21 Kasım 2023 Salı

0 FİLM YORUMU / Tin ve Tina

Vakit kaybı filmlerde resmen ayyuka çıktım. Her seferinde nasıl da fiyasko filmleri seçiyorum bilmiyorum ama konuları cazip geliyor ve açıp izliyorum sonrasında ise resmen hayal kırıklığı... 

Öyle bir film daha Tin ve Tina. 

Bence boşa zaman harcamayın ve izlemeyin. O kadar netim bu konuda 🙈🙉🙊 

Bence ortalamanın altında bir filmdi. Hayır kitaplarda seveceğim türleri bulurken neden filmlerde böyle fiyasko tercihleri yapıyorum bilmiyorum. Gerçi hiç de izlemediğim türleri açıyorum o yüzden de sanırım yanlış filmleri izliyorum. Annem sağ olsun. Kadın iki gerilim-korku-gizem filmi izlesin diyorum sonunda sizin yere göğe sığdıramadığınız Netflix filmleri bunlar mı diyor. Yeminle kadın haklı! Yeni filmler tam bir fiyasko! 

Filmin Adı    : Tin ve Tina
Süresi           : 1 saat 59 dakika
Türü             : Korku - Gizem - Gerilim
Yaş Sınırı      : +17
Yapım tarihi : 2023
Oyuncular  : Milena Smit, Jaime Lorente, Carlos Gonzalez Morollon, Anastasia Russo, Teresa Rabal...  

Puanım        : 5 / 10

 Zaman kaybı yaşamak istiyorsanız deneyin ama bence eksikleri olan ve beklentinizi karşılamayacak bir filmdi benden söylemesi. İzleyecekseniz ona göre izleyin veya hiç izlemeyin. 🙈🙉🙊


Filmin kısaca konusuna değinmek gerekirse; Lola ve Adolfo, mutlu bir evlilik yapmış, birbirlerine aşık bir çifttir. Ancak Lola bir gün düşük yapar ve bunun travmasıyla baş etmeye çalışırken manastır yetimhanesinden iki kardeş olan Tin ve Tina'yı evlat edinirler. Başlarda hiçbir problem yoktur, çocuklarla mutludurlar ancak her iki çocuğunda dini inançları aşırı olunca ve her şeyi dina bağlamaya başlamaları Lola'yı rahatsız etmeye başlar. Bu durumla nasıl başa çıkacağını bilemese de önemsemez ancak ilerleyen zamanlarda her yanlış bir şey yapanı çocukların cezalandırmaya başlaması işleri yoldan çıkarır. Önce Lola'nın köpeğini sırf Lola'ya saldırdı diye öldürürler sonra da okuldan bir arkadaşlarını dini konularda düşünceleri yüzünden öldürürler. Bu durum iyice çığır açmaya başlamasına rağmen Lola bazı olayları kocası Adolfo'ya ispat edemez. Ancak bir gün Lola yeniden hamile kalır ve bebek doğar. Kendi çocuklarıyla beraber Tin ve Tina'yı da yetiştirmeye devam eden çift için iki kardeşin bebeği vaftiz etmek için havuza sokmaları ve neredeyse öldürme aşamasına gelmeleri kırmızı çizgi olur. İki çocuğu yetimhaneye geri bırakan çift, hayatlarına kaldıkları yerden devam edemezler çünkü Tin ve Tina onların felaketi olmaya devam edecektir. Çünkü o iki çocuk cezalandırmak için her adım yanlarında yer alır. 

İlgi çekici geldi konusu değil mi? Keşke anlatıldığı kadar ilgi çekici de olsaydı ama değildi. Evet bazı şeyler ilgi çekiciydi. Mesela iki kardeşin manastırda eğitilmeleri sonucunda böylesine bir ruh haline ve acımasız kimliğe bürünmeleri... dini olarak suistimal edilmeleri ve ona göre davranmaları da öyle... çünkü çocuklar küçüklüklerinden beri doğru olarak ne öğretildiyse onun izinden gittiler. Bunun haricinde de pek öyle ilgi çekici şeyler yoktu açıkçası. 

İki çocuğu böylesine bir kurguya nasıl ikna ettiler ve nasıl oynattılar bilmiyorum ama çocuklar çok iyiydi. 

Ama şey iyiydi sonunda kadını da çıldırttılar 😂

Filme dair pek bir şey anlatmayacağım çünkü bence olmamıştı beklediğimi vermedi, bu yüzden boşa giden bir zamandı benim için. Bu sebeple izlemeseniz de olur diyorum.

Hep sevdiğin filmleri yorumluyorsunuz demeyin de fiyaskolarımı da yazıyorum şuraya yoksa genelde sevdiğim filmleri izlerim ama işte bunlar da annem de izlesin diye açtıklarım.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın