19 Eylül 2024 Perşembe

0 FİLM YORUMU // Transformers One (Transformers Başlangıç)


Filmin Adı    : Transformers One (Transformers Başlangıç)
Süresi            : 1 saat 44dakika
Türü              : Aksiyon-Bilim Kurgu
Yaş Sınırı      : +13 / PG (ebeveyn kontrolünde izlenmeli)
Yapım tarihi : 2024
Seslendirme  : Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson, Keegan, Michael Key, Steve Buscemi, Vanessa Liguori, Laurence Fishburne, Jon Hamm... 

Puanım        : 9 / 10


Kesinlikle bu film serini çok seviyorum. 

Şimdi diyeceksiniz filmin vizyona girmesine daha iki gün var bu kız hangi ara izledi de yorum paylaştı. Arkadaşlar Paribu Cineverse Özel Gösterim yaptı ve bu gösterimi izleyen şanlı kişilerden biriydim bende. Dolayısıyla da 18 Eylül'de özel gösterimde izledim filmi... bu yüzden de şuanda bu yorumu burada yayınlayabiliyorum. Bu arada bu şansı da instagram sayfalarında yapılan bir çekiliş sayesinde kazandım. 😇😉

Film serisinde biliyoruz ki Tranformers serisi olarak sonrasında da Bumblebee olarak filmleri çıktı. Bu son filmin yani Transformers One ya da Türkçe adıyla Transformers Başlangıç filmi aslında autobotların Dünya'ya gelmeden öncekinde olan olayları konu alıyor. Bu yüzden bu filmle onların gezegeninin en başına dönüyoruz. 

Belli mi olur belki bu filme bir ikinci film de gelir de nasıl Dünya'ya geldiklerini de anlatırlar. 

Filmin kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Orion Pax, madenci olarak çalışmaktan daha fazlasını hak ettiklerini ve yapabileceklerini düşünerek Prime'ların verdikleri bir savaşta kaybettikleri Lider Matrix'inin peşine düşer. Gizli arşivleri araştırır ve bunun bir şekilde bulunması ve liderleri olan Sentinel Prime'a verilmesini, bunun karşılığında da göğüslerinde bulunan bir çarka sahip olup dönüşebilmeyi hayal etmektedir. Hatta en yakın arkadaş D-16 da her ne kadar Orion Pax'in arkasını kollasa da onun boşa kürek çektiğini düşünür. Bir gün tesadüfen Orion Pax ile D-16 gizli bir mesaj bulurlar ve bu mesajda Lider Matrix'in yerini göstermektedir. Orion Pax rahat duramayarak bunun peşine düşer ve arkadaşları B-127 ile Elita-1 de onların zorunlu olarak peşine takılmasıyla dört kişilik bir ekip olarak gizlenmiş sırları ortaya çıkarırlar. Öğrendikleri gerçeklerle nasıl ihanete uğradıkları, yıllardır nasıl kandırıldıklarını görmelerine sebep verirken içlerinde barındırdıkları gücü de ortaya çıkarır. Çünkü asıl Prime'lardan aldıkları çarklarla artık dönüşebilmektedirler ve bunu nasıl kullanacaklarını da keşfettikleri noktada oldukça güçlü hale de gelirler. Şimdi onlara ihanet eden liderleri Sentinel ile yüzleşmeleri gerekiyor. Ancak bunu yaparken de içlerindeki gücü kontrol edebilmeleri gerekmektedir. Orion Pax, haklını düşünerek hareket ederken en yakın arkadaşı D-16 ise sahip olduğu güç ile her şeyi yıkıp yeniden yapmayı hedeflemektedir. Bu da ikilinin çatışmasına sebep olur. Bunun sonuncunda da Optimus Prime ile Megatron'un doğuşunu izliyoruz. 

Zaten bütün film serisinde Megatron ile Optimus Prime'in birbirini tanıyan iki düşman olmalarının geçmişinde iki çok yakın arkadaş olduklarını tahmin etmiştim. Bu filmde de Orion Pax ile D-16 nın en yakın iki arkadaş olması ve sonrasında onların sahip oldukları güçle iki düşman olması bu tahminlerimi doğruladı. 

Filmin başlangıcı zaten tamamen kurguya giriş gibiydi. Bu yüzden çok bir hareket olmadan ilerliyordu ama sonrasında da bir açıldı soluksuz izlendi. 

Robotlarla tamamen bir dünya yaratılması, insan gibi hareketleri, çalışmaları, bir hayatları olma çabaları güzel kurgulanmıştı. Zaten dönüşme sahneleri bütün filmlerde çok iyiydi bunda da öyleydi. 

Filmin başlarında Orion Pax ile D-16 nın arasındaki diyaloglar, hareketler, yaptıkları çok eğlenceliydi. Zaten filmin başındaki arkadaşlığı ve sonunda geldikleri noktayı gördüğünüzde şeyi idrak ediyorsunuz. Kimseyi çok iyi tanıyamazsınız ve sahip olduğu güç ile herkes bir şekilde değişme potansiyeline sahiptir. Bunu çok iyi gördük ve daha da kötüsü en nefret ettiğin kişi gibi olabilme potansiyelindir... D-16'da bunu gördük. Sanırım bir insanın en büyük hayal kırıklığı yola beraber çıktığın dostun tarafından uğradığın ihanet olabiliyor. 

Orion Pax'in yarışmalardaki pratik zekası, harekete geçme şekli, olayları ele alışı çok iyiydi. Zaten bir Optimus Prime doğuyor hissi vermeye başlamıştı. 

Bu arada orada boy gösteren sarı autobot kesinlikle Bumblebee değil, karıştırmayın ben de öyle düşündüm ama değil. B-127 adında bir autobot, hatta uzun adı da vardı da hatırlamıyorum belki sonrasında adı değişir bilemiyorum. 

Efektler, kurgulanan dünya çok iyiydi. Savaş sahneleri, dövüşmeler, dönüşmeler ilk filmlerdeki mükemmelliğindeydi. Ki ben onlarda da o sahneleri çok sevmiştim bunu da çok sevdim. 

Alttan alttan çok güzel mesajlar içeriyordu. Süblime mesaj deniyor ya işte onu çok güzel işliyordu. Bazen öyle sahnelerde öyle cümleler kuruluyordu ki ne kadar da doğru diyorsunuz. Sanırım bu yüzden de ekstradan sevdim film.

Çok yeni bir film olduğu için çok detaylı yorum yapamıyorum bu yüzden sormak istediğiniz şeyler varsa yorumlara yazabilirsiniz cevaplarım. 

Şu film serisini seven biriyim, bu filmi de çok sevdim bu yüzden 9 puan verdim neden 10 değil diye sorgulayabilirsiniz, ama 10 puanda fazla iddialı olurdu sanki... 

Sizlere de tavsiye ederim filmi bu arada bence gidin izleyin 😇


Puanım: 🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın