28 Kasım 2022 Pazartesi

0 Matsuri Hino - Vampir Şövalye Cilt 5 (Vampire Knight #5)


~~~*~~~
Her zaman kalbinin derinliklerinde saklı olan şey... benimle birlikte yok olmaktı.
~~~*~~~   


5. cildini de bitirdim. Resmen hafta sonumu Vampire Knight serisinin elimdeki ciltlerini okuyarak geçirdim. Sonuç elimde sadece ilk 5 cildi vardı ve hepsi okunduğu için merakla diğerlerini almayı ve tekrar okumayı bekleyeceğim. 

Kurgu ilerledikçe olaylar daha nefes kesici hale geliyor bir de artık karakterleri de tam olarak tanıdığımız için de olaylardaki yeri ve tepkileri daha iyi algılıyoruz. Bu yüzden 5. cilt çok daha iyiydi. Tam da beklediğim sahneler vardı her ne kadar sonuçlanmamış sorular olsa da güzeldi sahneler... 

Bu ciltte olan olaylar ise; Şizuka Hio, Kanam tarafından öldürülünce saf kan bir vampir olmasından dolayı bütün gücü Kaname'ye geçiyor. Çünkü safkan bir vampiri öldürürsen sahip olduğu güce sahip olursun. Kaname de onun gücüne sahip oluyor. En azından öyle tahmin ediyorum. Şizuka'nın ölümünden sonra herkes Zero'yu suçluyor çünkü ikisi arasındaki intikam savaşından dolayı bir safkanı onun öldüreceğini ve safkan öldürmenin suçunu çekmesi gerektiği düşünülüyor. Ancak Zero ve Kaname katilin kim olduğunu biliyor. Bunun yanında yaşlılar kurulu da Zero'yu öldürmesi için bir ekip gönderiyorlar. Kaname onlarla uğraşırken bir de Cross Akademisi'nde bir gündüzcü öğrencinin vampir tarafından ısırılması ve kanının emilmesi de olayları daha da karmaşıklaştırır. Çünkü bir de o vampiri bulmaları gerekmektedir.

Ciddi olarak bu ciltte olaylar daha fazlaydı ve tam de bir vampir serisine göreydi bu yüzden daha çok sevdim.


~~~*~~~
Elde etmek istediği bir şey vardı...
Saf kan bir vampirin kanı... ve gücü... 
Gerçekten enfret ettiğiniz o kişiyi... onu mutlaka yok edeceğim. Biz saf kanların kaderini mahveden kişiyi...
~~~*~~~  

Kaname'nin nedense bir şeylerin peşinde olduğunu düşünüyorum. İlk kitaptan beri Zero tarafındayım bu kitapta Kaname oldukça ilgimi çekti falan ama hala bir şeylerin peşinde ve bunun bir tedirginliği içerisinde onu sevmeye başladım. Kaname severlerin hep tetikte olması gerekiyor gibi geliyor. 

Yuki ve Zero'nun sanki bu kitapta daha bir yakınlaştığını hissettim. Gerçi Zero'nun arada Yuki'ye sorduğu keskin sorulara cevap alabilseydik ikili arasında neler olacağını önden görebilirdik. Ama şahsen ben Yuki'nin Kaname ve Zero arasında kalacağından şüpheleniyorum. Ama ben olsam bende kalırdım ancak yine de kalbim Zero'dan yana.  

Aido bir şeylerin peşinde gibi ama yine de emin olamıyorum. Gececiler baya gizemliler ve tetikte olarak okumam gerektiğini hissediyorum. 

Keşke elimde 6.ciltte olsaydı dedirtecek şekilde bitti... sanırım aralık siparişime ekleyeceğim birkaç cilt... 

Dediğim gibi her kitap bir öncesinden daha heyecanlı ve 19 cilt olduğu düşünülürse sona doğru iyice doruklara çıkacak heyecanlar... 

Puanım 5 üzerinden yine 5 😀


~~~*~~~
Zero Kiryu... 'Saf Kan' Şizuka Hio'yu öldürme suçundan... 'Vampirlerin en yüksek kuruluşu' Yaşlılar Kurulu'nun emriyle ölüme mahkum edildin.
~~~*~~~  


~~~*~~~
Sevdiğin bir kızı koruduğun için seni kıskandım.
~~~*~~~  


~~~*~~~
Asıl önemlisi Yuki. Sana baktığımda hep böyle benim için endişelenen birinin yüzünü mü göreceğim? Biraz olsun gülümse. Bira bile olsa yeter.
~~~*~~~  


Kitabın adı      : Vampir Şövalye - Cilt 5
Yazarı            : Matsuri Hino
Yayına Hazırlık : Zeynep Kopuzlu Taşdemir, Ebru Ersin
Sayfa Düzeni   : E. Bahar Mete
Seri Bilgisi       : Vampire Knight #5
Yayınevi          : Akıl Çelen Kitaplar
Sayfa sayısı     : 192

Kitabın tanıtım yazısı: 

Gece sınıfının sınıf temsilcisi saf kan vampir olan Kaname ise bu önemli görevde Yuki ve Zeronun en büyük destekçisi. Zeroyu vampire dönüştürüp ailesini öldüren saf kan Şizuka Hioya son darbeyi indiren Kanamedir. Ama herkes onu Zeronun öldürdüğüne inanır. Böylece Zero "saf kanların düşmanı" ilan edilir ve Yaşlılar Kurulu Zeroyu öldürmek üzere Akademiye suikastçılarını gönderir. Peki Kanamenin buna tepkisi ne olacak? 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın