18 Şubat 2024 Pazar

0 Stephanie Laurens - Bir Çapkının Evlenme Teklifi (Cynster #4)



~~~*~~~
Savaşçı bir ırk için, sonsuza kadar bir kadının merhametinde olmak gerçekten kötü bir kaderdi. Kalbini, ruhunu ve geleceğini bir kadının küçücük narin ellerine bırakmak korkunç bir şeydi.
~~~*~~~


 
Selam millet, bu ayın #illekitaplahistoricalokuyoruz etkinliği için okuduğum kitabım Stephanie Laurens'in Cynster Serisi'nin 4. kitabı Bir Çapkının Evlenme Teklifi'ydi. 

Öncelikle Artemis Yayınları sağ olsun yine bir seriyi yarım bırakmış bulunmakta hatta öyle ki 2. kitaptan sonra 4. kitabı çıkardı, 3. kitabı çıkarmadı o kadar yani umursamadı. 😣 Aslında yayınevi serisi çok saçma sapan çıkardı. Sanki şey gibi eline atmış birini çıkarmış gibi. 

Normalde her kitap bir karakter kitabıydı sıralı okunması zorunlu değildi ama yine de okunması gerekiyor çünkü mesela bu kitapta Richard Cynster'ın adından ve evliliğine ima geliyor ama biz onun hikayesini okumadık. 😣 

İşte öyle biraz yayınevinin boş verdiği serilerden biri sanırım devamı da gelmeyecek... en azından öyle düşünüyorum.


~~~*~~~
"Tutku bir hastalık gibidir, bir kez yakalanırsan her seferinde seni daha da beter eder."
~~~*~~~


Kitabın konusuna değinmek gerekirse; her Cynster erkeği gibi Demon Cynster'da evlenmeye karşı, evlenen kardeşi ve kuzenlerini kınayarak bir kadına aşık olmamaya çalışmaktadır. Hatta bu konuda da kadınlardan uzak durmaktadır. Ancak atlarıyla alakalı işler için ve bu durumu kontrolü için çiftliğine gittiğinde küçüklüğünden beri tanıdığı Felicity'i kendi atlarından birinin üzerine erkek kılığında görür. İşin içinde ne olduğunu araştırıp öğrendiğinde ise genç kızın çocukluk arkadaşı aynı zamanca vasisi olan Generalin oğlu olan Dillon'un karıştığı illegal işlerden yakasını kurtarmak istemektedir. Bu durumu öğrenen Demon genç kıza yardım etmek ister hem genç kızı ve Dillon'u tanıdığında hem de General'e karşı olan sevgi ve sayısından. Ancak şöyle bir durumda var Demon, Felicity'i gördüğü andan itibaren genç kızdan etkilenmektedir. Hatta öyle ki en başından beri genç kızla evlenme planları yapmak ve eş olarak onu yanında istemektedir. Ancak Felicity, genç adamın duygularından emin olmadan evlenmek istememektedir. Bütün bu karmaşanın arasında da uğraşmaları gereken şike karışan ve Demon'un da atlarının dahil olacağı bir yarış vardır. 

Her ne kadar konusu ilgi çekici, karakterler güzel olsa da ne yazık ki çok sevemiyorum. Neden bilmiyorum çok çaba harcıyorum ama sevemedim... hep benim için ortalama bir seri oldu ve her seferinde bu kitabı daha iyidir diye başlıyorum ama nedense hep ortalama da kalıyorum. Sanırım bu yazarı sevemeyeceğim bilemiyorum. Sanırım bu yazara ara verip başka bir yazarı seçeceğim bir sonraki aylar için. 😌


~~~*~~~
Onun kalbini istiyordu, kalbini ayaklarının atına sermesini istiyordu.
~~~*~~~


Öncelikle Cynster erkeklerinin kendilerini bilmeleri, ne istediklerinin farkında olmaları ve duygularından emin ve kararlı davranmalar kesinlikle çok güzeldi. Felicity'i gördüğünde yaşından dolayı tedirgin olsa da sonrasındaki tavırları ve sonrasında ise yaptıkları çok iyiydi. 

Felicity'nin de korkusuz oluşu, açık sözlülüğü ve ne istediğini bilir tavırları çok iyiydi. Sevdiği insanlara karşı korumacı tavrı, cesur hamleleri de çok güzeldi. 

Demon'ın Felicity'i sezonu yaşasın diye annesinin yanına götürdüğünde yaşadıkları da çok güzeldi. Tam da kıza neler vaat ettiğini görsün istemiş. Her hamlesini de resmen hesaplayarak atmış 

Sonunda tabi ki aşk kazanıyor. Her zaman aşk kazanır zaten 😍

Karakterleri sevdim, aralarındaki uyumu, diyalogları sevdim. Ancak kitabın genel olarak kurgusu akmadı. Neden bilmiyorum okumak sıkıcı geldi. Bu yüzden de ortalama buldum. Sizler yazarı seviyor musunuz bilmiyorum ama ben ne yazık ki sevemedim 😌 Sanırım yazarı okumayı bırakacağım. Bu okuduğum üçüncü kitabı ama hala aynı hissi veriyor. 

Üzgünüm sevgili Stephanie Laurens, seninle yollarımızı ayırıyorum. 😌

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 3 veriyorum. 🌟🌟🌟


~~~*~~~
İstediği bir evlilik tıpkı Demon'a benzeyen bir erkekle evlenirdi. Ancak o, erişebileceği bir yerde değildi. O elde edilemez bir idoldü.
~~~*~~~


Cynster Serisi



Kitabın adı    : Bir Çapkının Evlenme Teklifi
Orijinal adı    : A Rogue's Proposal
Yazarı           : Stephanie Laurens
Çevirmen       : Zeynep Enez
Seri Bilgisi     : Cynster #4
Yayınevi        : Artemis Yayınları
Sayfa sayısı   : 432

Kitabın tanıtım yazısı: 

Demon Cynster, evlenmemeye yeminli Cynster erkeklerinin günün birinde aşkla dize gelip bir kadına bağlandıklarını görünce onların kaderini paylaşmayacağına dair ant içmiştir. Ancak çocukluğunu bildiği Felicity Parteger hiç akla gelmeyecek koşullarda ve beklemeyeceği kadar güzel bir genç kadın olarak karşısına çıktığında hesapları altüst olur. Felicity cephesinde de durumlar hayli karışıktır, çocukken hayranlık duyduğu Demon’la tekrar karşılaşmak ve üstelik ortak tutkuları atlar ve at yarışlarıyla ilgili bir meseleyi çözmek için onunla işbirliği yapmak duygularının harekete geçmesine neden olmuştur. Demon’ın çapkın lakabıyla tanındığını bilmesine ve kendini korumaya çalışmasına rağmen olaylar planladığı gibi gelişmez. Ancak Felicity sıradan bir evlilik yapmanın peşinde değildir ve bu da zaman zaman rollerin değişmesine neden olacaktır. Kendini beğenmiş bir çapkın, evlilik teklifi reddedildiğinde ne yapar?

Aşk romanlarının bilinen ismi Stephanie Laurens, Cynester ailesinin çapkın erkeklerinin gönül maceralarına odaklandığı serisine heyecanı yüksek, sürprizi bol bir romanla devam ediyor. Âşık çapkınlar kervanına bir isim daha katılıyor ancak sevdiği kadını ikna etmesi için uzun bir yola girmesi gerekiyor.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın