13 Mayıs 2020 Çarşamba

0 Emma Chase - Asil Aşk (Royally #2)


~~~*~~~
"Annem iyiliğin bulaşıcı olduğunu söylerdi. Salgını başlatmak için bir kişi yeterlidir."
~~~*~~~


Emma Chase'in Royally Serisi'ne son sürat devam ediyorum. Zaten bu seriye başladığınızda bitmeden bırakamayacaksınız da. Bu konuda iddialıyım. Cidden süper bir seri. 

Bu kitapta da Prens Henry'i okuyoruz. Onu ilk kitapta bolca gördük hikayesini merak ettik, nasıl adam olacağını merak ettik ve daha da önemlisi ilk kitapta ağabeyi Nicholas'ın tahttan vazgeçip ona tahtı bırakması sonucunda nasıl bir kral olacağını merak ediyordum ve bu kitapta onu okuyoruz. 

Yine akıcı, eğlenceli, sürükleyici, aşk dolu ve tutkulu bir hikayeydi. Hatta bence ilk kitaptan daha eğlenceli olduğunu söylemeliyim. Nicholas'ın aksine Henry zaten baştan bile eğlenceli bir adamdı ve burada Henry'nin o görünen yüzünün ardında nasıl bir genç adam olduğunu okuyoruz. Bu yüzden benim nazarımda ilk kitaptan daha iyiydi. 



~~~*~~~
"Benim için... önemlisin, Sarah. Her şeyi berbat ediyorum, her zaman ettim. Bunu mahvetmek istemiyorum."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Henry, en son yaptığı haylazlığın ya da hata diyelim, sonucunda Kraliçe'den bir sürgün alıp bir süreliğine kendini toplaması, kafasını toplaması ve kral olması yolunda daha emin adımlar atabilmesi için Anthorp Kalesi'ne gönderiliyor. Ama Henry bu iç karartıcı kalede uslanıp akıllanmak yerine tipik Henry tepkisi vererek bir televizyon yapımcısı ile anlaşıyor ve Kraliyet Gelini olabilecek nitelikteki 20 güzel soylu kana sahip genç kızı kaleye çağırıyor. Program kapsamında 20 genç kızın her biri Prens Henry  ile randevulara çıkacak ve sonunda kızlar yavaş yavaş elenerek tek bir kız kalacak ve bu kız Henry'nin eşi olabilme vasfına sahip olacaktı. Tabi Henry bunu partiler, kızlar, eğlenceler, bol içki ve seks üzerine düşünürken her şeyin planlı programlı ilerlemesi ve seksin hiç olmaması daha da önemli olması her anının planlaması ve ona göre yaşamak zorunda kalması hiç de hoşuna gitmiyor. Ama tabi hayatını renklendirecek bir keşfe de çıkıyor. Bu keşif Sarah Titebottom'un da o kızlar arasında yer alması... ama yarışmacı olarak değil yarışmacı olan kız kardeşine göz kulak olmak için. 
Henry, Sarah'nın doğallığı, yapmacık olmaması, çevresindeki kızların tam aksi olması ilgisini çekerken onun yanında kendisi de farkında olmadan çok doğal olmaya başlar. Partici prens görüntüsünün ardındaki Sarah'ya gösterirken iki çok iyi anlaşmaya başlarlar. Sıkı arkadaş olmaya başlamalarının yanında aralarında filizlenen aşk ve cinsel çekimle olaylar daha da içinden çıkılmaz hal alır. Bitmesi gereken bir program vardır ve Henry aşık olduğu kadını bu program yüzünden üzmektedir. 

Henry'nin Sarah ile aşk yolculuğunu, her ikisinin birbirlerine ekledikleri özelliklerle mükemmel bir çift olma yolundaki maceralarını okuyoruz. Tabi aşk dolu ve tutkulu hikayelerini.


~~~*~~~
Nicholas. Daha önce anlamamıştım. O gün ayağa kalkıp her ikimizin hayatını nasıl alt üst ettiğini anlamamıştım. Her şeyi nasıl değiştirdiğini...
Ama şimdi... Şimdi bir anlam kazanmıştı. 
Çünkü onun için tacımdan vazgeçerdim. Adımdan, unvanımdan vazgeçerdim; ülkemi değiştirir, doğuştan kazandığım hakkımı kaybeder, yalan söyler, öldürür, aldatır, çalardım. 
Onun için.
~~~*~~~


Henry'nin Sarah ile olan iletişimini çok sevdiğimi söylemeliyim. İlk olarak kameralardan kaçıp Sarah'nın odasına saklanmak istemesi, onunla kurduğu iletişim, arkadaşlık ve farkında bile olmadan ona kapılması çok tatlıydı.

Sohbetleri, eğlenceli diyalogları, kameralardan sıkılıp güvenlik görevlilerini atlatıp Sarah'ı çekimlerden kaçırması... beraber geçirdikleri bir gün... akşamları Sarah'nın odasında kalması... her şey çok güzeldi. İlk kitapta tanıdığımı Henry'nin içindeki o düzgün adamı tanımamıza yardımcı oldu. 

Sarah'nın ise o çekingen, utangaç yapısının Henry sayesinde yıkılması, kitaplarla ilgili yaptığı o tavırları çok sevdiğim bir detaydı. Özellikle kitabın sonunda Sarah'nın seminerine katılması ve karakterler hakkındaki vurguları çok eğlenceliydi. 

Henry'nin Sarah'yı kaybettiğini sandığı gün her şeye - Kraliçe'ye bile - meydan okurcasına tavır takınması, evlenmeyi kafayı koyması süperdi. 

Bu seride en sevdiğim şey, karakterler aşık olduklarını kabul ediyorlar, klasik romanslardaki inkar etme hali falan olmadan direk aşık olduğunu kabullenmesi, bunu özgürce cesurca dile getirmesi süperdi. Bu yüzden belki de hem çok sevdiğimiz karakterler hem de çok sevdiğimiz kitaplar haline geldi bu seri. Bir de gereksiz entrikaların da olmaması çok güzeldi. Yani bir olay oluyor nedeni belli sonucu belli ve karakterler bunu hemen düzeltmeye çalışıyor olması çok iyiydi.

Olivia ve Nicholas'ı görmek çok güzeldi. Onları okumayı sevdiğimi söylemeliyim. Özellikle Nicholas'ın Kraliçe'ye Henry'i savunurcasına konuşması, kardeşine olan inancını dile getirmesi süperdi. 


~~~*~~~
Olabilecek en iyi şekilde kontrolde çıkmıştım; sanki o efsanevi bir uyuşturucuydu ve bir doz almak için her şeyi yapardım. 
~~~*~~~


Kitabın sonundaki asker detayları da süperdi. Cidden bir insan halkı anlamazsa iyi bir yönetici olmaaz mantığı takdir edilesiydi. Henry'nin zaten en büyük yarasıydı bu askerlik onu aşması için olması gerekeni yaptı ve tam da bir krala yakışacak tavırdı. Sevdim bunu da. 

Ayy kitabı çok sevdiğim detaylar vardı itiraf etmem gerekirse, özellikle Ed Sheeran ile ilgili olan detaylarda çok eğlendim. Çünkü Ed Sheeran benim de çok sevdiğim bir şarkıcı ve tipini de çok sevimli buluyorum :D o satırlarda çok eğlendim. 

Ama asıl can alıcı sahne de evlenme teklifinin olduğu kısımdı. Favori sahnelerimden biriydi kesinlikle.

Bir de Henry'nin Sarah'nın kitabını parçaladığı an... o an Henry yanımda olsaydı parçalamıştım onu. Tamam bilerek yapmadı falan filan ama... kitap bu bir de manevi değeri olan bir kitap. Ama kendini de güzel affettirdi :D Kitabı vermesi, sonrasında mutfakta uyuması... Henry adamım evin yaramaz haylaz çocuğu gibisin, kızsam mı sevsem mi bilemedim okurken seni :D

Ahh… şey de vardı. Sarah'nın küçükken babasından maruz kaldığı tavırları Henry öğrendikten sonraki tavrı. Bütün o savaş aletlerini alıp Sarah'nın odasına gitmesi... adamım sen çok mu tatlısın ya :D 

Ben çok severek okudum ve ilk kitapta olduğu gibi bu da bir peri masalı gibiydi hikayesi ve tamamen yetişkin okurlar için olduğunu söylemeliyim çünkü +18 kurgusu vardı. Bunu dikkate alın bu seriyi okurken.


~~~*~~~
İlerlemek için hamle yaptım fakat tökezleyerek dizlerimin üzerine düştüm. Bu belki yorgunluktandı ya da belki şimdiye dek sevmiş  olduğum, uğruna abimi yerinden söküp atacağım tek kadının artık yanımda olmak istemediğini bilmektedir. 
~~~*~~~


~~~*~~~
"Dünyayı değiştirirken yanımda olmanı ve elini tatmak istiyorum. Seni seviyorum Sarah ve ne olursa olsun, seni tüm benliğimle sevemeyeceğim bir günün asla gelmeyeceğine yemin ediyorum."
Elimi tutup yanıma sokuldu. "Beni kabul eder misin, aşkım?"
Titrek bir nefes aldım ve yüzüm gözyaşlarıyla ıslandı. Başımı iki yana salladım, aptal çocuk. "Seni kabul etmek mi? Deli misin? Sen, gerçekleşeceğine inanmadığım bir hayalsin."
~~~*~~~



Kitabın adı     : Asil Aşk
Orijinal adı     : Royally Matched
Yazarı              : Emma Chase
Çevirmen        : Esra Çetin
Seri bilgisi       : Royally #2
Yayınevi           : DEX Kitap
Sayfa sayısı      : 300

Kitabın tanıtım yazısı: 

Skandallarıyla ünlü Prens Henry, hiç beklemediği bir anda, kral adayı olmanın sorumluluğuyla yüzleşir. Abisi Nicholas’ın aşkı için tahttan vazgeçmesi, onu veliaht haline getirmiştir ama Henry buna hiç de hazır değildir. Onun ilgi alanına kral olmaktan çok partiler, kadınlar ve seks girmektedir...

Kraliçe Lenora ise bu duruma bir son vermeye kararlıdır. Çareyi, tek başına kalıp kendini toplayabilmesi için torununu kısa bir tatile göndermekte bulur. Ancak Henry’nin Amerikalı bir televizyon yapımcısıyla yaptığı anlaşma, Kraliçe’nin fazla iyimser olduğunun kanıtı gibidir.
Henry’nin altına imza atmayı düşündüğü yeni bir skandal vardır:

Mükemmel Çift programının Kraliyet Ailesi versiyonu…

Prens tarafından seçilmek için çırpınan yirmi genç, güzel, asil kadın... Ve elbette eğlence, seks, çılgınlık...

Oysa Henry’nin hesaba katmadığı biri vardır: Sarah Mirabelle Zinnia Von Titebottum





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın