22 Mart 2023 Çarşamba

0 Aşkın Nur Karataş - Kont



~~~*~~~
"Kalbinde kalmaya uygun değilse aklında da tutma."
~~~*~~~
 

Bu kadının kitaplarına bayılıyorum, her şeyi olması gibi yazmanın yanı sıra cüretkar kalemiyle okura istediğini de veriyor. 

Kont kitabı da dark romans türünde hakkıyla yazılmış, hiçbir detayı atlanmamış yabancı yazarlarla bence yarışabilecek şekilde kurgulanmış bir kitaptı. Mafya türevli kitapları Türk yazarlar genelde havada kalan, atlanan ya da oturmayan detaylar olabiliyor ama Aşkın Nur Karataş kelimenin tam anlamıyla olması gerektiği gibi yazıyor. Bu yüzden de kendisini ayrıca tebrik ediyorum. 

Öncelikle seri olan bir kitap değil, tek bir kitap, buna dair çok mesaj aldığım için buradan bunu duyurmak istedim. Ha olur da yazarımız Sergio Russo'yu yazmaya karar verirse o zaman bir seri ortaya çıkar ama şimdilik yayınlanan kitaplar arasında bağımsız tek bir kitap. 


~~~*~~~
"Seni hak ettiğin şekilde sevebilmem için onun seçmemiş olmana sevindim."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; küçük bir kasabada yaşayan Amerikalı olan Jolene, bir gün kasabasına gelen genç yakışıklı İtalyan Sergio Russo ile bir ilişki yaşar. Ancak Sergio ile ilgili bilmediği şeyler vardır. Sergio, yaşadığı yere ve hayata geri döndüğünde arkasında hamile bir Jolene bırakır. Bu durumda hayatı bir çıkmaza dönen Jolene ise Sergio'nun peşinden gider. Ancak orada Sergio'nun hayatını görünce ve daha da önemlisi kendisinden sakladığı sırları da öğrenince yaşadığı şaşkınlık ve şok ile oradan ayrılır. Bilinçsizce sokakta dolandığı bir anda Kont yani Giovanni Cardinale ile karşılaşır. İşte o anda bütün hayatı değişir. Bilmediği bir dünyaya adım atan Jolene, farkına varmadan Giovanni'ye kapılmaya başlar. Onun herkesin korkarak bahsettiği, mafya lideri olan Kont'un ta kendisi olduğunu öğrendiğinde ise hayatı daha da büyük bir çıkmaza girer. Üstelik de Kont'a aşık olmaya başlaması ve bu aşkın da karşılık bulması hiç bilmediği bir dünyaya adım atmasına neden olur. Üstelik, attığı her adımda büyük bir tehlikenin de içindedir. Çünkü bir İtalyan mafya lideri olan Giovanni, kurallar gereği her ne kadar bir Amerikalı ile ilişki yaşayabilse de resmi olarak hiçbir şey yapamaz ancak Giovanni bütün kuralları yıkıp Jolene ile birlikte olabilmeyi amaçlamaktadır. Şimdi karşılarında baş etmeleri, savaşmaları çok büyük düşmanlar varken bir yandan hayatta kalmaya çalışacaklar bir yandan da aşklarını yaşamaya çalışacaklardır. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitap fazlasıyla +18 sahne içeriyor. Gerek cinayetli, vahşi kısımda gerekse cinsellik kısmında bu yüzden bu türden rahatsız olan okumasın... sonra gereksiz yere kitapları gömmeyin. 


~~~*~~~
"Sen bir meleksin. Sana bir cennet yaratılmalı, beni cehennemimde yaşayamazsın."
~~~*~~~

Sergio Russo... her ne kadar Jolene'den bazı şeyleri saklasa da onu gerçekten sevdiğine inandım ben. Evet belki onunla bir gelecek kuramayacaktı ve kuralları Giovanni kadar gözü kara kıramayacaktı ama o da kendince sevdi ve bence güzel de sevdi. Sadece bu aşkta çok büyük hatalar yaptı en başında bir şeyleri saklayarak ve yalan söyleyerek kaybetti. Umarım yazarımız onun için de bir hikaye yazar da onu da mutlu görme şansımız olur. Çünkü bence mutlu olmayı hak ediyor. 

Kont... Giovanni Cardinale... adamım sen müthiş bir detaysın... her şeyinle... yalansız, dolansız, hatalarınla ve günahlarınla... her şeyiyle kartları açık oynayan, istediği bir şey konusunda kazanana kadar pes etmeyen ama onurlu ve şerefli bir adamsın. Açıkçası çoğu zaman Jolene'den daha iyisini hak ettiğini düşündüm. 🙈

Jolene... yani evet toydu, kendi bildiğini okuduğu zamanlarda oldu ama bazen çok da sinirimi bozdu açıkçası... özellikle de oyuna geldiği kısımlarda. Karşındaki Giovanni yani... adam hep sana dürüst oldu onun senden bir şey sakladığı olmadı ne sorduysan elinden geldiğince doğru yanıtladı yani neden bu adamı üzme durumuna gidersin ki... Neyse en azından doğru yolu buldu 😏

Alessia detayı güzeldi ama en ilginç ve şaşırtıcı bir detay Chiara'ydı. Çünkü saplantılı bir şekilde Giovanni'ye aşık olması hem kendi ablasına hayatı zehir etmesine neden oldu ki kendi ablasının hayatını bile kararttı... o da yetmiyormuş gibi sonra da Jolene'e sardı ama atladığı nokta şuydu ki Jolene güçlü ve savaşçı çıktı ve Giovanni'nin desteğinin de Jolene'in yanında olmasıydı. 

Giovanni'nin her şeyi göze alarak Jolene'i hayatında tutması, ondan vazgeçemiyor olması çok güzel anlatılmıştı. Hele onunla mutlu olabilmek için göze aldıkları çok güzel anlatılmıştı. Öylesine yaşamak zorunda olduğu hayatı kabullenmiş, kurallarına bağlı yaşamaya alışmış olduğu hayatı Jolene için değiştirmesi çok güzeldi. Hatta onunla mutlu olabilmek için yaptıkları ise süperdi. 

Giovanni'nin Jolene'nin mucizesi karşısındaki tepkisi... off dedim. Yani beklemediğim bir detaydı çünkü yazarın ters köşeleri çoktur bilirim ama içten içe de öyle bir mucize de olsun istiyordum ve oldu... o sahne çok güzeldi, çoooook sevdim açıkçası. 


~~~*~~~
"Sen gülümsediğinde içimdeki şeytanlar gülüşüne boyun eğiyor."
~~~*~~~


Genelde bazı mafya temalı kitaplarda erkek karakter aşık olduğunda yumoş olur... bu kitapta bunu görmedik. Giovanni, tavrını bozmadı. Hatta bazen taviz verdi evet ama bu asla yumuşadığı olarak algılanamazdı çünkü zaten el altından kendi tavrını da koruyordu bu yüzden bu tür bir karakter okumak beni fazlasıyla memnun etti. 

Giovanni'nin kitabın sonunda yaptığı hamleler tam bir sürprizdi çok detay vermeyeceğim çünkü bence oldukça can alıcı bir nokta... ama o detayı sevdim ve bence bu kitaba daha iyi bir son olamazdı dememe neden oldu. 

Kitabın tasarımı çok iyiydi. Tam konuya uygun bir kapak tasarımı var ve iç tasarımı da öyleydi. Özellikle mektup kısımlarındaki kenar detaylar çok hoşuma gitti. Bölüm aralarındaki detaylar da çok güzeldi. 

Bu arada kitabı ben wattpadde yayınlanırken ara ara sahne sahne bakmıştım ve ne okumam gerektiğini biliyordum ancak detaylardan haberim yoktu ve kitabı okurken o baktığım yerleri kurgu içinde görmek neyin neden olduğunu daha iyi oturtmama neden oldu. Açıkçası beklentimin üstündeydi kitap. 

Bir kere daha diyorum bu kadın işini biliyor. Şimdi yeni kitabı çıktı Fransız ona da öncelik verip okuyacağım ve şunu söyleyeyim onun içinde beklentim yüksek. Seviyorum kadının kitaplarını 😍

Çok fazla detay veremiyorum çünkü okumayanlar için spoiler olur. Kitabın her bir detayı önemli neredeyse... o yüzden yorumumu kısa kesiyorum. Ancak şunu söylemeliyim ki kitap çok iyiydi. 

Kitaba puanım 5 üzerinden 5 oldu. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Beni öfkelendirsen de hatalar yapsan da sıklıkla yanlış yola sapsan da seni seçeceğim. Biliyorum, çok savaşacağım. Defalarca yenilip hüsrana uğrayacağım ama sana olan aşkım solmayacak, ben her gün seni seçeceğim."
~~~*~~~




Kitabın adı     : Kont
Yazarı            : Aşkın Nur Karataş
Yayınevi         : LapisYayınları
Sayfa sayısı    : 400

Kitabın tanıtım yazısı: 

1964

Âşık olmak için güzel bir yıl…

İtalyan mafyasının Amerika’daki faaliyetlerinin arttığı karanlık dönemde bütün dünyaya hükmeden güçler birbirleri ile savaş verirken kendilerini, ailelerini ve onurlarını korumaya kararlıdır. Bu kirli dünyada saf hiçbir şeye yer yoktur. Ta ki hayat kurtarmaya meraklı genç hemşire Jolene gizemli bir adamla tanışana kadar… Jolene önce aşkın saflığıyla daha sonra yeni tanıştığı tutku ile yoğurulur, kader onu bir baştan diğer başa sürüklediğinde çok daha tehlikeli bir yanının farkına varır. Vahşi hislerin, sınırsız arzunun ve kendisine aç olan karanlık bir ruhun… Giovanni Cardinale bunların hepsine sahiptir fakat onun dünyasında zarar görmeden ya da zarar vermeden bir şeyi sevmek mümkün değildir.

“Dünyamdaki tüm karanlığı görüyorsun ama yine de ona çekiliyorsun.
Ateşe uçan bir kelebek gibisin, kanatların yanacak.”





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın