2 Ağustos 2023 Çarşamba

0 Katherine Center - Özel Koruma

 


~~~*~~~
"Dünya üzerindeki en zararsız görünen insanım. Siz benim bir anaokulu öğretmeni olduğumu düşünürken, ben sizi bir tirbuşonla öldürebilirim. "
~~~*~~~

Duyurusu yapıldığından beri merak ettiğim kitabın yorumuyla aya başladım. Aslında çevirmeninin yorumlarını okuyunca deneyeyim dedim. Beklediğimi de buldum diyebilirim. 

Öncelikle kitap genç yetişkin okurlara hitap eden bir kitap gönül rahatlığıyla alıp okuyabilirsiniz. Hatta öyle ki istediğiniz yaş grubuna da okutabilirsiniz. 

Romantik, zaman zaman eğlenceli, sevimli, aile ilişkilerine değinen, insan ilişkilerine değinen bir kurgusu var. Ayrıca aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını da gösteren bir kurgusu var. Çünkü görünene o kadar aldanıyoruz ki aslında gerçek olana hiç odaklanmıyoruz bunu kitap çok güzel göz önüne seriyor. 


~~~*~~~
"Bana gelip seni bağışlamam için yalvaracaksın ama affetmeyeceğim. Nedenini bilmek ister misin? Çünkü yapamam. Çünkü bazı şeyler kırıldığında asla onarılmaz."
~~~*~~~


Kitabın konusuna kısaca gelirsek; Hannah, bir özel ajandır, tehdit altındaki kişileri korumakla görevli, oldukça yetenekli ve işini de oldukça güzel yapan bir kadın ajandır. Annesini kaybetmesinin ardından sevgilisi Robby tarafından da terk edilince iyice karmaşık duygular arasında kaldığı bir dönemde öyle bir iş alır ki bu işi başarırsa çok istediği Londra şubesine gidecektir. Üstelik oraya gitmek için bir kişi ile rekabet etmesi gerekmektedir. Eski sevgilisi Robby ile... Ünlü bir aktör olan ama kardeşini kaybettikten sonra bir süre ara veren Jack ise annesinin hastalığı yüzünden onların yanına Teksas'a dönmek zorunda kalır. Jack'in ajansı da genç adamı korumak adına özel ajan kiralar ve olaylar da böylece başlar. Çünkü Jack'in birinci derecedeki koruması Hannah olur ve annesi genç adamın kendi çiftliklerinde yaşamasını istemesi durumunda Hannah'da genç adamın sevgilisi rolüne bürünerek koruyacaktır. Ancak Jack'in hiç de ekranlarda tanıdığı gibi biri olmadığını keşfetmek Hannah'ın duygularını karman çorman yapar çünkü genç kadın müşterisine karşı hisler beslemeye başlar. Jack ise... her şeyi her duygusunu açıkça belli eder gibi davransa da o da Hannah'a karşı boş değildir. Özellikle ünlü dünyasındaki o kadar sahteliğe karşı Hannah'ın doğallığı, sıradanlığı genç adamın tam da ihtiyacı olan ve istediği şeydir. Şimdi ise önlerindeki engel... ikilinin hem işlerini yapıp hem de aralarındaki duygularla baş edebilmektir. Çünkü artık hayatı tehlikede olan sadece Jack değildir. Artık Hannah'da hedef haline gelmiştir. 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki kitabın kurgusu o kadar güzel yazılmıştı ki cidden anlamda her yaş ortalamasına hitap edecek şekilde kurgulanmıştı ve bu tarafını çok sevdim. 


~~~*~~~
"Seni en iyi özelliklerin için seven insanla seni en kötü haline rağmen seven insan aynı değildir."
~~~*~~~


Hannah'ın karakteri, özellikleri, yetenekleri çok güzel anlatılmıştı. Güçlü kadınları severim ve Hannah tam da sevdiğim kadın karakterlerdendi. Düşünsenize bir kadınsınız ve koruduğunuz kişi sizin iki katınız ama siz onu her şekilde nefessiz kalmadan yere atabilecek durumdasınız. Çok iyiydi Hannah... sevdim seni kadın. 😍

Jack ise... adamım kelimenin tam anlamıyla aktörlerin yaşamlarını önümüze koymuştu. Cidden her türlü zorluklarını okurun önüne koyuyor ve aslında hiç de göründüğü kadar şaşalı değilmiş diyorsun. Üstelik yaşadığımız bu hayatın sıradanlığına olan özlemlerini de çok güzel anlatmıştı.

Hannah ve Jack'in ilk karşılaşmalar çok eğlenceliydi. Sonrasında çiftlikte yaşadıkları da öyle kendimi romantik komedi film izler gibi hissettim. Bu tür bir kitaba ihtiyacım varmış dedim cidden. 

Bunun yanında Robby'e de saydırdım özellikle de Hannah'ın en yakın arkadaşı Taylor ile beraber olması... ikisi de ihanet etti. Sonunda ne oldu Jack'in Hannah'ın peşinde olduğunu görünce de hemen ayrıldı ondan ve Hannah'ın peşine düştü. Her ikisi de sinirimi bozdu. 

Çiftlikte geçirilen vakitler çok tatlıydı. Öyle kasaba, çiftlik hikayeleri çok hoşuma gider bunda da o detayları çok sevdim. 


~~~*~~~
"Sanırım sahip olamayacağınız bir şey için çabalamaya değmiyor. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez. Önemli olan yanımıza aldıklarımız."
~~~*~~~


Jack ve Hannah'ın kimseyle paylaşmadığı şeyleri birbirleriyle paylaşmaları da çok güzeldi. Bence en duygusal anlar da bunlardı. 

Jack'in aile ilişkisi çok güzel anlatılmıştı. Hank ile olan iletişimi anne babasıyla olan diyalogları çok güzeldi. 

Kesinlikle kitabı sevdim. Çok mükemmel değildi özellikle başlarda böyle giderse sıkılırım diye düşündüğüm yerler oldu ama bir açıldı tam açıldı. O yüzden sevdim. Bu tür kitapları sevenlere de tavsiye ederim.

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 4 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Kendini, zorla insanlara sevdiremezsin. Fakat özlemini çektiğin sevgiyi dünyaya sunabilirsin. Sahip olmayı dileğin sevgiyi kendi içinde bulabilirsin. İyileşmenin bir yolu da bu. Çünkü kendini sevmenin bir yolu, diğer insanları sevmektir."
~~~*~~~




Kitabın adı      : Özel Koruma
Orijinal adı     : The Bodyguard
Yazarı            : Katherine Center
Çevirmen        : Tuba Özkat
Yayınevi          : Artemis Milenyum
Sayfa sayısı     : 344

Kitabın tanıtım yazısı: 

New York Times çok satan yazarı Katherine Center’dan size kendinizi iyi hissettirecek, sıcak yaz mevsiminin vazgeçilmezi olacak harika bir romantik komedi!
Adamın arkasını kolladı. Hannah Brooks sizi bir tirbuşonla, tükenmez kalemle ya da kumaş peçeteyle bile öldürebilecek biri gibi değil de bir anaokulu öğretmeni gibi görünüyor. Fakat işin aslı, o bir özel koruma ajanı ve yıldız aktör Jack Stapleton’ı takıntılı bir hayranından korumak için görevlendirildi. Kadının kalbini çaldı.

Jack Stapleton şöhret sahibi bir adam. Paparaziler tarafından dünyanın dört bir yanındaki kumsallarda görüntülenirken, diğer özelliklerinin yanı sıra, üstüne yapışan sörf şortuyla dalgaların arasından çıkması ve bir Roma tanrısı gibi ışık saçmasıyla ünlü. Fakat birkaç yıl önce yaşanan bir aile trajedisinin ardından göz önünde olmamayı tercih edip ortadan kayboldu. Bir sırları vardı.

Jack, annesi hastalanınca, ailesinin Teksas’taki çiftliğine geliyor. Yalnız minik bir detay var: Ailesinin “takıntılı hayran” konusunu ya da özel koruma meselesini öğrenmesini istemiyor. Böylece Hannah mantıklı olmadığını düşünse de kendini Jack’in sevgilisi gibi davranırken buluyor. Hem de eski erkek arkadaşının, tıpkı bir pislik gibi, kimsenin buna inanmayacağını söylemesine rağmen.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın