4 Kasım 2022 Cuma

0 Sylvia Day - Sende Kendimi Buldum (Crossfire #2)

 


~~~*~~~
"Kabusları kabus yapan, insanı hazırlıksız yakalamalarıdır. En kırılgan olduğunuz anları bulup sessizce yaklaşırlar ve tamamen savunmasız olduğunuz bir anda ortalığı yakıp geçerler."
~~~*~~~ 


Crossfire serisinin 2. kitabı Sende Kendimi Buldum yorumuyla karşınızdayım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki bence ilk kitaptan daha iyiydi. Daha çok sevdim. Detaylara aşağıda değineceğim ama kesinlikle bu kitap beni fazlasıyla memnun etti. Özellikle sonları! 

Seriyi sıralı okumanızı tavsiye ederim çünkü bir bütünlük içerisinde kurgusu ve serinin tamamı Gideon ve Eva'nın hikayesi... ortalardan dalmayın seriye yani. Ayrıca +18 uyarısı da olduğunu araya sıkıştırayım. 

Kitap aşk romanı olmanın yanı sıra erotik romans kategorisinde de geçiyor bunu bilerek okumanızı tavsiye ederim. 


~~~*~~~
"Aşk, öyle, söyledikleri gibi, her şeyin üstesinden gelemez."
~~~*~~~ 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Gideon ve Eva her ne kadar aralarındaki sırları ve Gideon'ın geçmişinden gizli kalan olayları kendi aralarında çözmeseler de anlık sorunları çözerek ilişkilerine bir şekilde devam ediyorlardı. Ancak gizli kalan şeyler her zaman bir problem çıkarır ve hep su yüzüne çıkar... Gideon ve Eva'nın ilişkisinde de geçmişleri durmadan önlerine çıkıyordu. Kendi içlerindeki sorunları, güvensizlikleri ve psikolojik olarak yaraları ilişkilerine yansırken bunların yanında ortaya çıkan eski nişanlı, eski rock yıldızı sevgili ortalığı karıştırırken Eva'nın geçmişinden gelen kabus da bütün dengeleri alt üst eder. Çünkü tam her şey yoluna girer gibi olduğu anda ortaya çıkan Nathan bütün dengeleri bozarak Gideon ve Eva'nın ilişkisini zedeler. Bu işten nasıl çıkacaklarını, sorunları nasıl çözeceklerini okurken Nathan kabusunun açtığı yaraları da iyileştirmeye çabalamasını okuyoruz. 

Öncelikle kötüden başlayıp iyiye doğru gideceğim yorumumda... Kitabın başlarında o kadar seks sahnesi vardı ki okurken zaman zaman rahatsız olduğumu hissettim. Bir sorun olur ah tahrik oldum... hadi barıştık her şey yolunda hadi sekse... modu olması bir yerden sonra aşırı boğdu. İtiraf ediyorum o kısımları paragraf olarak atladım. 🙈 kurguda önemli kısımları kaçırmamak adına dikkati davrandım ama... hiçbir noktayı kaçırmadım kurguda ama erotik sahneleri azıcık atladım. 🙈

Bir de ilk kitaptaki bazı olayları açıklama kısımları vardı. Bazı karakterleri tanıtma amacı... o sahnelere gerek yoktu bence, sonuçta bodoslama bu kitapla başlanamaz okunmaya... bana gereksiz geldi o kısımlar 🙈

Zaten kitaba dair eleştireceğim tek kısımlar da buralardı. 


~~~*~~~
"Onu hiç senin yanında olduğu gibi görmemiştim. Ona layık mısın bilemem ama onu mutlu edebilirsin. Bunu gözümle gördüm. Ya bunu yap ya da çek git. Ama onunla oynama."
~~~*~~~ 

Gideon ve Eva'nın romantik kaçamağı çok güzeldi. O kısımları okumak çok şekerdi. İkisinin nasıl sevgili olduğunu görmek, paylaşımlarını görmek çok sevimliydi. 

Cary'nin başına gelenlerin ardından çıkacak sonucu biliyordum. Açıkçası tahmin etmiştim. 🙊

Gideon'ın Cary'nin başına gelenlere karşı tutumu çok iyiydi. Resmen sevdiği kadını ve çevresindekileri önemseyen tavrını çok sevdim. Bir kez daha Gideon'ın kalbimizdeki yeri sağlamlaştı. 

Konserde Eva ve Rock Starı'nın yaşadıkları ve Gideon'ın tepkisi... sanırım spoiler olacak ama Gideon kaşındın sen adamım dememe neden oldu. Çünkü cidden Eva'nın neler hissettiğini anlaması için Gideon'ın da benzer şeyler yaşaması gerekiyordu ve yaşadı... anladı... ama ne değişti hiçbir şey... adamım uslanmazsın sen dedim ki... sonrasında öyle şeyler açıklandı ki onun da sebeplerini anladım. 

Gideon'ın Nathan ile ilgili detayları hep kafamda bir soru işaretiydi... ancak dedektif ile Eva'nın yaptığı görüşme sonrasında ortaya çıkan gerçekler... güzel kurguydu. Aslında bunu da tahmin etmiştim ama Gideon'ın Eva'ya olan tavırlarının altındaki sebebin bu olduğunu düşünmemiştim. Güzel bağlandı ve detaydı... 


~~~*~~~
"Beni mutlu eden iyi bir hayatım ve çok gurur duyduğum bir de kızım var. Kendimi zengin sayıyorum, çünkü şu dünyada isteyip de zaten sahip olmadığım hiçbir şey yok."
~~~*~~~ 

Eva'nın Gideon'ın geçmişine dair öğrendikleri... onun öncesinde Gideon'ın annesi, eski nişanlısı, kardeşi, çocuk doktoru... hepsinin üstünden geçişi muhteşemdi. Yürü be kızım dedim ve böyle tavırdaki kadın karakterlere bayılıyorum ve o Eva'ya bayıldım! 😎

Zaten kardeşi Christoper ile görüşmesinden sonra Eva'nın Gideon ile konuşmasında çok eğlendim. Onu da anlatmayayım çok fena spoiler olur. 

Söylemezsem içimde kalır, Eva'nın babasıyla olan ilişkisi çok güzeldi. Babasının ziyarete gelmesi, beraber vakit geçirmeleri ve ikisinin ilişkisi çok güzeldi. Bu detayı çok sevdim.

Detaylı anlatmak istediğim çok şey var ama susuyorum. Çünkü fazla kitap içeriğine girersem okumamış olanların keyfini kaçırırım diye korkuyorum. 

Kitabın özellikle son 100-150 sayfasını aşırı çok sevdim. Muhteşemdi. 

Kitabın genelini ise çok sevdim. Benim nazarımda ilk kitaptan çok daha iyiydi. 

Puanım 5 üzerinden 4,5. 

~~~*~~~
"İnsanlar aşkı atlatabilirler. Aşksız yaşayabilirler, hayatlarına devam edebilirler. Aşk kaybedilip yeniden bulunabilir. Ama benim için bu mümkün değil. Sen olmazsan yaşayamam ben Eva."
~~~*~~~ 



Kitabın adı      : Sende Kendimi Buldum
Orijinal adı     : Reflected in You
Yazarı            : Sylvia Day
Çevirmen        : Ayşe Kaya
Seri Bilgisi       : Crossfire #2
Yayınevi          : Doğan Kitap
Sayfa sayısı     : 356

Kitabın tanıtım yazısı: 

New York Times Bestseller listelerini sallayan erotik roman serisinin ikinci kitabı.

Sakın Korkma!

Amerikalı yazar Sylvia Day’in, aşk ve erotizmi ustaca harmanladığı, tüm dünyada büyük ilgi uyandıran, Crossfire serisinin ikinci kitabı Sende Kendimi Buldum okurlarıyla buluşuyor. Ve tutkunun ateşi devam ediyor…

Crossfire serisinin ilk kitabı Sana Soyundum’da genç ve güzel bir kız olan Eva Tramell ile son derce çekici multimilyarder Gideon Cross tanışmış ve tutkulu bir ilişkiye yelken açmışlardı. Serinin ikinci kitabında ise Gideon’ın geçmişindeki büyük sır açığa çıkarken, iki sevgilinin birbirlerinin yaralarını tedavi etmesine tanık oluyoruz.

Gideon ile Eva’nın tutkulu ilişkisi inişli çıkışlı bir şekilde devam ediyor. Tabii bu arada eski sevgililer de giriyor zaman zaman devreye. Ve tutkunun ateşi kıskançlıkla alevleniyor.
Sende Kendimi Buldum’da yalnızca aşkın ve tutkunun heyecanına değil, bir cinayetin çözülmesine de tanık oluyoruz. Çünkü Eva’nın kabusu olan üvey ağabeyi Nathan şehre gelip üvey babasına şantaj yapıyor ve bunu hayatıyla ödüyor.

Artık herkesin aklında tek bir soru vardır: Nathan’ı kim öldürmüş olabilir?

Peki, tüm bu gerilim ve heyecanın sonunda Gideon’ın bir türlü dile getiremediği korkunç sır aydınlanacak mı? Gideon ile Eva’nın tutku dolu ilişkisi devam edecek mi?

Erotik romansın kraliçesi Sylvia Day'in tüm dünyada 38 ülkeye satılan Crossfire serisinin bir sonraki kitabı “Sana Bağlandım” ise Amerika ile aynı anda 2013’ün Haziran ayında Doğan Kitap etiketiyle okurlarla buluşacak.

Kitaptan

Gizemli ve Tehlikeli. Ve tümüyle benim.Tanrım... O yüzün yarattığı etkiye asla alışamıyordum. O biçimli elmacık kemikleri, kavisli, koyu renk kaşları, gür kirpikli mavi gözleri ve o dudaklar... mükemmelen çizilmiş, hem erotik hem de şeytani dudaklar. Seksi bir davetkârlıkla gülümsediğinde bayılıyor, incelip sert bir çizgi halini aldığında ürperiyordum. O dudakları bedenime değdiğindeyse onun için yanıp tutuşuyordum.

…………………….

“Beni dinle Eva. Kimse senin kılına bile dokunamaz” dedi sertçe. “Kimse sana ulaşamaz. Bir daha asla.” Parmaklarım daha da sıkılaştı parmaklarının arasında.“Önce beni aşmaları lazım bunun için Eva. Ve bu asla olmayacak.”
Boğazımdaki acı yüzünden konuşamadım. Gideon’ın benim kâbusumla yüz yüze geldiğini... bana bunları yapan adamı gördüğünü hayal etmek, midemde gün boyu hissettiğim düğümü daha da sıkılaştırdı.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın