22 Kasım 2021 Pazartesi

0 Erin Watt - Lekeli Taç (The Royals #3,5)



~~~*~~~
Bu gece, kaçındığım bazı acı gerçekler ortaya çıkmıştı. Sav muhteşem bir kızdı ve kalbini tekrar bulup onu başka birine vermesi an meselesiydi. 
Ancak bu doğru olmazdı çünkü onun kalbi bana aitti.
~~~*~~~

 
The Royal Serisi'ni çok büyük zevkle okuduğumu bütün takipçilerim öğrenmişti diye düşünüyorum. Seriye başladığımdan beri Gideon Royal'ın hikâyesini de merak ediyordum. Çünkü gizemli, öfkeli, kırgın, kızgın ama bir o kadar da aşk acısı çeken halini görmemek imkansızdı. Bu durumda daha çok merak etmeme neden oldu. 

Genelde biliyoruz ki serilerin ara kitapları asla çıkmaz ülkemizde... yayıncılar sanki ortak karar almışlarda bu kitapları çıkarmıyorlar gibi... ama bu tabuyu Yabancı Yayınları kırdı ve The Royal Serisi'nin novellası ve aynı zamanda Gideon'ın hikayesini çıkardı. Evet novella ve bu yüzden de kısacık bir kitap birkaç saatte okunup bitiyor ama en azından onun mutlu sonunu da sebeplerini de okuyoruz ve bu durum seriyi severler olarak bizi tatmin ediyor. Cidden çıkarmayacaklarını bilseydim orijinal dilden okumaya niyetim vardı. 

Bu kitapta akıcı, çabuk okunan, hızlıca biten, kısacık, tadı damakta kalan bir aşk hikayesiydi. Açıkçası daha uzun olmasını ve Gideon'ın geçmiş hatalarını neler hissettiğini daha detaylı okuyabilmeyi isterdim. 

~~~*~~~
Savannah değildi. Karanlıkta bile o olmadığını anlayabiliyordum.
O olsaydı hava değişirdi. Tenim gerili, nefes almakta zorlanırdım. Yıldızlar daha bir parlar, karanlık gökyüzü daha az kasvetli hissettirirdi... 
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; ilk kitaptan beri tanıdığımız üniversitede olan büyük ağabey Gideon'ın Savannah ile olan aşkını okuyoruz. İlk tanışmalarını, Gideon'ın duygularını ve yaptığı hataları neden yaptığını, nasıl hissettiğini okuyoruz. Savannah, seçeceği üniversiteyi ziyaret edip de oradaki birlikleri, katılacağı dersleri ve etkinlikleri keşfetme amacıyla oraya gittiğinde Gideon ile karşılaşmayacağını düşünmektedir. Çünkü Gideon'da aynı okuldadır ancak farklı fakülte binalarında olmasının avantajı olduğunu düşünmektedir. Ancak Gideon'ın başka planları vardır, kendini Savannah'a affettirmek, yaptıklarının sebeplerini açıklamak ve bundan sonra dürüst bir şekilde yeniden onunla olmak için fırsat kabul edip ona göre hamleler yapmak üzeredir. Ancak önlerinde bazı engeller çıkacaktır ve bu engelleri aşıp aşamayacağını ve Savannah'ın kendisine karşı hala duygular olup olmadığını öğrenmesi gerekmektedir. Bu sefer Gideon, hayatını yoluna sokup sevdiği kıza bütün kartlarını açık oynamaya kararlıdır. Üstelik Royal inadı da devreye girmiştir. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki üç yıl öncesinde Savannah ve Gideon'ın tanışmalarına ve sevgiliyken ki anlarına giden satırlar okuduk, keşke daha detaylı okuyabilseydik dedim okurken çünkü çok yüzeysel geçişmiş hissi vardı bazı konularda. Dinah'ın Gideon'a musallat olması ve Gideon'ın neler hissettiğini okumak iyiydi ama Dinah'ın nasıl olayları daha ileriye götürdüğünü detaylı okumak isterdim açıkçası... Dinah'ın Savannah'ı saf dışı bırakma çabasını ve Savannah'ın neler hissettiğini... 

Günümüze gelen kısımlarda Gideon kendini Savannah'a affettirmek için daha fazla çabalamasını ve duygularını daha fazla okumak isterdim. Olan kısımlar evet çok güzeldi, onun çabalamasını okumak ama çok çabuk oldu hissi de vardı yani. 

Gideon ve Steve arasındaki diyalog ve sonrasındaki ortaya dökülen gerçekler karşısında Gideon'ın tavrı ve Savannah'ın tepkisi çok güzel yazılmıştı. Sanırım kitapta olmasını istediğim sahnelerden biriydi. Hatta sonunda Bugatti'nin başına gelenler muhteşemdi. Sırıtarak okudum. 


~~~*~~~
"Bu kez Savannah için ne yaptın?"
"Onun için bir şey yapmam gerektiğini nereden çıkardın?"
"Her zaman aptallık ettiğini söyledin ve açıkça söylemek gerekirse bu klasik bir Royal özelliği."
~~~*~~~


Kitaba dair çok detaylı yorum yapmayacağım ancak şunu söylemeliyim ki dahasını isterdim. Daha fazla duygulu olmasını... daha detaylı olmasını... daha sağlam bir kurgu isterdim... Reed ve Ella'nın ilişkisine, o çalkantılı ilişkiye 3 kitap yazan, Easton için 2 kitap yazan yazarın en azından Gideon için de en azından tam bir kitap yazmalıydı diye düşündüm. 

Okumaktan keyif aldığım pazar akşamımı çok güzel ve memnun geçirmeme neden olan bir kitaptı. Ama ne yazık ki dahası olması hissinden kurtulamadım. Üzgünüm Gideon Royal... böylesine geçiştirilmiş bir kitap olması daha :( 

Kitaba 5 üzerinden 3,5 veriyorum. Normalde 3 verecektim ama Gideon olunca yarım puan daha ekleyesim tuttu :) 



~~~*~~~
"Julie'ye beni evden atmalarını sağlayacak ne söyledin?" diye sordu. 
"Gerçeği."
"Ne? Beni aldattığını mı? Bana yalan söylediğini mi? Yoksa beni kullandığını mı?"
"Senin benim gerçek aşkım olduğunu."
Aniden durup bana döndü. Ben de durdum. Eli hızla savruldu ve bana sert bir tokat attı. Uzanıp yanağımı tuttum.
"Bunun için üzgün değilim," dedi kızgınlıkla. 
Yüzüme usulca bir gülümseme yayıldı. Yanağım yanıyordu ama yıllardır ilk defa canlı hissediyordum. Benden nefret ediyor olabilirdi ama Tanrım, o çok ama çok ince çizginin hemen diğer tarafında sevgi yattığı anlamına geliyordu.
Yanağımı ovuşturdum. "Tekrar görüştüğümüze sevindim, bebeğim." 
~~~*~~~



Kitabın adı      : Lekeli Taç
Orijinal adı     : Tarnished Crown
Yazarı            : Erin Watt
Çevirmen        : Aydan Yalçın
Seri Bilgisi       The Royals #3,5
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     : 176
Kitabın tanıtım yazısı: 

Her şeyi senin için yaptım

Gideon Royal, ailesi gözlerinin önünde parçalanırken geri dönüşü olmayan bir hata yapmıştı ve hayatının kadını ellerinden kayıp gitmişti. O günden beri pişmanlıklarıyla boğuşuyordu. Üniversiteye gittiğinde geçmişinden kaçabileceğini sansa da kaderin onunla işi henüz bitmemişti.

Savannah Montgomery, kâbus gibi geçen günleri unutamayacağını biliyordu. Bazı yaralar asla iyileşmezdi. Ancak Gideon pes etmemeye kararlıydı.

İhanetle lekelenmiş aşkları küllerinden doğarken, çok daha tehlikeli bir düşman peşlerindeydi ve bu sefer yalanların ardına sığınamazlardı.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın