16 Mayıs 2020 Cumartesi

9 Film Yorumu // J. A. Redmerski'nin Sarai Kitabının Film Uyarlaması


Bu filmi Türkçe Altyazılı yayınlanmasını bekliyordum :D Cidden merakla ve heyecanla yayınlanmasını bekliyordum ve sonunda bir forum sitesinde alt yazılı halini bir arkadaşım bana gönderdi ve hemen izledim. Bildiğiniz işimi gücümü bıraktım oturdum filmini izledim.
Yorumun sonunda size izleyebileceğiniz linki yazacağım.

Öncelikle film, J. A. Redmerski'nin Katiller Çetesi kitap serisinin ilk kitabı Sarai'nin sinema uyarlaması. Hepimiz bu seriyi biliyoruzdur diye düşünüyorum çünkü 7 kitabını okumuş heyecanla 8. kitabını bekleyen bir okur olduğum için blogda kitapların yorumları da bulunuyor. Ayrıca sizler için aşağıda sıralamasını bırakıyorum. 


Katiller Çetesi Serisi (In the Company of Killers)

Bu bilgiyi de verdikten sonra film yorumuma geçeyim ben :) 

Filmin süresi    : 1 saat 46 dakika
IMDB Puanı    : 5.7/10
Benim Puanım : 7/10 

2019 yapımı olan filmin yönetmen koltuğunda Matias Moltrasio oturuyor. Baş rollerinde ise William Levy, Alicia Sanz, Adrian Lastra ve  Roberto Sosa gibi isimler yer alıyor. Serinin diğer filmlerinde bu kadro daha da kalabalıklaşacaktır çünkü Katiller Çetesi ekibi oldukça kalabalık bir ekip. Bunu yeni filmler geldikçe göreceğiz. 

Filmin türü, dram, aksiyon, romantizm, gerilim ve gizem olduğunu söylemeliyim. Hatta yer altı dünyasını da konu alıyor bu yüzden de bol bol kötü adamlar mevcut. 

Bu filmin kitabını okuduğum için ister istemez kıyaslama yapılabiliyor. Normalde çok sevmiş olsam da kitapla kıyaslamasına girince 8 puan vermek istedim. Aslında belki daha da az verilebilinir çünkü seriyi bilenleri tatmin etmeyecek eksiklikler de vardı ne yazık ki. 

Karakterler çok iyiydi. Sarai ve Victor'u oynayan kişiler... ama Niklas ve Javier… olmamış gibiydi. Kitaptaki tasvirlerden ortaya çıkan kişiler bunlar olmamalıydı açıkçası. Niklas, Victor'un kardeşi değil de sanki Javier'ın kardeşi gibiydi. Yani o kadar mı benzerlik olur ki Victor gibi birinin kardeşi öyle mi olur. Adam resmen Yunan Tanrı'ları gibi görünüyor kardeşi... normal insan gibi... :D olmamıştı o... ki açıklanan oyunculara baktığımız da aynı şeyi Fredik için de söyleyeceğiz gibi görünüyor. 

Victor rolünü oynayan William Levy'nin oyunculuğunu sevdim. Tam kitaptaki gibiydi. Hatta Sarai'yi de sevdim gibi... ama kitaptakiden daha uyuz geldi filmde bana ancak tasvire uyuyordu. 

Kitaplarını okumamış kişiler için kopukluk oluşturacak sahneler de vardı. Her ne kadar çok sevmiş olsam da kitabını bildiğim için filmi yadırgamadım ama bilmeyenler için oldukça kopukluk olabilecek sahneler olduğunu düşünüyorum. 

Çok fazla detaya girerek anlatmayacağım filmi okurların seyrine bırakacağım. Ama yine de filmi izlemenizi tavsiye ederim. Hatta, bence kitaplarını okuyun sonrasında filmini izleyin o zaman daha çok seversiniz :) ya da anlarsınız... 

Bu arada filmi Türkçe alt yazılı izlemek için link zor bulunuyor bu yüzden sizler için aşağıya bir forum linki bırakacağım. Oradan ulaşıp izleyebilirsiniz. 

Ayrıca emeğe saygı duymak lazım, sevgili indiasia.boards.net ekibi, çok teşekkür ederiz :) Sayeniz de heyecanla beklediğimiz filmi izleme fırsatı bulduk :) 




Filmi izlemeden önce fragmanı izlemek isterseniz, aşağıda fragmanı bulunuyor :D






9 yorum :

  1. Aaa filmi mi çıkmış :D Yeni duyuyorum. Link için teşekkürler hemen izleyeceğim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi 2019 sonunda çıktı ama bizde yeni alt yazılı bulabiliyoruz. Rica ederim iyi seyirler :)

      Sil
    2. Ben filmi izledim ve seriyi okudum . 8. Kitabin ne zaman çıkacağını biliyormusunuz?

      Sil
    3. Ne yazık ki bir bilgi yok henüz.

      Sil
  2. Çok teşekkürler ne zamandır bekliyorduk

    YanıtlaSil
  3. Serinin devam filmi gelir mi sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki bir bilgim yok, ama devam filminin geleceğini düşünmüyorum, her ne kadar ben sevsem de eleştirmenlerden baya eleştiri aldı bu yüzden çekilip çekilmeyeceği belli değil. O yüzden net bir şey söyleyemiyorum.

      Sil
  4. Kitap efsane film karakterleride olmuş bence ama javier gerçekten çok çirkin daha kaliteli çekilse o aralara karaltilar girip başka yerden baslamasa çok tutarmis aslında ama kesik kesik gibi olmuş böyle ayrica link için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim 💜 muhtemelen o kesik ve eksik hissettiren detaylar yüzünden devamı gelmeyecek gibi. Daha kitapla uyumlu olsaydı kopukluk olmasaydı çok tutardı devamı da çıkardı muhtemelen.

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın