25 Eylül 2023 Pazartesi

0 Nora Roberts - Ölümüne Sadakat (Ölüm Serisi #9)


~~~*~~~
Eve savaşı, böyle kitlelerin gelişigüzel öldürüldüğü türde bir savaşı hiç yaşamamıştı. Onun ilgilendiği ölümler her zaman daha kişisel olmuştu, daha ayrı. Bir şekilde mahrem. Beden, kan, amaç, merhamet.
Şu anda gördüğü şeyde hiç mahremiyet yoktu. Uzaktan halledilen toplu yıkım, katil ile kurban arasında bu nahoş bağı ortadan kaldırıyordu. 
~~~*~~~


 
Her ay bir tane okuya okuya 9 aydır seriyi okuyoruz ve 9. kitaba geldik. Umarım yayınevi biz seriyi bitirmeden bir tane daha çıkarır zira çok uzun bir seri bittiğini göremeyeceğiz, ömrümüz yetmeyecek. Yakın zamanda yeni bir kitap çıktı ama umarım birkaç aya bir tane daha çıkar. 

Neyse... Ölüm Serisi ya da bizim bildiğimiz adıyla Eve Dallas Serisi'nin 9. kitabıydı Ölümüne Sadakat. Hiçbir şey kaybetmeden ve her bir kitabı ayrı bir heyecanla okunanlardan biri oldu bu kitapta. 9 kitaptır her kitaba bayılırken insan sorgulamadan edemiyor... bir yazarın bir serisinde bir kitabı bile kötü olamaz mı ya diye? Olamıyormuş... profesyonel yazarın olmuyormuş... bunu bu seride görüyoruz. 

Polisiye ve aşkın güzelce harmanlandığı, arkadaşlığa ve aile ilişkilerine de değinen bir şekilde anlatıldığı bir kurgusu vardı. Bu sefer de bolca Eve ve Roarke aşkı gördük falan ama Peabody ve onun hayatına da dokunuşlar görmek paha biçilemezdi. 

Direk yoruma girdim gibi oldu önce birazcık konudan bahsedeyim sonrasında yoruma girerim. 

~~~*~~~
"Muhtemelen seni takdir ediyorlar; asker askere karşı. Çünkü düşmanı kendilerine yakışır denklikte olduğunda, zafer tadı çok daha tatmin edici olacaktır."
~~~*~~~


Eve, ünlü iş adamlarından birinin sevgilisi tarafından öldürülmesini ve daha da ilginci katilin cesedin başında durup kendini ihbar etmesi olayını araştırırken bir zamanlar muhbiri olarak bir bilgisayar ve elektronik uzmanı adamın öldürüldüğü haberini alır. Her ne kadar cesedi başka sınırlarda olsa da adamın yaşam alanı Eve'in alanında olmasının sonucunda olayı el altından araştırmaya başlayan Eve, işin aslında görünenden daha da farklı şeyler olduğunu keşfeder. Özellikle de bu muhbirin bilgisayarında şifreli olarak elde ettiği veriler durumu iyice karmaşık hale getirdiğini düşünürken bir anda kendisine "Biz Cassandra'yız" diyen bir gruptan mesajlar alana kadar. Adamlar açık açık Eve'i bir davanın içine çekmiş ve genç kadına uyarılarla beraber yapacakları saldırıları da bildirir hale gelmişlerdir. Eve, bütün bunların içerisinde hem katil çeteyi ve başlarını ararken aynı zamanda şehirde yerleştirilen bombaları da bulmak zorundadır. Çünkü binlerce insanın hayatı da risk altındadır ve kurtarması gereken insanlar ve bulması gereken bir katil vardır ortada... üstelik bu katil her şeyi çok ince detayına kadar hesaplayarak ilerlemektedir. 

Öncelikle Cassandra çetesi mi demeliyim terör örgütü mü demeliyim bilemedim ama o ekip cidden çok iyi kurgulanmıştı. Açıkçası okurken Dünya genelinde yaşanan terör saldırıları, ölen insanları anımsamamak mümkün değil. Özellikle koydukları bir bombayı patlattıklarında yaşananlar... açıkçası tüyler ürperticiydi. O sahnede Eve'in tutumu, yıkılmaması, güçlü durma çabası, bütün o yıkıma rağmen ve kayıplarına rağmen ayakta durması... hayranlığımı bir kere daha arttırdı. Hem onun neler hissettiğini anlıyorsun hem de hiçbir şey yapamıyorken güçlü durmak zorunda kalmanın hissettirdiklerini görüyorsun... bir de bunların yanında duruşundan dolayı yargılanıyorsun da... o satırlar cidden çok etkileyiciydi. 


~~~*~~~
Bazı ilişkilerin seksle, iktidarla ya da kontrolle ilgisi yoktu. Bazıları sadece sevgiyle alakalıydı.
~~~*~~~


Bu sahnelerden biri de Roarke ait bir cam deposunun patlatıldığı sahneydi. Evet, boştu! Evet, ölen olmadı! Ama o sahnede Roarke ve Eve arasındaki diyaloglar ve duygular, korkular ve yaşanılan karmaşa çok güzeldi. 

Eve'in Roarke ile yaşadıkları, evlilik kavgası, sonrasında hissedilen kızgınlıkları ve gönül almalar da çok tatlıydı. Zaten Roarke birçok konuda hep adım atarken ve Eve'in yanında olurken, birçok sözde ve olayda ayakta dururken tam tersi olduğunda Eve'in bu aşka ve sevdiği adama ne kadar sahip çıkacağını da bu kitapta oldukça iyi bir şekilde bir kere daha gördük. Açıkçası genç kadının hem kavga hem de son bomba sahnesinde çok güzel durumu eline aldı ve açıkçası tamda ondan beklediğim tepkileri verdi. Zaten Eve'e daha azı yakışmazdı ki Roarke'da başkası gibi davranan kadın yakışmazdı. 😍

Peabody ile McNab arasındaki ilişki çok iyiydi. Onlar arasındaki o cinsel gerilimi okumaktan bir sonuca ulaşsın diye çok bekledik sonunda ulaştı. Bence çok tatlı bir çift olabilirler gibi... sizce de öyle değil mi? Bana Eve ve Roarke çiftinin birkaç sürüm alt modeli gibi geliyorlar. 😄

Zeke bence kitabın en büyük sürpriziydi. Açıkçası ben bambaşka bir rolde diye hayal kurmuştum ama sonrasında daha masum olaylarla çıktı karşıma ama olsundu yine de abla Peabody okumak ve Eve'in dostlarına karşı korumacı tavrını görmek çok güzeldi. 

Bir de Eve'in cinayetler karşısında aklının çalışma şekli çok hayranlık uyandırıcı... her şeye şüpheyle yaklaşması ve kendisi cinayeti yaşıyormuş gibi bütün bakış açısını katil tarafından hayal etmesi cidden muhteşem bir yaklaşım. Hatta o şekilde Cassandra'nın gizli karargahını bulması da muhteşemdi. Zaten orada Peabody'nin hayranlığı tam olarak kitabı okuyan her okurun hayranlığının göstergesiydi. 😄

Çok güzel ve severek okuduğum bir kitap oldu ve açıkçası yine beklentimi karşıladı ve beni hayal kırıklığına uğratmadı yazar. Her ne kadar serinin 9. kitabı da olsa gözünüz korkmasın rahatlıkla okursunuz ve su gibi akan bir kurgusu var. Sizi asla sıkmayacaktır bu yüzden henüz başlamadıysanız çok şey kaybediyorsunuz. Herkes Eve Dallas ve Roarke'ı tanımalı... 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Bu şehri cehenneme çevirmek için ihtiyaçları olan her şeyi verdim onlara. Ve onlar bunu kullanacaklar. Yakında.
Para için. Güç için. İntikam almak için. Tanrı bize bu şamata için yardım etsin. 
Bu bir oyun, hepsi bu. Ölüm adına oynan bir oyun.
~~~*~~~





Kitabın adı    : Ölümüne Sadakat
Orijinal adı    : Loyaly in Death
Yazarı           : Nora Roberts (J. D. Robb)
Çevirmen       : Feyza Harmanoğlu Sezgin
Seri Bilgisi     : Ölüm Serisi (Eve Dallas) #9
Yayınevi        : Epsilon
Sayfa sayısı   : 456

Kitabın tanıtım yazısı: 

Eve Dallas Geri Dönüyor! 

Nora Roberts, Eve Dallas dizinin dokuzuncu kitabı Ölümüne Sadakat ile seriye yepyeni bir soluk getiriyor. Roberts'in gözü pek kadın kahramanı Eve Dallas, bu defa Cassandra isimi terörist grupla mücadele etmek zorunda kalıyor. Acımasız Cassandra şehrin tarihi yerlerinde bombaları birer birer patlatırken, masum insanları kurtarmak ve olayı çözmek Eve Dallas ve ekibine düşüyor. 

Eve, içgüdüleri, yardımcısı Peabody ve yakışıklı kocası Roarke'ın da yardımlarıyla, canı pahasına bu gizem dolu dosyayı çözmek için zamanla yarışıyor. 

Sarsıcı ve yeni. - Booklist

Seksi... Romantizm ve polisiye maceranın kusursuz birleşimi. - Publishers Weekly

Muhtemelen eşi benzeri yok. - Library Journey







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın