23 Kasım 2022 Çarşamba

0 Sylvia Day - Sende Tutuklu Kaldım (Crossfire #4)


~~~*~~~
Bir zamanlar dünyamın sınırlarını çizmek için şehre bakardım. Şimdi bunu Eva'ya bakarak yapıyordum.
~~~*~~~ 


 Crossfire Serisi'ne son sürat devam ediyorum. Aslında bitsin de istiyorum artık çünkü değişik bir şekilde heyecanını ilk kitaplara göre yitirmeye başladı benim için. Özellikle bu kitabı okurken bunu daha çok hissettim. Hep olmasa olurdu hissi oldu içimde... neyse bunlara yorumun ilerleyen satırlarında değineceğim. 

Serinin 4. kitabıydı Sende Tutuklu Kaldım ve bu kitapta da Gideon ve Eva'nın ilişkisinin sınırları, olayları, geçmişlerinin yansıması ve ikilinin birbirleriyle ilgili iletişimi, davranışlarını okuyorduk. Aslında hala geçmişleri ilişkilerini etkilerken bunu nasıl çözeceklerini ve daha da önemlisi bir ilişki içinde olmanın getirdiklerini nasıl karşılayacaklarını öğrenme yolculuklarını okuyoruz. 

Serinin her kitabı +18 olduğunu tekrar dile getiriyorum. Kitabın eleştirilecek birçok noktası var benim nazarımda ama asla bu satırlar erotizm içerikli olan satırlar değil bu yüzden bunu bilerek okuyun ki gereksiz yere gömmeyin kitabı. 


~~~*~~~
Mutlu olduğunda... ışıldıyordu Eva, neşesiyle etrafındaki her şeyi aydınlatıyordu. Beni bile.
~~~*~~~ 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Eva ve Gideon gizlice evlendikleri gerçeği kendilerine saklarken nişanlı rolü oynamaktadır. Ama eski ilişkileri ne Corrinne ne de Brett onların peşini bırakmaz. Özellikle Brett'in elinde olan kaset hem Gideon'ı hem de Eva'yı oldukça zor durumda bırakacak durumundadır. Daha da önemlisi Eva'nın Brett'e karşı hissettiği cinsel gerilim hem Gideon'ı korkutmaktadır hem de Brett'in bunu kullanmasına neden vermektedir. Geçmişin bitmemişliği Eva'yı rahatsız etse de Gideon'ı huzursuz eden şeyleri çözmek adına Brett'i de ilişkilerinden uzak tutmak istemektedir. Bir de bunların yanında Gideon'ın sırf Eva huzursuz olmasın, rahatsız olmasın ve sadece benimle olsun mantığıyla her şeyi kendine saklayıp ona göre hareket etmesi de ilişkilerini zor sokmaktadır. Bir de Gideon'ın geçmişindeki yaşanmışlıklar da ortaya bir bir dökülürken Gideon'ın yaşadığı psikolojik savaş da ilişkilerini bir başka boyuta taşımaktadır. 

Öncelikle yorumun başında da dediğim gibi bence bu seri üç kitapla bırakılabilinir ve problemler çözümlenebilinirdi bence yazar seri tuttu adına seriyi yazmış da durmuş gibiydi. 

Bir de bu kitapta bölümler bir Gideon bir de Eva tarafından anlatılıyordu ve geçişlerde sağ olsunlar hiçbir belirtme yapma tenezzülünde bulunmamışlar birden bir bakıyorsun Eva tarafından olayları okuyorsun sonra bir bakmışsın ki Gideon tarafındasın... diyece bir şey bulamıyorum.

Corrine'in kitap mevzusu, Gideon'ın peşini bırakmaması, onu rahatsız etme mevzuları bana hadi araya bu kadını sokayım azıcık problem çıkarsın modu gibi hissettirdi. Aynı modu bir de Brett hissettirdi. Yani onun mevzusunu tam çözümleyecekler bir baktık ortaya bir kaset çıktı... ne gerek vardı... olmasa da olurdu...  


~~~*~~~
Gideon ilişkimizde kayaydı, demirimizdi. Ben de onun için aynısı olabilirim sanmıştım. Onu korumak, sığınağı olmak istemiştim. Ama fırtınadan sığınacak bir yere ihtiyacı yoktu Gideon'ın, fırtınanın kendisiydi o. Ve ben de onun çöken ruh halini taşıyabilecek kadar güçlü değildim. 
~~~*~~~ 


Gideon'ın üvey babası Chris ile olan konuşmalar ve sonrasındaki olaylar da bence ilk üç kitapta çözümlenecek detaylardı sonuçta Eva herkese meydan okurken Chris'de orada öğrenebilirdi ama yok sonraya saklansın ki bir kitaba mevzu çıksın hissi verdi bana. 

Kitapta hoşuma giden kısımlarda vardı. Birincisi Ireland'ın Gideon ile olan ilişkisi. Onları ağabey kardeş ilişkisi içinde görmek çok güzeldi. Özellikle ne yapacağını bilmeyen Gideon ile uğraşan Ireland çok tatlıydı sırıtarak okudum o satırları. 
Bunun yanı sıra Gideon'ın kendi arkadaşlarıyla geçirdiği gece, sohbetler de çok güzeldi. Ama özellikle avukatı Arash ile Gideon arasındaki sohbet süperdi. Çok beğendim o satırları. 

Kitapta hatta seride ilk defa Gideon'ın içindeki o dominant adamı gördük. Seriyi hep BDSM olarak nitelendirildiğini okuyup da asla o sahnelerin olmaması ve ilk defa 4. kitap olan bu kitapta okumak da açıkçası neden öyle etiketlendiğini anlamama neden oldu. Gideon'ın tam anlamıyla baskın karakterini ortaya çıkardı. 

Kitabın en güzel yerlerinden biri de sonlarda Eva ve Gideon'ın tartışmasıydı... bence fazla büyütülmüş bir mevzuydu ama yazar öyle uygun görmüş. Ama Gideon'ın yerinde olsaydım demek ki her ciddi tartışmamızda Eva arkasını dönüp gidecek düşüncesi de aklımın bir köşesinde dururdu. O satırlarda Eva'nın olayları fazla abarttığını ve büyüttüğünü düşündüm. 

Benim tavrım kesinlikle o evin içinde ona trip atmak yaptığı pisliği temizlemek için çırpınmasını izlemek olurdu kaçmak çözüm değildi bence. 

Neyse... çok uzattım. Ben nedense beklediğimi bulamadım kitapta ki dediğim gibi hep fazla uzatılmış gibi geldi. 

Benim kitaba puanım ne yazık ki 5 üzerinden 3 oldu. 


~~~*~~~
Karım dünyayla savaşırdı benim için. Bunu bilmek mucizevi bir şeydi. Benim için hiç kimse mücadele etmemişken, bunu yapacak kişiyi buluvermiştim her nasılsa. 
~~~*~~~ 




Kitabın adı     : Sende Tutuklu Kaldım
Orijinal adı     : Captivated by You
Yazarı            : Sylvia Day
Çevirmen        : Ayşe Kaya
Seri Bilgisi       : Crossfire #4
Yayınevi          : Doğan Kitap
Sayfa sayısı     : 402

Kitabın tanıtım yazısı: 

Eva ile Gideon'un aşkında yeni bir perde... Crossfire serisinin 4. kitabı Sende Tutuklu Kaldım'da Eva ile Gideon'un aşkında yeni bir perde açılıyor. Ortaya çıkan sırlarla tutku ateşi daha da körükleniyor..









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın