8 Aralık 2023 Cuma

0 Emma Chase - Asil Kraliçe (Royally #4)


~~~*~~~
"Her şeyin ilki olmak her zaman zordur ama ben bunu yapacağım. Ve bunu yaptığımda dünyayı değiştireceğim."
~~~*~~~


 Emma Chase'in bu serisini çok sevdiğimi söyledim mi size? Söylemediysem şimdi söylüyorum çünkü diğer 3 kitabı sevdiğim gibi bu kitabı da çok sevdim. 💖

Royally Serisi'nin dördüncü kitabı ve aslında teknik olarak serinin de son kitabı. Aralarda novellalar var ama basılır mı bilmiyorum. 

Her kitap bir karakter ancak şöyle ilk üç kitap aynı dönem ve bu kitap, dördüncü kitap o kraliyet ailesindeki ilk kraliçenin, yanlış hatırlamıyorsam büyükannelerinin hikayesi. Yani ilk bu kitabı okuyup sonrasında diğer üç kitabı sıralı da okuyabilirsiniz ya da normal seri sıralamasına göre de okuyabilirsiniz. 
Ama kesinlikle ilk üç kitabı sıralı okumalısınız. 


~~~*~~~
Kendilerini büyük gören küçük adamlar tarafından korkutulmayacaktım. Hiç kimse tarafından korkutulmayacaktım.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Lenora, henüz doğduğu andan itibaren bir kraliçe olacağının farkında olarak büyütülmektedir. Çünkü daha önce bir varis kraliçe olmamıştır hep yönetim krallarda olmuştur ve ilk kez bir tahtın varisi bir kadındır, Lenora. Küçüklüğünden bu yana da o şekilde yetiştirilir. Ve bir gün 16. yaş gününde yalnızlığıyla dikkatini çeken Thomas, kendisiyle aynı yaşlarda olan, dükalığın varisliğini abisinin kendisine bıraktığı genç adam Lenora'nın ilgisini çeker. Thomas ile bir arkadaşlığa başlayan ve yalnızlığını unutan iki genç yıllarını bu şekilde ilerletir. Ta ki on dokuz yaşında kral ölüp de tacı giymesi gereken Lenora, kraliçeliğe yükseldiğinde. Çünkü artık sorumlulukları artmış, kendini erkeklere kanıtlaması gerekirken asla ipleri elinden bırakmamalı, otoritesi sarsılmamalıdır. Thomas ise hem Lenora'nın yanında olup destekçisi hem de yakın arkadaşı olarak ona yardımcı olmaktadır. Ancak bir gün danışma üyeleri Lenora'ya evlenmesi gerektiğini ve bunun için adayları ortaya döktüklerinde Thomas, en yakın arkadaşının görev bilinciyle saçma bir evlilik yapmaması için kendi unvanını kullanarak Lenora'yla evlenmeye karar verir. Thomas'ın dük olması, Lenora'nın en yakın arkadaşı olması bu evlilik için müthiş bir fikirdir ancak hesaba katmadıkları bir şey vardır. O da Thomas ölümcül hastadır ve iyileşememektedir. Her geçen gün ölüme daha yakın olmaktadır. Bu yüzden aile unvanını geride bırakıp kendini giden Edward, kardeşinin yanına döner. Bütün olaylar o zaman başlar. Çünkü Edward'ın dönüşünden günler sonra Thomas'ın ölmesi, unvanı Edward'a geçirir tekrardan. Bu durumda da Lenora, Edward ile evlenmek zorunda kalır. Aslından zorunda kalır değil, Thomas, ağabeyi ile en yakın arkadaşı arasında çöpçatanlık yaparak ve mantığı kullanarak ikisini evliliğe ikna eder. Ancak Edward, Lenora'yı tanıdıkça genç kıza kapılmaya ve aşık olmaya başlarken Lenora ise çoktan Edward'a aşıktır. Genç adamın henüz küçükken maceralarını anlattığı mektuplarından Lenora ona aşık olmaya başlamıştır. Şimdi ikilinin aşkı kraliyet sınırlandırmaları, protokolleri, kuralları arasında sınavlardan geçerken Lenora, kraliçe olarak hala kendini kanıtlama çabasındayken bir yandan da Edward ile olan evliliğini de yürütmesi gerekmektedir. Edward ise her şeye rağmen, Lenora'nın yanında olup, desteğini genç kızdan esirgemezken onun kraliçelik unvanının altında kaçırdığı şeyleri de göstermeyi hedeflemektedir. 
Edward ile Lenora'nın aşk hikayesinin kitabı... 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki gereksiz entrikalar, ihanetler, kandırmacalar, olaylar veya gereksiz kıskançlık krizlerinden uzak, tadında bırakılmış, kitabı kapattığınızda yüzünüzde gülümseme oluşturan bir kitaptı. 


~~~*~~~
Bunca yıldır burada ait olduğumu ve ne yapmam gerektiğini arıyordum. Amacımı. Ve sonunda bulmuştum; sonunda emindim.
~~~*~~~


Edward ile Lenora arasındaki güven, bazı yaşanan şeylere rağmen ikilinin birbirine inancı, güveni çok güzel anlatılmıştı. Başka bir yazar olsa resmen ihanet kandırmacasıyla yürütebileceği kurguyu yazar karakterlerine bunu yakıştırmamış tadında bırakmış. 

Yani öyle bir sahneler vardı ki hem Lenora hem de Edward birbirine ihanet suçu atabilecekleri, kıskançlık krizlerine girebilecekleri olaylarda birbirlerine inanarak yollarına devam ettiler. Bu da hem karakterlerin birbirine olan güvenini, hem de birbirlerini tanımalarını çok güzel gözler önüne seren detaylardı. 

İlk Kraliçe olmanın verdiği güçle Lenora'nın sarayı avucuna alması, sözünü geçirmesi, otoritesini kullanması çok güzel anlatılmıştı. Düşünsenize hep krallarla yönetilen ülke ilk defa varisi bir kız ve ilk defa bir kraliçe ile yönetiliyor... Resmen dişini tırnağına takarak yükseldi Lenora. Yürü be kızım dedim. Onun dik duruşu, sarsılmaz özgüveni, içinde zayıf olduğu anlarda bile güçlü duruşu çok güzel anlatılmıştı. En zayıf anında, göz yaşlarını saklaması ve bunları kimsenin görmesine izin vermemesi de öyle...

Thomas'ın ölümü, bunu soğukkanlılıkla karşılaması ama sonrasında kimsesiz ve tek başınayken acısını yaşaması müthiş detaylardı. Zaten Edward'ın da gözünde Lenora'nın yüceldiğini düşündüğüm anlardan biri de buydu çünkü kızın soğukkanlılığı canını sıktığında ve hırsını çıkarmak için genç kızı aradığında onu ağlarken bulduğunda rahatsız etmemesi, acısını yaşarken kapalı kapının ardında durup onunla acısını paylaşması süperdi. 


~~~*~~~
Ben bunun için... Onun için yaratılmıştım. Ona değer vermek, onu korumak ve ona meydan okumak, ona rehberlik etmek ve onu takip etmek için... Her zaman olması gereken kadın ve kraliçe olabilmesi için onun ihtiyaç duyduğu erkek olmak için...
~~~*~~~


Lenora'nın kaçırdığı şeyleri Edward'ın geç kıza yaşatma çabası da öyle. Aralarındaki diyaloglar, iletişim, duygular güzel anlatılmıştı. 

Edward'ın bütün o maceracı tarafına, gezip tozmasına rağmen ait olduğu yerin Lenora'nın yanı olduğunu hissetmesi de güzel detaylardandı. 

İkilinin birbirine destekleri, yanlarında olmalar, Lenora'nın ön göremediği durumları Edward'ın öngörmesi de öyle. Müthiş bir ikili oldular cidden. 

Hem müthiş bir çift hem de ülke için müthiş bir ikili...

Çok keyifle ve severek okuduğum bir kitap oldu. Ah muhteşemdi falan diyemem belki ama çok severek okunacak bir kitaptı. Benim nazarımda hızla okunan, çabuk biten, yüzde gülümseme oluşturan bir kitaptı. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 4 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Hayat öngörülemez, acımasız bir canavar olabilirdi; ama yolcuğumuza ne çıkarsa çıksın, bizi hangi mutluluklar ya da kalp kırıklıkları beklerse beklesin, hepsiyle birlikte yüzleşeceğimizi iliklerime kadar biliyordum. El ele, kalp kalbe, yan yana, Lenora ve Edward.
~~~*~~~






Kitabın adı    : Asil Kraliçe
Orijinal adı    : Royally Yours
Yazarı           : Emma Chase
Çevirmen       : Esra Çetin
Seri Bilgisi     : Royally #4
Yayınevi        : DEX Plus
Sayfa sayısı   : 228

Kitabın tanıtım yazısı: 

KRALLAR TAÇLANDIRILIR AMA KRALİÇELER KENDİLERİ YÜKSELİR.

Prenses Lenora, Wessco’nun ilk kraliçesi olmak için yetiştirilmişti.

19 yaşına geldiğinde, büyüleyici, zeki, kendine güvenen mükemmel bir hükümdar olarak taç giymeye hazırdı ama tek eksiği vardı... bir eş.

Fakat Lenora onu sadece tacı için isteyen biriyle evlenmek fikrinden nefret ediyordu.

Edward, yıllar önce soylu unvanlarından vazgeçip dünyayı gezmeye kendini adamıştı. Fakat ailesinin zoru ve kutsal bir vaat için ülkesine geri çağırıldı. Kibirli küçük kraliçe, Edward için hem merak uyandırıcı hem de çileden çıkarıcıydı.

Şimdi, sarayın soğuk taş duvarlarının ardında tutkulu bir oyun hüküm sürüyor ve hanedanlığın geleceği sonsuza dek değişiyor.

Her efsane küçük bir hikâye ile başlar.

“Bu modern aşk masalı kalbimi kazandı. Seksi, komik. Bağımlısı oldum. Emma Chase en iyisi.”

-Corinne Michaels




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın