19 Mayıs 2020 Salı

0 Film Yorumu // Ben Sherwood'un The Death and Life of Charlie St. Cloud Kitabın Film Uyarlaması



Bir kitap uyarlaması olan filmin yorumuyla geldim karşınıza. Ben Sherwood'un kitabı The Death and Life of Charlie St. Cloud.  Açıkçası filmi izleyene ve yorumu yazmak için araştırana kadar bir uyarlama olduğunu bilmiyordum ama kitabını okumak istediğim filmlerden biri oldu. Güzeldi ve bence izlemelisiniz. 

Ayrıca kitabı sanırım ülkemizde yayınlanmamış, belki de yayınlandı ama çok eski olduğu için ne yazık ki bulunamıyor... bilemiyorum... ama şahsen okumak isterdim kitabını. Bilen varsa söylesin lütfen Türkçe basımı var mı bu kitabın. Okurken ağlatır kesin... 
Eğer yoksa da muhtemelen orijinal dilden okumayı tercih edeceğim. 

Bu arada filmin normalde orijinal adı Charlie St Cloud ama bizimkiler Türkçe'ye Kardeşimden Sonra olarak çevirmiş. Konuya bakıldığında uygun bir isim diyebilirim de. 

2010 yapımı olan uyarlama filmin yönetmen koltuğunda Burr Steers oturuyor ve baş rollerinde de Zac Efron, Kim Basinger, Charlie Tan ve Amanda Crew gibi isimler yer alıyor. 

Filmin türü ise dram, paranormal ve romans diyebilirim. Fantastik tarafı da çok bu türün hakkını verecek kadar fantastik değil hafif bir dokunuşu var aslında. 

Filmin süresi : 1 saat 39 dakika
IMDB Puanı : 6.4/10
Benim Puanı : 8/10 

Sizler için filmin kısaca konusunu anlatayım hemen; Charlie, erkek kardeşiyle bir akşam dışarıya çıktıklarında trafik kazası geçiren ve kardeşini kaybeden, kendisi de ölümden dönen Charlie'nin bu kaza hayatını değiştirir. Kazanın üzerinden 5 yıl geçmiştir ve Charlie kardeşi Sam'e ölmeden önce söz vermiştir hiçbir şekilde onu yalnız bırakmayacağına ve her gün batımında onunla beyzbol oynayacağına dair... Kazanın üzerinden ikinci şansı yakalayan ve ölümden dönen Charlie, artık hayaletleri görebiliyordur. Bunun avantajı da hala kardeşinden kopamamış ve ona verdiği sözü tutan Charlie bütün hayallerinden ve hayatından vazgeçerek kasabaya bağlanmış mezarlıkta çalışmaya başlamıştır. Ancak bir gün, liseden tanıdığı arkadaşı Tess, yelkenlisi ile denizlere açılacaktır ve bu durum Charlie'nin içindeki tutkuyu kıpırdatsa da kardeşinden ayrılamayan Charlie için bambaşka bir şey olur. Bir gün Tess ile karşılaşır ve onunla arkadaşlık kuran Charlie, Tess ile bambaşka bir gerçek öğrenir. Bu gerçek karşısında Charlie, kardeşi Sam ile Tess arasında bir tercih yapmak zorundadır. Aslında tercih değil de daha çok kardeşinin ruhunu serbest bırakmak ve kendi yoluna gitmek için belki de bir seçim yapması gerekiyordur. 

Konusunu her ne kadar daha detaylı anlatamasam da spoiler olmasın diye, film tek kelimeyle çok güzeldi. Duygusal sahneleri de heyecanlı sahneleri de vardı. 

Bütün bunların yanında kardeş sevgisini öyle güzel anlatmıştı ki... insanın içini titretip gözlerini dolduruyordu. 

İki kardeşin iletişimi, arkadaşlığı, eğlenceleri ve kaybettiğinde hissettiği acıyı muhteşem aktarmıştı bence. Zac Efron'u bu konuda tebrik etmek lazım cidden iyi oyunculuk sergilemişti.

Tess ile ilgili olanları beklemiyordum, benim için sürpriz oldu ama sonunu güzel bağladılar. 

Ben filmi beğendim, güzeldi. Ailece oturup izleyebileceğiniz bir film. Genel izleyici kitlesine hitap ediyordu. Ama yine de hayaletlerle konuşma görme falan muhabbeti olduğu için küçük çocuklar etkilenebilir diye +13 yaş sınırı konmuş filme bunu da dikkate alınması gerekiyor diye de not düşeyim. 






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın