12 Şubat 2024 Pazartesi

0 Rachel Hawkins - Asil Aşk (Royals #1)



~~~*~~~
"İstediğin kadar normal olabilirsin, Daisy Mae'im. Yeter ki önemli olan şeyin, gerçeğin senin ve seni sevenlerin bilmesi olduğunu unutma."
~~~*~~~ 

 

Karşınıza bir Young Adult yorumuyla geliyorum. 

Oldukça ilgi çekici adı, kapağı ve konusuyla beklediğimin çok dışında bir hikayeyle karşılaştım. Ne aradığıma gelirsek kesinlikle Emma Chase'in Royally Serisi gibi bir seri beklemiştim ama ne yazık ki beklediğim gibi değildi. Umduğumu da bulamadım 🙈 Beklentimi karşılamadı... belki de beklentimi çok yükselttiğim için karşılamadı onu da bilmiyorum. 

Genç yaştakilerin daha çok zevkle okuyacağı, seveceği bir rom-com olduğunu söyleyebilirim. Aslında Young Adult dedim ama ağırlıklı olarak Young kısmındaydı. Yetişkine kitap okuruysanız beğenmezsiniz bence 🙈 Daha detaylı değerlendirmem aşağıda yer alacak o yüzden buraya her şeyi yazmayayım 🙈


~~~*~~~
"Onu sevip sevmediğinden emin değilim açıkçası. Aşk kraliyet çiftlerinin büyük bir parçası değildir."
~~~*~~~ 

Kitabın kısaca konusuna gelirsek; Daisy henüz 16 yaşında olan Florida'da yaşayan bir lise öğrencisidir. Aslında her lise öğrencisi gibi bir hayatı vardır. Yarı zamanlı bir işi, uzun zamandır aşık olduğu ve bir yıldır beraber takıldıkları bir sevgilisi ve çok yakın arkadaşı ile hayatına devam eden bir genç kız. Ancak ablası Ellie'nin üniversitede tanıştığı aşık olduğu İskoç Prensi Alex ile evlilik kararı alması genç kızın hayatını etkiler. Çünkü artık o da mercek altındadır. Özellikle de onunla ilgili resimleri ve haberleri magazine anlatmaya daha doğrusu satmaya hevesli bir sevgilisi varken... bunların yanında bir de eski sevgilisi olmuş olan kişinin kendisi ile ilgili anlattığı dedikodular genç kızın hayatını iyice karmaşaya sürükler ve yazı geçirmek için İskoçya'ya gider. Burada ablası Ellie ve nişanlısı Alex ile vakit geçirecek, etkinliklere katılacak, Alex'in kardeşi ve arkadaşlarıyla vakit geçirecektir. Ancak bu sürede de kendisine Kraliçe'nin özellikle de kendisine bazı olaylar sonucunda Miles ile sahte sevgililik yaşamasını istediği noktada işler iyice kızışır. Hayatı öyle bir noktaya gelen Daisy, hem kendi hayatı hem de ona biçilen hayat arasında sıkışır kalır. Bütün bunların arasında da sıkı kraliyet kuralları içerisinde ablasını utandırmamak adına da bir çok şey konusunda fedakarlık yapmak zorunda kalır. Tabi bunun içine Miles'a karşı olan duyguları da girer çünkü genç adamın kendisine eşlik etmesinden ve arkadaşlığından fazlasıyla zevk almaya başlayan Daisy artık iyice buradaki günlerde sıkışır... 

Öncelikle arka kapaktaki gibi bir kurgusu-konusu yoktu. Okurken birçok kere hissettiğim şey henüz ergenlik çağında olan gençlerin yaşadıklarıydı... zaman zaman da kendimi günlük okuyormuş gibi hissettiğim de oldu yalan söyleyemem ki bu durum fazlasıyla da sıktı. Sanırım sıkılmaya başladığım nokta karakterlerin küçük olmasıydı. 🙈


~~~*~~~
"Bunun sahte sevgili olayının bir parçası olduğunu anlıyorum, ama bir öpücük... Öpücük özeldir. Belki sana göre değil ama bana göre öyle ve ben istemedim..."
~~~*~~~ 

Daisy'nin henüz 16 yaşında olduğu düşünülürse, aslında yaptığı veya dediği şeyler çok normaldi. Hiç yargılamadım, yadırgamadım. Buna karşılık ablası Ellie'nin tavırları çok sinirimi bozdu. Zaman zaman her ne kadar Alex'e aşık olsa da tavırları bana hep kraliyete kendini kabul ettirmek için ailesini de ikinci plana atacak modda biriymiş gibi hissettirdi. Sanki şey gibiydi aaaa bir prens buldum asla bırakmamalıyım modundaydı... 

Özellikle Ellie'nin devamlı anne babasını diken üstünde tutması, söyledikleri ve yaptıklarıyla hep utandırıcı bir şey yapacaklarmış gibi davranması sinir bozucuydu. Bunu Daisy'e de yapıyordu. Çok sinir bozucuydu o kısımlar. Ama kitabın sonunda hatasını fark etti ama bir kere kırdın geçirdin be kızım. 

Kitaba dair çok fazla detay vermeyeceğim çok beğenerek okumadım çünkü, çok detaylı irdelemeyi planlamıyorum. Ancak söylemeliyim ki... 

Karakterlerin yaşları göz önüne alındığında tavırları ve davranışlarının kurgulanması hem yaşam tarzlarına hem de yaşlarına uygun şekilde yazılmıştı. Bu güzel bir detaydı. 

Bir de bazı detaylar historical romanslarda gördüğümüz şeylerdi bunları okumak zevkti. 

Bütün bunların yanında dediğim gibi beklediğim gibi değildi. Beklentimi karşılamadı ama ben başka bir beklentiye girdim kendi kendime bunu kabul ediyorum. Çünkü kapak yazısında  16 yaşında yazıyordu en başından almamalıydım tahmin ederek. 😒😓

Eğer lise çağında, genç okursanız ya da öyle birinin tanıdığıysanız hediye edip okumasını sağlayabilirsiniz muhtemelen onlar severler. 

Ama... yetişkin kitap okuruysanız asla tavsiye etmiyorum. 🙈

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 2,5 veriyorum. 🌟🌟/🌟


~~~*~~~
"Bir öpücük benim için de özel," dedi, sesi o kadar alçak ve sertti ki yemin ederim tenimde hareket ettiğini hissedebiliyordum. Titredim. 
"Sen benim için özelsin."
~~~*~~~ 


Royals (Kraliyet Ailesi) Serisi


Kitabın adı     : Asil Aşk
Orijinal adı     : Prince Charming
Yazarı            : Rachel Hawkins
Çevirmen        : Deniz Göktürk
Seri Bilgisi       : Royals (Kraliyet Ailesi) #1
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     : 264

Kitabın tanıtım yazısı: 

DAISY KRALİYET AİLESİNE HAZIR DEĞİL…
PEKİ KRALİYET AİLESİ ONA HAZIR MI?

New York Times çoksatan yazarı Rachel Hawkins, kendine özgü mizahını, Amerikan sevgisini ve romantizm yeteneğini gözler önüne seriyor.

Daisy Winters, denizkızı kırmızısı saçları, Walmart çakması bir dükkânda yarı zamanlı bir işi ve İskoçya Veliaht Prensi’yle nişanlanmak üzere olan mükemmel bir ablası olan on altı yaşında sıradışı bir Floridalıydı. Spot ışıkları altında yaşamak gibi bir arzusu olmasa da magazin basınının amansız ilgisinin doğurduğu birtakım olaylar onu okyanusun karşı kıyısına uçmaya ve ablası Ellie’yle birlikte koca bir sarayda bir tür inzivaya çekilmeye zorlayacaktı.

İskoçya’nın gösterişli soylularından Miles, Daisy’ye saraylı olmanın inceliklerini öğretmekle görevlendirilmişken, Veliaht Prens’in çapkın küçük kardeşi gittiği her yerde skandallara neden olmaya devam ediyor ve Daisy’yi de bu skandalların içine çekmek için elinden geleni ardına koymuyordu. Kraliyet –ve gün geçtikçe göze daha da çekici gelmeye başlayan Miles– Daisy’yi bir leydiye dönüştürmeye çalışıyor olabilirdi… ama Daisy’nin de kraliyetin kurallarını kendine göre esnetmeye kalkışmayacağını kim garanti edebilirdi ki?







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın