15 Nisan 2023 Cumartesi

0 ALINTILAR // Colleen Hoover - Bizimle Başladı (It Ends With Us #2)

 


It Ends With Us



Yaptığım seçim, bazen en zor kararların büyük olasılıkla en iyi sonuçlara yol açacağını anlamama yardımcı oldu. 


*****

"Atlas..." Adını sanki ardından korkunç bir şey gelecekmiş gibi söylemiştim ama sözümü kesti.

"Lily." Adımı gülümseyerek, sanki adına ekleyebileceğim hiçbir şey korkunç olmazmış gibi söylemişti. 

"Hayatım karmaşık." Bir uyarı gibi söylemek istememiştim ama öyle olmuştu. 

"Karmaşadan kurtulmana yardım etmek istiyorum."

"Senin varlığının, durumu daha da karıştırmasından korkuyorum."

Kuşkuyla baktı. "Senin mi yoksa Ryle'ın hayatını mı karmaşaya sokacağım?"

"Onun karmaşaları benim karmaşalarım haline geliyor. O benim çocuğumun babası."

Atlas çok hafif başını eğdi. "Kesinlikle. Kızının babası. Senin kocan değil, bu yüzden onun duyguları için duyduğun kaygının, seni başına gelebilecek en iyi ikinci şeyden vazgeçirmesine izin vermemelisin."

Bunu öylesine inançla söylemişti ki tıpkı Plinko oyun pulu gibi, yüreğim göğüs kafesimde yuvarlanıyormuşçasına geliyordu. Başıma gelen en iyi  ikinci şey mi? Keşke bize olan güveni bulaşıcı olsaydı.  "Başıma gelen en iyi ilk şey ne ki?"

Anlamlı anlamlı bana baktı. "Emerson."


*****

Manipülatif, istismarcı bir eşten ayrılıp da bir şekilde yolunda ilerleyen herkes bir madalyayı hak ediyordu. Bir heykeli. Müthiş bir süper kahraman filmini hak ediyordu. 

Belli ki toplum bunca zamandır yanlış kahramanlara tapıyordu çünkü bir binayı kaldırmanın bir şiddet durumu temelli terk etmekten daha az güç gerektirdiğine inanıyordum. 


*****


"Lily," dedi. "Hayat komik bir şey. Yaşanacak çok fazla yılımız var ve bu yılların olabildiğince dolu olması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bir gün, olabilecek ya da belki de hiçbir zaman olmayacak şeyler için zaman harcamamalıyız." 



*****

"Keşke seni her gece böyle yatağımda görebilseydim. Seninle duş almak, seninle yemek yapmak, seninle televizyon izlemek ve seninle market alışverişi yapmak istiyorum. Her şeyi seninle istiyorum. Hayatımızın geri kalanını birlikte geçireceğimizi bilmiyormuş gibi davranmaktan nefret ediyorum."

Kalp atış hızının bu kadar çabuk iki katına çıkması inanılmazdı. Parmaklarımı dudaklarının üzerinde gezdirdim. "Öyle davranmıyoruz. Hayatımızın geri kalanı birlikte geçireceğiz." 




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın