20 Eylül 2024 Cuma

0 ALINTILAR // Vi Keeland - Yanlış Numara


 

Kitabın yorumu için tıklayınız!






"Doğruluk mu cesaret m?"

Bu kız tuhaftı. Ayrıca muhteşemdi. Tuhaflık ve güzelliğin bu kadar seksi bir kombinasyon olabileceğini kim bilebilirdi ki?

"Doğruluk," diye bağırdım.

Parmağını çenesine vururken yüzü çok şirin bir şekilde buruştu. Ne soracağını bulduğunda yüzü o kadar aydınlandı ki tek eksik kafasının üzerinde beliren ampullü bir baloncuktu. Kendi kendime güldüm. 

"En çok korktuğun şey ne?" diye bağırdı. 

Yakın zamanda annemi kaybettiğimi düşünürsek, normal cevap ölüm olurdu. Ya da belki örümcekler veya yükseklik gibi genel bir cevap vermeliydim. Fakat bunun yerine, her zaman başımı belaya sokan şeyi yaptım: katıksız bir dürüstlükle cevap verdim. 

"Kalbimi kırman."

*****

Hunter çenesini kaşıdı ve gözlerini kısarak bir sorunu çözmeye çalışıyormuş gibi bir ifadeyle bana baktı. 

"Ne?"

"Hiçbir şey."

"Söyle bana. Yüzünden bir şeyler düşündüğün belli oluyor. 

Öne doğru eğilip ellerini masanın üzerinde kavuşturmadan önce bir dakika daha baktı. "Pekâlâ, sen beni yanlış numarayla başından savdıktan sonra telefon numaranı almak için Anna'ya gittiğimde reddetti ve nedenini sorduğumda, 'Senin iyiliğin için vermiyorum. Onun içinin de dışı kadar güzel olduğunu ve kimseyi hayatına almaya hazır olmadığını anladığında kalbini kıracak' demişti." Duraksadı. "Saçmaladığını ve kırılgan egomu incitmemek için senin reddini geçiştirmeye çalıştığını düşündüm. Artık bundan o kadar da emin değilim."


*****

"Bazen özgüven, insanların güvensizliklerini görmelerini engellemek için takılan bir maskedir."


*****

"Bütün gün uyuduğuma göre, muhtemelen gecenin yarısını ayakta geçireceğim." Başımla getirdiği seti işaret ettim. "O yüzden uyandığında berbat bilekliklerle karşılaşmaya hazır ol. Benimki senin taktığın kadar güzel olmayacak."

Bileğine baktı. "Annem hastalandığında on ya da on bir yaşındaydım. Bacaklarını etkileyen kas sorunları vardı, bu yüzden sürekli yatıyordu. Teyzem bu kitleri sürekli getirirdi. Onu meşgul tutardı." Bileğindeki bilekliği çevirdi. "Makrame ve deri onun favorileriydi. Bende onlardan çok vardı ama yıllar geçtikçe ya kırıldılar ya da ben kaybettim. Elimde bir tek bu kaldı. Sonunda bu da kaybolduğunda senin berbat bilekliğini takarım. 

Vay canına. Ona her gün biraz daha fazla aşık olmamaya çalışmak yenilginin kaçınılmaz olduğu bir mücadeleydi. "Biliyor musun Hunter, takındığın o ahmak tavırların altında gerçekten harika bir adamsın."


*****

"Ben... Ben seni asla incitmek istemedim, Natalia."

Beynim düşünmeden ağzımdan bir şeyler çıkmaya başladı. "Ama incittin. Neden biliyor musun? Çünkü bu asla sadece seks değildi. Ne istersen söyleyebilirsin ama sen de ilk günden beri bunu biliyordun. Bir kadının ailesiyle akşam yemeği yiyemezsin, kızının atışlarına yardım edemezsin ve hastalandığında ona bakamazsın. Ve bu noktada, sahip olduğumuz tek şey buymuş gibi davranmanı bile aşağılayıcı buluyorum."

Hunter parmaklarını saçlarında gezdirerek derin bir nefes verdi. "Haklısın. Her zaman daha fazlasıydık. Ama bu, bir şeylerin bitmesine ihtiyacım olduğu gerçeğini değiştirmiyor."



 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın