16 Kasım 2023 Perşembe

0 FİLM YORUMU // Aynalar


O kadar film izlemişim buraya atmazsam olmazdı diye düşündüm ve yorumlarıyla karşınızdayım. Daimi film izleyen biri olmayarak izlediğimde de burada özgürce yorumlamak hoşuma gitti açıkçası. 

Öncelikle film yeni bir film değil, eski bir film o yüzden her yerde bulabilirsiniz filmi ben Netflix'ten izledim. Orada bu film hala var izlemek isterseniz oradan izleyebilirsiniz ya da internette de bulabilirsiniz filmi. 

Film korku-gerilim türünde geçiyor her ne kadar bazıları +15 ya da +16 dese de bence gençlerin etkilenmemesi adına +18 olmalı yaş ortalaması. 

Aksiyonu bol, gerilimi iyi ve daha da önemlisi bilinmeyenle savaşma durumu olduğu için benim nazarımda en azından korku olduğunu da söyleyebilirim. Bazıları için gerilim filmi gibi gelebilir ama bana göre korku çünkü bilinmeyen şeylerle savaşmak bana korku gibi gelir 🙈


Filmin Adı    : Aynalar (Mirrors) 
Süresi           : 1 saat 50dakika
Türü             : Korku - Gizem - Gerilim
Yaş Sınırı      : +18
Yapım tarihi : 2008
Oyuncular  : Kiefer Sutherland, Paula Patton, Amy Smart, Vameron Boyce, Arika Gluck, Marry Beth Peil, John Shrapnel, Jason Flemyng...  

Puanım        : 7 / 10

 

Filmin ikincisi de varmış izlemedim, öncelikle bunu söyleyeyim ki zaten bu filmi bile yeni izledim yorumumu yazarken de ikincisi olduğunu öğrendim o yüzden ikincisini izlemedim, bir gün izler miyim olabilir neden olmasın çünkü sonu fena bitti. 

 

Filmin kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; eski bir polis memuru olan Ben Carson, yangın gibi bir felaket geçirmiş, bütün çalışanları ölmüş bir alışveriş merkezinde gece bekçiliği işine başlar. Ancak nöbetleri sırasında aynalarda ilginç yansımalar gören, sesler duyan ve daha da kötüsü yansımaların etkisi altında kalan ve kendine zarar verme evrelerine giren bu durumu araştırmaya başlar. Çünkü orada yaşananları, aynaların kendisine gösterdiklerini fiziki olarak da hissetmektedir. Bu duruma da kimseyi inandıramadığı için kendi başına ve bir polis arkadaşının da yardımıyla olayları araştırmaya başlar. Ancak bu durumdan sadece etkilenen Ben Carson değildir. İlk olarak kız kardeşiyle bu durumu paylaşan adam, işi bırakmaktan bahsettikten sonrasında kız kardeşinin mümkün olmayacak şekilde öldürülmesiyle bu işten çıkamayacağını ve aynaların gizemini çözmesi gerektiğini fark eder. Öyle ki bir sonraki hedef kendi ailesidir. Özellikle de çocukları ve eşi... Küçük oğlu da aynalarda bir şeyler görmeye başladığında bu durum iyice içinden çıkılmaz hale gelir. Ben için zamana karşı bir yarış vardır çünkü bu gizemi çözemeyip, aynaların istediğini onlara veremediği sürece kendi ailesinin hayatı riski artmaktadır. Ben Carson, şimdi aynaların ardındaki olayları, gizemi ve daha da önemlisi aynaların istediği kişinin kim olduğunu çözmeye çalışmaktadır. 

Öncelikle korku filmi olduğunu düşünerek başlamadım çünkü gizem olduğunu düşünmüştüm filmin, ama yine de etkileneceğimi düşünerek çok da odaklanmadan izlemeyi daha doğru buldum. Sizlerde benim gibi bilinmeyen şeylerin kurgulandığı filmlerden etkileniyorsanız tavsiyem akşamları izlemeyin ya da çok odaklanmayın. 

Ben akşam izledim ama bir elimde kitabım bir gözüm filmde izledim. Diğer türlü baya etkilenirdim ve muhtemelen bir süre aynalara da bakamazdım. 🙈

Filmin efektleri çok güzeldi. Eski olmasına rağmen duygular insanlara çok güzel anlatılıyordu. Kurgu güçlüydü, oyunculuk da güzeldi. Özellikle küçük çocukların dahil olduğu noktalar daha etkileyiciydi. 

Aynalarla ilgili efektleri de çok sevdim. 

Ama... aynaların gizeminde daha farklı şeyler bekledim. Son sahnesinde aynanın gizemi çözüldüğünde ve ortaya çıkan sonuçları daha farklı beklerdim. Eski bir film olduğu için söylemek istiyorum, aynalarda bir kötü ruh gizli ve bu ruh, bir kızın peşinde. Ben Carson, o kızı artık yaşlı bir kadın olarak buluyor ve aynaların karşısına getiriyor. Ruh, kadının içine giriyor falan... bence bu son olmamalıydı çünkü kötü ruh olsaydı aynalar sonlanamasaydı, gizemi devam etseydi, orada kadının bir intikam savaşı olsaydı falan... ne bileyim daha başka bir şey bekledim. 

Bütün bunların yanında da filmin sonunda Ben Carson'ın yaşadığı trajedi... bence filmin sonuna yakıştı. Açıkçası çok iyiydi ve güzel bir son oldu. O kısmı da sevdim. 

Aynaları kapatma çabası ama aynaların yansıma olduğunu keşfetmeleri de çok iyiydi. Kapı kolları, bıçak metali ya da su birikintisi... yansıma oluşturan her yer tehlikeli... daha ne olsun. Bu detayı sevdim. 👍

Genel olarak keyifle izlediğim bir film oldu, bu tür filmleri sevenler bence deneyebilir. Fragmanını aşağıya bırakıyorum. 








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın