3 Şubat 2024 Cumartesi

3 Nora Roberts - Hain Ölüm (Ölüm Serisi #12)


~~~*~~~
Birisi seni incitmeye çalışıyor, diye düşündü. Ve ben buna izin vermeyeceğim.
~~~*~~~


 
Bir Eve Dallas kitabını daha okudum.  12. kitabı bitirdim seriyi hızla tamamlıyorum ve şunu söylemeliyim ki her bir kitap bir öncekinden daha iyi... Bu kadın çok iyi polisiye-aşk yazıyor. 

Daha geçenlerde 50 küsürüncü kitabın çıktığını duyduk ama sağ olsun Epsilon bizi bu seri için yalvartmaya bayılıyor çünkü asla yayınlamıyorlar. Sene de bir tane yayınlayıp okuru susturayım modundalar zaten serinin bittiğini biz Türk okurlar göremeyeceğiz. 

Her neyse o kısımlara girmeyeyim şimdi çok dertleniyorum. 

~~~*~~~
"Bir dostu kaybetmek hep çok zordur," diye mırıldandı. "Engellemek için bir şeyler yapabileceğin bir durum varken o dostunu kaybetmek asla kapanmayacak bir delik açar."
~~~*~~~


Kitabın konusuna değinmek gerekirse; Eve, Roarke'ın yine ünlü tanıdıklarından biri için düzenlediği partiye katılır. Ancak o parti sırasında bir cinayet olur. Üstelik bu cinayet tamda Roarke'ın otelinde ve partinin düzenlendiği otelde, aynı günde, parti sırasında... Bir kat görevlisi öldürülmüştür. Genç bir kadın... dövülmüş, tecavüze uğramış ve 60 cmlik bir gümüş telle boğularak öldürülmüştür. Bu duruma hemen el atana Eve, kendi ekibiyle bu cinayeti araştırmaya başlar. Hem nedenini hem kim olduğunu araştırırken bu işin Roarke ile olan bağını da araştırmaya başlar. Çünkü bir şekilde genç adama bağlanmaktadır. Bu araştırmaların sırasında kimliği teşhis edilmesine rağmen katil kendini öyle kamufle etmektedir ki asla kim olduğu görülmemektedir. Aslında kim olduğu görülmekte ama hep sahte görünüşleri teşhis edilmektedir. Kendisi asla açık etmez öyle ki kendinden delil bırakma konusunda da korkusu yoktur. Bütün bu araştırmalar sırasında bir cinayet daha işlenir. Bu sefer ki Roarke'a bir tık daha yakın, şahsen görüştüğü, arkadaş olduğu bir adam öldürülür. Teknik yine aynıdır ve her cinayeti ile adım adım Roarke'a yaklaşmaktadır. Eve, katili bulması gerekmektedir çünkü adım adım tehlike kocasına yaklaşmaktadır. Üstelik takip ettiği izler sonucunda edindiği bilgiyle dört cinayet işlenecektir ve ikisi işlenmiştir... diğer iki kişi ölmeden katili yakalaması gerekmektedir. Kurbanların Roarke ile olan bağlantısı ise, genç adamı çıkmaza sürükler çünkü bir suçlulukla yaşamaya başlar ve birilerinin kendi yüzünden öldürülmesi de hem duygusal olarak hem de içindeki öfkeyle baş etmeye çok zorlanır. Eve, katili üçüncü cinayeti işlemeden yakalamak zorundadır çünkü Roarke için durum daha da zorlaşmaktadır. 

Öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki.. özlemişim... Eve'in cinayet çözme ve problemle karşılaştığında verdiği tepkileri okumayı özlemişim. Roarke daha çok özlemişim... ikili arasındaki dinamiği daha da çok özlemişim. Hem merakla hem keyifle zaman zaman da eğlenerek ama çoğunlukla Roarke için duyduğum endişeyle okudum. 

Sanırım 12 kitap arasında katilin en çok canımı sıkıp beni endişelendirdiği kitap bu oldu. Çünkü hedef bariz bir şekilde Roarke'tı ve genç adamın duygularını düşüncelerini okumak hem endişelendirdi hem öfkelendirdi hem de zaman zaman çaresizlik hissettirdi. 


~~~*~~~
Roarke'ın ödeyeceği bedel kişiseldi. Ve bu cinayetin arkasındaki neden de kişiselse... Evet, Eve'i rahatsız eden şey olayın bu boyutuydu.
~~~*~~~



Katili tebrik ediyorum. Hiç böyle korkusuz bir katil okumamıştık. Korkusuzdan kastım cinayet stilleri değil yakalanmaması ve üstelik kimliğini bu şekilde açık edip de yakalanmaması için diyorum. Çünkü adam öyle profesyonel ve planlı hareket ediyor ki yakalanmıyor. Üstelik DNA örnekleri bırakıyor, kamera kayıtları bırakıyor, kimliğini belli ediyor ama kimse gerçekte onun nasıl göründüğünü bilemediği için yakalanmıyordu. Yazarı bu kurguyu yazması... takdir ettim. 👏

Eve'in cinayetlerle uğraşması, katilin düşünce yapısını analiz edip onun gibi düşünüp hamlelerini tahmin etmesi çok güzeldi. Aslında katil her ne kadar bir adım önde olsa da hep Eve, ensesindeydi. 

Bütün bunların yanında Roarke'ın geçmişinden biri... çok yakın arkadaşı Mick, kurguya dahil oldu. Aslında değişik bir şekilde katilin hep Mick çıkmasını bekledim. Çünkü cinayetlerin ertesi gün ortaya çıktı, Roarke ile Eve'in misafir odasında kalmaya başladı ve gizemli bir şekilde işlerim var deyip çıkıp gelmesi bana hep şaibeli geldi. Ancak Mick'in cinayetlerle alakası yokmuş ya... çocuğum seni boşuna zan altına almışım 🙈

Summerseth... bu adama bayılıyorum ve ikilinin Roarke'ın güvenliği için birlik olması süperdi. Hatta onunla ilgili birkaç sahne vardı o sahneleri okumaktan çok keyif aldığımı da söylemeliyim. 

Federaller... açıkçası birçok filmde de olaya dahil olup batırdıkları olmuştu ve bu kitapta da bunu görmek cidden gerçek hayatta da mı böyle diye düşündüm. Çünkü ateş olmayan yerden duman çıkmaz ya... muhtemelen kitaptaki federallerin olaya dahil olup da her seferinde durumu batırması... gerçekte de oluyor böyle şeyler demek ki dedirtti. 


~~~*~~~
Eve ona doğru yaklaştı, elini alarak sıkıca tuttu. Dikkatli bir ses tonuyla, "Seninle ilk tanıştığımda," diye başladı, "seni yaşamımda istememiştim. Kocaman bir karmaşa yumağıydın benim için. Sana her baktığımda, sesini her duyduğumda ya da seni her düşündüğümde karmaşa daha da büyüyordu."
"Peki ya şimdi?"
"Şimdi? Şimdi yaşamım haline geldin."
~~~*~~~



Cinayetlerin ardındaki nedenler, onun bağlandığı olay döngüsü güzeldi. Klasik bir cinayet kurgusu değildi... işin içinde başka şeylerde vardı ve okurken hep sadece cinayet diye okuyorsunuz ama sonlara yaklaştıkça ve olayın sebepleri suçluları ortaya çıktıkça aslında iki farklı suçun birleşimi olduğu ortaya çıkıyor. 

Roarke ile Eve'in dinamiklerini, çekimini, arzusunu ve birbirlerine olan aşkı okumak çok keyifliydi. Kavgaları bile... bir de Roarke'ı teselli etme çabası... ilk defa Roarke'ı öyle okuduk ve Eve'in de bu durumda nasıl davranacağını bilemeyerek çabalaması da çok güzeldi. 

Bir de Peabody ile McNab var... ikilinin kavgası, ayrılığı ve Eve'in tepkisi... bir de Feeney tepkisi... o kısımlarda çok eğlendim. Özellikle Eve'in Peabody'i teselli etme şekli... çok eğlenceliydi. 

Ayy spoiler vermemek için çok çabalıyorum bu yüzden kısa keseceğim eğer verdiysem de özür dilerim🙈 😇 

Ben kitabı çok sevdim. Zaten bu seriyi çok seviyorum. Mutlaka deneyin derim. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Belki sen onu bu çemberin dışında tutmanın daha iyi olacağını düşünüyorsundur." Eve'in gözlerine baktığında gerçekten de öyle düşündüğünü gördü. "Ama bu kalbinde düşünmek olur, mantığınla değil. Kafanı kullanırsan bazen hedefin en iyi silahla olabileceğini görürsün. İsmi lazım değil bu hedefin önünde durmaya çalışabilirsin Dallas, ama ben kendisinin seni zaten her halükarda aşacağını düşünüyorum."
~~~*~~~





Kitabın adı    : Hain Ölüm
Orijinal adı    : Betrayal in Death
Yazarı           : Nora Roberts (J. D. Robb)
Çevirmen       : Aslı Ağca
Seri Bilgisi     : Ölüm Serisi (Eve Dallas) #12
Yayınevi        : Epsilon
Sayfa sayısı   : 384

Kitabın tanıtım yazısı: 

Teğmen Eve Dallas, tanıdık bir yerde, kocasının otelinde hunharca işlenen bir cinayeti çözmek zorunda.

Lüks Roarke Palace Otel'in 4602 numaralı odasına çarşafları ve havluları değiştirmek üzere adımını atan temizlik görevlisi, en kötü kâbusuna doğru yol almakta olduğundan habersizdir. Bir katil, ince gümüş bir kablo ile onu boğar. Katliamın sorumlusu ise yalnızca seçkin müşteriler için çalışan bir kiralık katil olan, müzik ve öldürme tutkunu Sly Host'tan başkası değildir. Teğmen Eve Dallas, katilin kimliğini bilse de bu, davayı çözmesinde yardımcı olmayacaktır. Çünkü bu işin arkasında bir kişi daha yer almaktadır ve bu cinayeti emretmesi için kişisel bir sebebi vardır. Eve korkunç bir ihtimalle yüzleşmek zorunda kalır; aslında gerçek hedef kocası Roarke'tır.







3 yorum :

  1. Nedir bu yayınevlerinden çektiğimiz gerçekten? Zaten kitapları ateş pahasına satıyorlar bir de çeviri yapıp yayınlana kadar anamızı ağlatıyor.
    Yalnız 50 kitap deyince ben bir korkmadım değil :)
    Mick gibi bir yem hep oluyor ne yazık. Biz onu katil sanalım diye özellikle öyle yazılıyor sanırım bu masumcukların sahneleri. Neyse en azından sonunda aklanıyorlar o da bir şey :)
    ... okurken hep sadece cinayet diye okuyorsunuz ama sonlara yaklaştıkça ve olayın sebepleri suçluları ortaya çıktıkça aslında iki farklı suçun birleşimi olduğu ortaya çıkıyor. deyince biraz spoiler oluyor bunlar tabi ama olsundu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha evet böyle bahsedince spoilerin farkına vardım ama eski kitaplar ve çoğunluk okudu diye sanırım azıcık daha rahat yaklaşıyorum bu seriye, 🙈 Mick aslında çok da suçsuz değil ama katil değil diyelim 😇 yine bir spoiler oldu bu bilgi galiba 🙈 50 kitap evet çok görünüyor ama her kitap bir cinayeti anlattığı için aslında çok da gelmiyor göze ve su gibi akıyor kitaplar o yüzden tavsiye ederim deneyin mutlaka 😇

      Sil
    2. Bu aralar hem bütçe anlamında hem de zaman anlamında o kadar sıkışığım ki bir nefes alayım hemen bakacağım :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın