8 Kasım 2022 Salı

2 Kasey Michaels - Sımsıcak (Daughtry Family #1)


~~~*~~~
"Kendini ve günü çıkaramayacağını düşünmek kişinin kendine en büyük lanetidir."
~~~*~~~ 

Bu ayın historical romans kitabıyla karşınızdayım. Zamanında set olarak indirimdeyken aldığım kitaplardan biri açıkçası şimdiye kadar okumamıştım şimdi neden ani kararla okumaya karar verdiğime dair hiçbir fikrim yok ama hazır serinin diğer kitapları da elimdeyken devamını getireceğim de bir gerçek. Ne yazık ki getireceğim. 🙈

Ne yazık ki yazmamın açıklamasını yorumumun devamında yapacağım şimdiden girmeyeyim detaya. 

3 kitaptan oluşan bir seri her kitap bir kardeşi anlatıyor. En büyük ağabey olan Rafael'in hikayesiydi bu kitap diğerleri ise sırayla ikiz kardeş olan Nicole ve Lydia'nın hikayeleri. 


~~~*~~~
"Erkekler savaşır, kadınlar ve çocuklar yas tutar. Bu hep böyle olmuştur dostum, biz daha iyi bir yol bulana kadar da öyle olmaya devam edecektir."
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Rafael, dük olan amcasının yanına gönderilen ve kuzenlerinin pislikleriyle karşılaşan ve en son yakaladığı şeylerden sonra amcasının isteğiyle orduya katılan bir komutandır. Ancak orduda geçirdiği zamanlardan sonra aniden aldığı haberle geri dönmek zorunda kalır. Çünkü dük olan amcası ölmüştür üstelik geride varis bırakmadan ölmüştür. İki oğluyla beraber olduğu tekne batmış v hepsi ölmüştür. Düklük de Rafael'e kalmıştır. Ordudan geri dönmesi ve dükalığın başına geçmesi gerekmektedir. Düklüğün getirilerini bilmeyen, altı sene ortalıkta olmayan, işleyişi bilmeyen ve gittiğinde küçük birer çocuk olan kardeşlerinin genç kız olduğunu görmek, onlarla nasıl iletişim kuracağını bilememek gibi daha bir sürü bilinmezliğin ortasına düşmüştür. Çocukluk arkadaşı Charlotte'un varlığı ona azıcık moral ve destek verse de artık çocukluğunda tanıdığı kız değildir, Charlotte de büyümüştür ve genç bir kadın olmuştur. Onun desteği, yanındaki varlığı, yol göstericiliğinin yanında genç kadından etkilenen Rafael, kendi duyguları, Charlotte'un korkuları ile savaşırken aynı zamanda onu öldürmek için peşine düşen düşmanlarıyla da savaşmak zorundadır. 

Rafael'in dük olma, aşkı bulma ve kardeşleriyle beraber olan yolculuğunu anlatıyor.

 Böyle anlatılınca heyecanlı ve aşk dolu falan gibi geliyor değil mi? Ama değil asla öyle beklentiniz olmasın çünkü ne heyecanlı ne de aşk doluydu. Yani aşkı kıyıdan köşeden yakalamış ama o kadar... zaman zaman kendimi baya günlük okuyormuş gibi falan hissettim. Arada heyecan kendini gösterir gibi oluyor ama sonra ortadan kayboluyordu. Şey gibi geldi biraz, 'çok yavan gidiyor biraz olay katayım' denmiş ama olay da olmamış birkaç sayfa o kadar her şey eski haline dönüyor olay unutuluyor... sonra zaman geçiyor bir olay daha yapılıyor sonra o da unutuluyor... yani çok yavandı... bir bütünlük yoktu o yarımlık hissi bir türlü gitmedi okurken. 


~~~*~~~
"Erkekler daima kadınlar tarafından yönetilir, Ekselansları. Ben daha küçük bir oğlanken babam bunu söyleyerek beni uyarmıştı. İster dilenci ister kral olsun, her erkek hayatında bir kadının parmağının olmasına ihtiyaç duyar, demişti."
~~~*~~~ 


Rafael ve Charlotte arasındaki ilişki arkadaşlıktan aşka dönüşüyordu ama o bile biraz olmamış hissi veriyordu. Yani o aşkı hissetmiyorsunuz sadece iki arkadaşın aa hadi büyüdük birbirimize aşık olalım deyip yaşadığı aşk gibi... gerçi Charlotte küçüklüğünden beri aşıkmış Rafael'e ama yine de o hissi veremiyordu nedense. 

Bir de çeviride bazı kelimeler vardı... eski Türkçe falan diye düşündüm. Merhum deyin, ölmüş deyin, eski deyin... ama bambaşka bir kelime kullanılmıştı ve -o kelimeyi hatırlamıyorum- kimden bahsediyor falan moduna girdim alışana kadar... yani çeviri kitap bu daha anlaşılır kelimeler kullanılmalı bence... 

Bir de bir dükü baştan çıkarmak mı? Ahh hadi ama... baştan çıkarma kısmı neredeydi.. bence olayı tamamen yanlış anlamışlar gibi... 😓

Kitabın bence en eğlenceli kısmı ve biraz da puanını yükseltme nedenim ikizlerdi. Nicole ve Lydia... Onları çok sevdim... Lydia'nın ilk aşkı yaşaması daha hissedilirdi... sonrasında çektiği acı da öyle... Nicole'un ele avuca sığmaz halleri de öyleydi. Eğer sıradaki kitaplar onlara ait olmasaydı muhtemelen devamını getirmezdim ama sırf onların hikayeleri daha iyidir diye düşünerek devamını getireceğim. 

Kitaba dair daha fazla yorum yapmak istemiyorum benim nazarımda ortalama bir kitapta. 

Puanım ise 5 üzerinden kesinlikle 3... 


~~~*~~~
"Aşk, kalbinin defalarca kırılmasını umursamayanlara göre bir şey."
~~~*~~~ 


Daughtry Family Serisi


Kitabın adı      : Sımsıcak
Orijinal adı      : How to Tepmt a Duke
Yazarı            : Kasey Michaels
Çevirmen        : Seden Gürel
Seri Bilgisi       : Daughtry Family #1
Yayınevi          : Pegasus
Sayfa sayısı     : 320

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir dükü nasıl baştan çıkarırsınız?
Baştan çıkmaya meydan okuyarak...

Savaştan bir dük olarak geri dönen Rafael Daughtry, Napoléon'un ordularından çok daha korkunç bir kuvvetle çarpışmak zorunda kalınca, Rafe'in çocukluk arkadaşı Charlotte Seavers gönülsüzce de olsa ona yardımcı olmaya karar verir: Dük'ün ele avuca sığmayan ikiz kız kardeşlerine göz kulak olacaktır.

Fakat Rafe'in elinden kim tutacaktır? Çocukluğunu hatırladığı afacan kız, göz alıcı güzelliği ve derin sırlarıyla aklını çelen, çekici bir kadına dönüşmüştür. Charlotte'ın erkeklere güvenmemek için haklı sebepleri olsa da Rafe'in onu baştan çıkarma çabaları aklını çelebilecek midir?

"Bu muhteşem yazar, tutkuyu, mizahı ve derinlikli karakterleri bir araya getirerek sevginin gücünün nelerin üstesinden gelebildiğini anlatıyor. Bu dokunaklı romansı okurken hem gülecek hem de birkaç damla gözyaşı dökeceksiniz."
-Romantic Times-




2 yorum :

  1. İlk defa görüyorum bu romanı,güzel yorum olmus kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  2. İlk defa görüyorum bu romanı,güzel yorum olmus kalemine sağlık

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın