26 Mart 2021 Cuma

0 Nora Roberts - Büyülü Ölüm (Ölüm Serisi #5)


~~~*~~~
Ölüm becerikli bir düşmandı ve Eve bunu çok iyi biliyordu. Bir tereddüt, bir göz seğirmesi dengeyi bir anda kaydırıp değiştirebilir, ölüm her an kazanabilirdi. 
~~~*~~~


 
Ayy uzun zaman ara vermiştim Eve Dallas serilerine ve şimdi her ay bir tane okuyarak seriyi tamamlayacağım. 4 kitabını zaten okumuştum ve şimdi sırada 5. kitap Büyülü Ölüm'deydi.

Nora Roberts'ın romantik gerilim türünde yazdığı ve yanılmıyorsam şuanda yurt dışında 53. kitabın yayınlandığı ancak ülkemizde 18. kitaptan öteye gidemediğimiz bir seri... ama iyi tarafından bakıyorum her bir kitap farklı bir cinayet kurgusu olduğu için yarım kalıp da devamı gelsin demiyoruz. Sadece karakterlerin ilişkileri konusunda devamını istiyoruz. 

Kitap polisiye aşk yani dedektifli aşk yani karakterimiz polis ve hem cinayetlere hem de karakterimizin aşk hikayesine değinen bir kurgusu var. Siz cinayetlerin hengamesinde olayı Eve ile çözmeye çalışırken aynı zamanda Roarke ile de aşk hayatını okuyoruz. Anlayacağınız her okur kitlesine hitap edecek bir kitap. 


~~~*~~~
"Ben her zaman kadınların iyi polis ve doktor olacaklarına inanmışımdır, çünkü onlar özlerinde güçlükleri yenme yeteneğine sahiptirler."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Eve, polis memuru Frank'ın cenaze töreninde Frank'ın torunu Alice ile şüpheli bir konuşma yapar. Ardından da genç kız ile daha sonra yaptıkları konuşmada satanizm ile ilgili olaylara karıştığını orada bir çocuğun öldürülmesine tanık olduğunu söyler. Büyükbabası Frank'ın da onlar tarafından öldürüldüğünden şüphelenir ve bu şüphelerini Eve Dallas ile paylaşır. Ancak Eve, satanizm ile ilgili olaylara, büyülere ve doğa üstü güçlere inanmadığı ve her şeyi mantığına oturtarak hareket etmesi gerektiğini düşündüğünden dolayı, cinayetleri araştırmaya başlar ama büyülü olaylara inanmaz. Bu olayın içine çekildiğinde çok daha büyük şeyler olmaya başlar. Çünkü cinayetler sadece Frank ile kalmaz. Alice'de ölür, şüpheli bir şekilde. Ardından başka biri daha ve sonra başka biri daha derken ceset sayısı artarken Eve'de şüphelerinde doğru yolda olmaya devam etmektedir. Her ne kadar olayları büyülü şeylere bağlamasa da bütün bunların ardında bir grubun olduğunu düşünmektedir. Bu sefer gizli bir soruşturma yönettiğinden Roarke'ın teknolojisinden ve onun yeteneklerinden yararlanmak durumunda kalır. Tabi bu durum iki yeni evli çiftin de ilişkilerini okumamıza neden olur. 

Öncelikle söylemezsem içimde kalır, Roarke ve Eve'yi özlemişim. Hangisini daha çok özledim karar veremiyorum ama her ikisini de çok özlemişim. 

Eve'nin bu sefer aşkını kabullenip, ona göre davransa da tedirginlikleri ve aşkını göstermedeki halleri çok güzeldi. Hele Roarke uyuyor sandığı zamanlarda şakını ilan etmesi muhteşemdi. 

Roarke'ın ne istediğini bilen, aşkını sakınmadan söyleyen karakteri bir kere daha hayran bıraktırdı kendisine. Ayrıca Eve'yi belki Eve'in kendisinden bile daha iyi tanıdığını görmek muhteşemdi. 

Roarke'ın Eve'e yardım ederken başvurduğu illegal yollar ve bunlara Eve'in tepkisi çok güzeldi.


~~~*~~~
"Sen hayatını riske atıyorsun ve bu hayat, bu senin sadece kendin gibi olma halin benim için temel bir ihtiyaç. " 
~~~*~~~



Cinayetlerin işlenmesi, oradaki vahşet, ayinler, topluluğun detayları her şey çok oturaklı kurgulanmıştı. Selina'nın yaptıkları, Alban'ın tepkileri, Lobar'ın ölümü ve bunların yanında Isis ve Chas... her şey çok iyi detaylandırılmıştı. 

Ancak kitaptaki en sevdiğim şey de Jamie'ydi. Ölen kişilerden Alice'in küçük erkek kardeşi. Roarke ve Eve'in evine gizlice girebilesi ve bunu yapabildiği teknolojik tasarım... o an Roarke'un verdiği tepki her şey çok iyiydi. Çok eğlenmiştim o kısımlarda. Eeee Roarke, tam bir teknoloji canavarı geliyor dedim. :D 

Eve'in arkadaşları, yalnız kalmaması, yaşadığı çöküntüler ve ayakta kalmak için yanında Roarke'un olması da çok iyi anlatılmıştı. 

En güzel detay ise Eve'in kalçasındaki gül goncası dövmesiydi. Çok eğlenceliydi o satırlardı. :)

Ayy ben çok beğendim, cidden çok iyi gitti. Hem Nora Roberts kalemini özlemişim hem de Eve ve Roarke'u çok özlemişim çok güzel gitti :) 

Bu türü sevenlere tavsiye ederim ve umarım Epsilon da kısa zamanda seriye devam eder. 


~~~*~~~
"Kalbin kolay teslim olmaz, çok seçicidir... Çok dikkatlidir ama teslim oldu mu tam teslim olur."
~~~*~~~





~~~*~~~
"Sana ne söyledi orada?" diye sordu Roarke'a.
"Lehçesi biraz farklı. Diyebilirim ki batıdaki eyaletlerin birinden gelmiş." Roarke dışarı çıktı, ilginç bir şekilde gece havası solumaya hasret kalmıştı. "Ana fikri, eğer seni, senin beni sevdiğin kadar seviyorsam, yakınında kalmalıymışım. Hayatını, belki de ruhunu kaybedebilecek bir tehlike altındaymışsın ve bunu atlatabilmek için bana ihtiyacın varmış."
~~~*~~~



~~~*~~~
"Bu arada, Dallas?"
"Ne oldu, Peabody"
"Bu çok güzel bir dövme. Yeni mi?"
Eve dişlerini tekrar sıktı, kapıya doğru olabildiğince asil bir şekilde yürüdü. "Gördün m?" Eve koridorda yürürken bir parmağını Roarke'ın göğsüne vurdu. "Sana şu aptal gül goncası yüzünden küçük düşeceğimi söylemiştim."
"Uyuşturuldun, tokatlandın, çırılçıplak bağlandın ve neredeyse öldürülüyordun ve popondaki bir gül  senin küçük düşürüyor öyle mi?"
"Ötekilerin hepsi işin bir gereği. Gül goncası ise kişisel."
Roarke gülerek kolunu Eve'in omzuna atıp ona sıkıca sarıldı. "Teğmen, seni seviyorum."
~~~*~~~




Kitabın adı     : Büyülü Ölüm
Orijinal adı     : Ceremony in Death
Yazarı            : Nora Roberts (J. D. Robb)
Çevirmen        : Ayşegül Özkan
Seri Bilgisi       :Ölüm Serisi (Eve Dallas) #5
Yayınevi          : Epsilon
Sayfa sayısı     : 400

Kitabın tanıtım yazısı: 

“Eve Dallas çivi gibi sert, ateş kadar yakıcı.” -Stephen King

Çoksatan Listelerinin Değişmez İsmi Nora Roberts’tan Polisiye Tutkunlarına Özel Bir Seri...

Teğmen Eve Dallas, bir meslektaşının ölümünü gizlilik içinde soruşturabilmek için profesyonelliğini, vefa duygusunun ve dostluklarının önünde tutmak zorunda kalır.

Ancak Teğmen’in kapısının önüne bir ceset bırakılınca, bu uyarının kişisel olduğuna inanır ve eşi Roarke ile birlikte, meslek hayatının en tehlikeli cinayetler zincirinin içinde bulur kendini. Attığı her adım, onu kendi doğrularını sorgulamaya ve kötülüğün en baştan çıkarıcı şekliyle yüzleşmeye itecektir.

“Roberts’ın Ölüm serisi kesinlikle kaçırılmamalı.” Harlan Coben, New York Times çoksatan yazarı

“Çok eğlenceli.” -Cosmopolitan

“Eşi benzeri yok.” -Library Journal





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın