15 Şubat 2024 Perşembe

0 Claire Kingsley - Bayan Doğru ile Sahte Randevu (Dirty Martini Running Club #1)


~~~*~~~
"Her kadın onu deli gibi seven ve onsuz bir hayatı hayal bir edemeyen bir erkeği hak eder. Güven bana, o adam dışarıda bir yerde."
~~~*~~~

 
Aralık ayında yazarın Noel'de Aşk Başkadır kitabını okumuştum ve onu sevmiştim. Çünkü o kitapta özellikle hoşuma giden iki şey vardı... güçlü ve başarılı bir erkek karakterin yanında asla pes etmeyen ve kendi ayakları üzerinde durmayı başarmış bir kadın karakter vardı. Bu kitaba başlarken de aynı türde karakterler varsa benim için favorilerim listesine girer yazar diye düşünmüştüm. Veee yanılmadım! 

Bu yazar favorilerim arasına giriyor. Öncelikle yetişkin karakterler... başarılı, güçlü, kariyer sahibi kadın karakterler... bu okurun istediği her şey vardı bu kitapta. Dolayısıyla da çok sevdim. 

Dirty Martini Running Club Serisi'nin ilk kitabıydı ve Pukka Yayınları serinin ikinci kitabını da duyurdu hatta çıktı da diyebilirim. Bu yüzden serinin iki kitabı yayınlandı ve yayınevi hızlı çıkarıyor kitapları. Bir karakter serisi bu kitapta Everly'nin hikayesiydi diğer üç kitapta onun çok arkadaşlarının hikayesiydi. O yüzden bence okumalısınız. 

Bir de serinin 0,5 novellası var. Everly'nin başarısız flörtlerini ve buluşmalarını anlatan... çünkü onun başarısızlığı kitapta geçiyor ve o hikayeyi yayınevi bu kitabın önüne basmış. Çook güzel bir hareket. Başka yayınevi olsa ki buna denk geldik, o novellayı ayrı basar bir de 100 küsür TL'ye satardı. Teşekkürler Pukka Yayınları 💜

~~~*~~~
İçimde bir yere uzanıyor, saklı tuttuğum yerlerin kilidini açıyordu. aha önce hiç yaşamadığım türden bir bağ hissettim. 
Ona güveniyordum.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Everly, başarılı, işinde iyi, sevimli, çok tatlı, iyimser, neşeli, insanın hayatına hep mutluluk-neşe getirecek potansiyele sahip güzel bir kadın. O kadar başarılı ve işine odaklı ki uzun süre kimsenin çalışamadığı, soğuk, otoriter ve kimseye muhatap olmayan Shepherd Calloway ile üç yıldır çalışabilmektedir. Everly, Shepherd'in asistanıdır ve bu işte de oldukça iyi başa çıkabiliyordur. Shepherd de bunun farkındadır. Çünkü onun bütün tavırlarına rağmen kendisiyle çalışmaya devam edebiliyor, buna rağmen asla enerjisini ve neşesini kaybetmiyordur. Bir gün Shepherd, babasının ödül alacağı törene gittiğinde birkaç hafta önce ayrıldığı flörtünün babasının kolunda görünce şaşırır. Kadının bir servet avcısı olduğunun ve babasının kullandığının farkında olan genç adam, kadının kendisini yalnız olduğunu düşünmesini istemediği için Everly'den süslenip püslenip davete gelmesini ve kendisinin sahte sevgilisi olmasını ister. Amaçları sadece tek bir geceyle bu olayı sonlandırmaktır. Ancak Shepherd, karşısında kırmızılar içerisinde ve oldukça seksi, güzel görünen Everly'i görünce neye uğradığını şaşırır. Asla asistanına alıcı gözle bakmayan Shepherd şimdi onu bir erkeğin kadını gözlemlediği gibi gözlemektedir. O geceyi sağ salim atlattıktan sonra babasıyla konuşacakken babasının hastalığı ve bazı problemlerini öğrenince gerçeği babasına anlatamaz bir de babası bir süreliğine kendisi ile yaşayacağını söylediğinde genç adam içinden her şey koca bir kaosa sebep olur çünkü Everly ile olan oyununa devam etmek zorunda kalacaktır. Everly bir süreliğine patronu olan Shepherd ile aynı evde yaşayacak ve sevgili rolü oynayacaklardır. Everly, herkese yardım etmeye odaklı olan karakteri patronunun bu teklifini kabul eder ve bu oyuna başlarlar. Ancak hesaba katmadıkları şey Everly, soğuk, ciddi Shepherd'ın içinde herkesten sakladığı karakterini gördükten sonra genç adama aşık olmaya başlar. Shepherd'da daha öncesinde flört ettiği, takıldığı kadınlardan daha farklı olan Everly ile zaman geçirdikçe ve tanıdıkça ona karşı çekime kapılıp aşık olmaya başlar. Şimdi birbirlerinden sakladıkları bazı gerçekler ve bununla nasıl başa çıkacaklarının bilmemeleri... başladıkları oyuna kalplerini de koymaları her ikisini de bir çıkmaza sürükler... 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki en son young adult bir kitap okudum ve şimdi bu kitabı okumak o kadar iyi geldi ki... bir kere daha anladım ki young adult artık beni pek tatmin etmiyor... küçük çocuk tripleri bana iyi gelmiyor. Hepsini yargılamayayım ama artık o türü daha sık eleyip ince dokuyarak karar vermem gerekiyor buna karşılık bu tür kitaplara devam 😃


~~~*~~~
Onu öpmüştüm çünkü o anda olmayı tercih edeceğim başka bir yer, yapmayı tercih edeceğim başka hiçbir şey ve öpmek istediğim başka hiç kimse yoktu.
~~~*~~~


Everly'nin karakteri, iyimserliği, iş yerindeki enerjisi çok güzeldi. Aslında 11 yıldır aynı yerde çalışan ben ve çalışma arkadaşlarımın devamlı bana enerjim yüzümden takılmaları ve bütün yorgunluklarını alıp modlarını yükselten enerjimi övmelerinden dolayı Everly'de kendimi çok gördüm. 😃 bu tür biriyle çalışmak çok güzel bir şey olsa gerek... Everly... kızım bizim gibi bir çalışma arkadaşı onların en büyük avantajı bence... Shepherd'da geç de olsa fark etti bunu 😎

Konudan saptım geri dönüyorum hemen 😂 Everly'nin arkadaşları, Nora ve Hazel'de çok güzeldi. Böyle arkadaşlıkları okumak çok güzel cidden. Genç kadının insanlarla iletişimi, ilişkisi ve kendini sevdirmesi çok güzel detaylardı. Herkese karşı samimiyeti ve nezaketi benim de kalbimi çaldı 💜

Shepherd'da... işinin ve gücünün yarattığı sebeplerden dolayı çevresine çizdiği o imkansızlık maskesini çok iyi anlıyorum çünkü Everly ile beraber genç adamı tanımaya başladığımızda biz de aşık olduk ona. Eeee çevresinde ailesi hariç herkesin bir çıkarı olunca bunu çok da görmedim, çok haklı sebeplerden böyle bir maskesi vardı bir de küçük yaşta annesinden yediği darbe de buna en büyük etkendi belli ki. Ama görünenin altındaki karakteri, herkesten sakladığı yönü çok güzeldi. Resmen yaa sen ne tatlı bir şeysin dedim.  💜

Everly'nin Shepherd ile olan iletişimi, ilişkisi ve ikilinin diyalogları çok güzeldi. Aslında hiç de rol yapmadan oynadıkları sevgililik o kadar gerçekçiydi ki kimse de rol olduğuna inanmadı çünkü bence ikisi de birbirlerine duyguları konusunda bastırmışlar ve bunun dışarıya çıkması için de bu oyuna ihtiyaçları varmış gibi. 

Özellikle de Shepherd'ın kardeşi hastaneye yatırıldığında Everly'nin onun yanında olması, desteklemesi çok güzeldi. Öyle durumlarda en çok insanın desteğe ihtiyacı olacağı destek ve Shepherd'ın destek için Everly'den başka kimsesi yok gibiydi. O kısımlar çok güzeldi. 

Everly'nin doğallığı, açık sözlülüğüne karşılık Shepherd'ın da aynı şekilde davranması ve kadını anlaması, gerçek kişiliğini takdir etmesi çok güzeldi. Özellikle o nişan yüzüğü muhabbeti... 


~~~*~~~
Her şey kalbimle ilgiliydi. 
Uçurumun dibindeki kayaların üzerinde tamamen kırılmış, milyonlarca parçaya ayrılmıştı.
~~~*~~~


Nora ve Hazel'in Everly'i tanıması, neyi nasıl yapacağını bilmesi ve daha o adım atmadan sonuçlarının onu nasıl etkileyeceğini bilmeleri ve mutlu olması için çabalamaları çok güzeldi. 

Ayy bahsetmek istediğim çok fazla detay var ama spoiler olur diye kendimi tutuyorum. Zaten nişan yüzü, hastane diyerek iki noktada kitap içeriğine girdim. 🙈 O yüzden yorumumu fazla uzatmıyorum ama ben çok sevdim kitabı. 

Hemen ikinci kitabında siparişini vereceğim ki onu da bu ay olmasa da mart ayı içerisinde okuyayım. 

Bu arada yukarıda yorumun başında dedim ama 0,5 novellasının Everly'nin kötü ilk buluşma, flört buluşmalarını anlatması çok eğlenceliydi. O kısımlarda çok eğlendim. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Senin gün ışığın soğuk ruhumu ısıttı ve bunun için her zaman minnettar olacağım."
~~~*~~~



Dirty Martini Running Club 



Kitabın adı     : Bayan Doğru ile Sahte Randevu
Orijinal adı     : Faking Ms Right
Yazarı            : Claire Kingsley
Çevirmen        : Yağmur Kocagözoğly
Seri Bilgisi      : Dirty Martini Running Club #1
Yayınevi         : Pukka Yayınları
Sayfa sayısı    : 432

Kitabın tanıtım yazısı: 

"Dün gece seni öptüğümde rol yapmıyordum."

Everly Dalton, yürüyen ve konuşan aynı zamanda martini içen bir flört felaketiydi. Kurbağaları öpmek bir yana, ilk randevuyu bile atlatamazdı. Buna rağmen iş yerinde tuttuğunu koparan bir kadındı. Milyarder Shepherd Calloway’in, şimdiye kadar sahip olduğu en uzun soluklu asistandı. İş arkadaşları, büyük, kötü kurtla nasıl başa çıktığını ve buna rağmen nasıl ısırılmadığını merak ediyordu.

Shepherd Calloway, onu sadece parası için isteyen kadınlardan bıkmıştı. Kimsenin ‘zengin sevgilisi’ olmakla ilgilenmiyordu. Artık tek amacı, imparatorluğunu yönetmek ve flört etmekten uzak durmaktı. Ta ki servet avcısı eski sevgilisi ona tuzak kurup, onu zor bir duruma sokana kadar.

Bulduğu çözüm çılgıncaydı; ancak zamanlaması daha iyi olamazdı. Everly’nin yanına taşınıp ‘kız arkadaşı gibi’ davranmasını istediğinde, onun da patronundan gelecek bir iyiliğe ihtiyacı vardı. Bu, büyük ve tuhaf bir iyilik olsa da yaptıkları anlaşma sayesinde herkes istediğini elde edebilecekti.

Ayrıca Everly, birkaç ay sürecek olan bu sahte romantizmi başarıyla atlatabilecek kadar güçlü bir kadın olduğunu düşünüyordu...

Fakat aynı yatakta uyumanın tuhaf gerilimi ve sahte randevular arasındaki çizgiler gittikçe bulanıklaştığında, Everly gerçek Shepherd’ı henüz tanımaya başlamıştı.

Böylece sahte randevular, artık fazlasıyla gerçeğe dönüşmek üzereydi…





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın