki, üç derken dört cinayetle katili henüz bulamamaktadır. Bütün bunların arasında harıl harıl katili ararken eşi Roarke'de ona yardımcı olmak ve onunla ilgilenmek için hazır bir şekilde beklemektedir. Katil kurbanlarını seçerken Eve, onu yakalayabilmek için çalışır ama tüm bu iş kısmının yanında da Eve'in kendi hayatını, arkadaşlıklarını ve ilişkisini de okuyoruz. 

Öncelikle söylemek istiyorum ki cinayetlerin işlenişi, katilin arkasında bıraktığı imza, çalışma şekli ve daha da önemlisi katilin zekice hareket etmesi çok iyi kurgulanmıştı.

Özellikle kurbanlar arasındaki bağlantıyı çözen Eve'in gizli görev olarak kendi yardımcı Peabody'i görevlendirmesi ve bunun sonunca Peabody'nin yaşadıkları çok iyi detaylardı. Tabi bunların yanında McNab'in de onun yanında olması ve aralarındaki o kimya çok güzeldi. 

Hazır McNab demişken... adama bayılıyorum. Kitapta kesinlikle Roarke'den sonraki favorim... 

Eve, her zamanki gibi kendine insanı hayran bıraktıran bir karakter. Bütün o kovalamacaların yanında, arayışların yanında kendi acemi olduğu durumlar ve bunu bilerek, kendi korkularıyla ve tedirginlikleriyle yüzleşmesi çok güzeldi. 


~~~*~~~
Aşk her zaman kazanamazdı ama eğer iyi çalışırsa adaletin kazanmasını sağlayabilirdi. 
~~~*~~~


Eve'in Roarke'ın karşısındaki o aşık kadın ve eş olması çok tatlıydı ama tabi bunu ona yaşattıran da Roarke'ın kendisiydi. Adam resmen sevdiği kadının zayıflıklarını, daha adımını atmadan ne düşündüğünü ve aldığı kararları çok iyi bir şekilde önceden tahmin edecek kadar tanıması çok iyi. Burada da bunu birçok kere okuduk. Çok da sevdim bunu.

Eve'in bütün bu koşuşturmanın arasında Noel hediyesi alma durumu da çok iyiydi. Ama keşke Roarke'e aldığı hediyeyi verdiğinde neler yaşandığını okusaydık... ayrıca Eve'in Peabody'e neler aldığını da okumak isterdim. Keşke... daha uzun olsaydı... çok daha fazla okumayı isterdim. Kısa geldi tadı damağımda kaldı. Bir de şehir dışındayım yanıma bir tek bu kitabı almıştım seriden yanımda olsa bir iki kitabını daha okurdum muhtemelen. 

Ayy anlatmak istediğim çok şey var ama işte spoiler olur diye korkuyorum ve söyleyemiyorum ama bu kitabı da çok beğendim. Kesinlikle benim nazarımda 5 üzerinden 5 'lik bir kitaptı. Gerçi bu seri genel olarak her bir kitabıyla 5 üzerinden 5'lik bence ;) 

Polisiye aşk severlere mutlaka tavsiyemdir okuyun. 


~~~*~~~
"Elde edemeyeceklerini seviyor ve elde edemediklerini de yok ediyor."  
~~~*~~~




~~~*~~~
"Sana duyduğum arzu bitip tükenmiyor. Sana olan aşkımın en tepesindeyim sanıyorum ama her zaman daha fazlası olabiliyor."
Genç kadın tamamen soyunmuş vücudunu Roarke'a yaslandı ve yüzünü saçlarına gömdü. "Senden sonra benim için de hiçbir şey eskisi gibi değil," dedi. 
Roarke bir süre onu kollarında tuttu sonra samur sabahlığını sırtına sardı ve kucaklayarak yatağa taşırken, "İkimiz için de öyle," dedi.  
~~~*~~~



Kitabın adı     : Noel'de Ölüm
Orijinal adı     : Holiday in Death
Yazarı            : Nora Roberts (J. D. Robb)
Çevirmen        : Zeynep Erkut
Seri Bilgisi       :Ölüm Serisi (Eve Dallas) #7
Yayınevi          : Epsilon
Sayfa sayısı     : 294

Kitabın tanıtım yazısı: 

Kimsenin yalnız olmaktan hoşlanmadığı Noel dönemi, New York'un en havalı eşleştirme servisi 'Size Özel' için, yalnız kalpleri bir araya getirmenin tam zamanıdır. Ancak Teğmen Eve Dallas, bir seri katili yakalamaya çalışırken, çok vahim bir şey keşfeder: Katilin bütün kurbanlarının izi 'Size Özel'e uzanmaktadır. Cinayetler devam ederken, Eve gerçek aşkı arayan yalnız insanların dünyasına girmek ve onları bir sonraki kurbanını arayan katilden korumak için büyük çaba harcar. Bu çaba, yardımcısı Peabody, dosta Feeney ve kocası Roarke'un desteğine rağmen, Eve'i kaçmaya çalıştığı geçmişi ve insanoğlunun karanlık iç dünyasıyla yüzleşmek zorunda bırakır.








2 yorum :

  1. Yani ne desem harika bir seri 😍 ben de 19. Kitabı yeni okudum bitti. 🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim 19 a kadar daha 12 kitabım var ama cidden harika bir seri 🥰

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın