6 Mayıs 2020 Çarşamba

0 Kristin Cast - Kızıl Yağmur (Firar Serisi #2)


~~~*~~~
"Bütün yaratıkların bir amacı vardır ve bütün hayatlar bir gün sona erer."
~~~*~~~

Kehribar Dumanı ile başladığım Alek ve Eva'nın serüvenine Kızıl Yağmur ile devam ettim. Yorumumda ortalama bulduğum bir kitabın serisine neden devam ettiğimi merak ediyorsunuzdur ama merak etmekten kendimi alamadım. Hayır sonu nereye nasıl bağlanacak ya da bu seri ne kadar uzatılabilir onu merak ettiğimden okudum bu kitabı da ve sanırım 3. kitap da gelecek ve sanırım seri de toplamda 4 kitaptan oluşacak. Açıkçası şuanda fikrim seriyi bitiririm yönünde ama kitaplar yayınlanmaya başlayınca ne düşünürüm kestiremiyorum. 

İlk kitaptan sonra bunda da fikrim değildi diyemem bu kitapta yine 5 üzerinden 3'lük bir kitaptı. Sevdiğim taraflar gibi sevmediğim taraflarda vardı. Aslında sevmediğim değil de daha farklı beklentimin olduğu taraflar diyelim...


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Eva'nın kahin olduğunu kabullenmesi ve Alek ile beraber çalışmaya başlamayı kabul etmesinden sonra yine büyük bir sorunları var o da Tartaros'ta hapsedilmiş olan Nosoi'nin kendini göstermesi ve vahşi ölümlerin başlamasını konu alıyor. Alek ve Eva'da bu iblise karşı savaşıyorlar. Ama bu kez daha güçlüler çünkü yalnız değiller yanlarında Eva'nın arkadaşı Bridget ve Dedektif James Graham var.

Dedektif'in olan olaylara şahit olması ve Eva ile Alek'e inanması en büyük avantajları oldu yoksa hala polis tarafından aranan isimlerden biri olacaklardı. 


~~~*~~~
"Kız kendi iyiliği için senin kalbini kabul etmeli ama sen hiçbir zaman tamamen ona ait olmayacaksın. Senin gerçek kalbin, savaşçı kalbin Tartaros'a zincirli."
~~~*~~~


Kitaptaki en sevdiğim karakterin Bridget olduğunu itiraf etmeliyim. Arkadaşına bu kadar güvenmesi ve onun hayatı için bu kadar çırpınması muhteşemdi. Tabi bir de ne istediğini bilen ve onu elde etmek için çırpınan bir kadın olması da çok güzeldi. Büyük ödülü Dedektif James Graham oldu :D hem de sıkı bir müttefik oldu diyebilirim. 

Bu kitapta ilkine göre aşk kendini hissettirmeye başladı hem Alek ile Eva arasında hem de Bridget ile Dedektif arasında... o satırları okumayı sevdiğimi itiraf etmeliyim. 

Kızıl bulut, virüs, kan bulutu ya da Nosoi… artık nasıl isimlendirmek istenirse o detaylar güzeldi. Vahşi detayları, insanları öldürme şekilleri ve insanlardaki etkisi çok iyiydi. Film izliyormuş gibi gözümde canlandırdım o sahneleri açıkçası. Ama bana bu tür sahnelerin de bir yerden tanıdık geldiğini de itiraf etmeliyim. Netflix'te yayınlanan Grimm dizinden olabilir... belki emin olamadım. 

Neyse... 

Aslında bu film ya da dizi olsaydı çok güzel ve izlenme rekorları kıran bir dizi veya film olabilirdi. Ama kitap için yetersiz kaldığını düşündüğüm yerler vardı. Mesela Nosoi'yi yok etme sahnesi… İlk kitapta da Alastar'ı yok etmesi çok yetersizdi bunda da Nosoi'yi… 

Yani okurken kitapta bir şeyler eksik hissettiriyor, bunu fark ediyorsunuz bu yüzden de işte bu ya da harikaydı diyemiyorsunuz ne yazık ki... 

Çok uzatmayacağım dediğim gibi beni tatmin etmeyen kısımlar vardı ama bunun yanında sevdiğim yerler de vardı. Bu yüzden ilk kitapla aynı puanı veriyorum ve 5 üzerinden 3'lüktü diyebilirim. 

Seriyi başlayıp başlamama konusunda da tercihi size bırakıyorum. 


~~~*~~~
Eve yumuşak dudaklarını onunkilere bastırdı. "Bana dönmeyeceğini düşünmeye başladım."
"Her zaman sana dönmenin bir yolunu bulacağım. Söz veriyorum."
~~~*~~~



The Escaped (Firar) Serisi


Kitabın adı     : Kızıl Yağmur
Orijinal adı     : Scarlet Rain
Yazarı              : Kristin Cast
Çevirmen        : Yelda Rasenfos
Seri bilgisi       : The Escaped (Firar) #2
Yayınevi           : Pegasus
Sayfa sayısı      : 272

Kitabın tanıtım yazısı: 

ÖLÜMLÜLER DİYARI’NA KAÇIP SALGIN HASTALIKLAR BULAŞTIRAN NOSOİ, ESRARENGİZ CİNAYETLER, BİR ARAYA GELEMEYEN EVA İLE ALEK VE TEHLİKELİ BİR DURUMUN ÜSTESİNDEN GELMESİ GEREKEN SIRADAN ÖLÜMLÜLER. 

Nosoi serbest kalıp Ölümlüler Diyarı’na kaçmıştır ve zeki, koşullara ayak uydurabilen sinsi bir salgın bulaştırmaktadır. Eva ile Alek, Nosoi’yi yakalayıp Yeraltı Diyarı’ndaki zindanlarına geri göndermek zorundadır ancak Eva bu kadar güçlü bir düşmanı yenme konusunda yeteneklerini henüz tam olarak kontrol edememektedir ve Alek onları yakalamaya çalışırken korkunç yaralar almıştır. Nabız gibi atan kanlı bulutlar ve sağanak halinde yağan kızıl yağmurlar, insanların aklını kaçırmasına sebep olurken, en azından salgını yavaşlatmak istiyorlarsa Dedektif James Graham’a ve Eva’nın en yakın arkadaşı Bridget’e güvenmek zorundadırlar. Peki, ölümsüz kahramanlarımızın arkadaşları dünyayı bu zor durumdan kurtarabilecek mi? 

“Uzun zamandır okuduğum en iyi paranormal roman. Kızıl Yağmur’un karakterleri son derece başarılı bir şekilde geliştirilmiş ve olay örgüsü baş döndürücü. Bu sürükleyici romanı bir gecede soluksuz okuyacaksınız.” 

Romantic Times 

“Sihri ve eğlenceyi tam kıvamında kullanan çarpıcı bir roman. Muhteşem bir iş çıkarmışsın, Kristin Cast!”
The New York Times çoksatan yazarı Kresley Cole






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın