31 Aralık 2023 Pazar

0 Claire Kingsley - Noel'de Aşk Başkadır


~~~*~~~
Bende uyandırdığı hisler hoşuma gitmiyordu. Sanki kalbimin etrafındaki buzda küçük bir çatlak oluşmuş gibiydi.
~~~*~~~ 


 Yılın son kitap yorumuyla karşınızdayım. Üstelik bir Noel kitabı aynı zamanda Olimpos Yayınları'nın en yeni kitaplarından biri. 

Tam da dönemin kitabıydı. Noel ve yeni yıl temasına uyan ve hikayesinde de bunun heyecanını, ruhunu anlatan ve bunu aşkla harmanlayan bir kitaptı. 

Kitaptaki en güzel detaylar, arkadaşlık, aile ilişkileri çok güzel işlenmişti ve bunu tam bir küçük kasaba hikayesi tadında film izler gibi okunan bir kitaptı. Kasaba hikayelerini seviyorsunuz mutlaka deneyin çünkü cidden çok tatlıydı. 


~~~*~~~
Sanki kısacık bir an, geleceğin gidişatını sonsuza dek değiştirmişti. İşe yine aynı yerdeydik, öngöremediğimiz başka bir kesin virajla karşı karşıyaydık.
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; çocukluğu Tilikum'da geçen ve gençliğinde yaşadığı olaylar yüzünden oradan giden ve on yıl boyunca geri dönmeyen Elias, iş yerinde terfi alabilmek için çabalamakta ve bütün hayatını işine adayarak geçirmektedir. Artık o hale gelmiştir ki, insan ilişkilerini önemsemeyen, işine odaklı, güç, para ve statü için durmaksızın çalışan bir adam olmuştur artık. Ancak bir gün terfi alabilmesi için önüne bir fırsat çıkar. Bu fırsat Tilikum'da bir çiftliktir. Zor durumda olan, kredi borçlarını ödemekte zorlanan bu çiftliği ele geçirip veri işlem merkezi kurmak istemektedirler. Elias bu duruma el atar çünkü çocukluğu ve gençliği burada geçmiştir, daha da önemlisi çiftlik sahiplerini tanımaktadır. Bir şekilde bu işi yapabileceğini düşünmektedir. Ancak hesapta olmayan şey çiftlik neredeyse evlenmek üzere olduğu eski sevgilisinin ailesine aittir ve şuanda genel olarak çiftliğin yönetiminde de genç kadın vardır. Isabelle ise kendisine devamlı satış için baskı yapan şirketten bıkmış bir şekilde Noel öncesi çiftliği hazırlamaktadır. Ancak bu sefer karşısına kalbini kırıp kasabadan ayrılan eski sevgilisi Elias çıkmıştır. Genç adamı tekrar karşısında görmek duygularını karman çorman ederken aynı zamanda çiftliği de ayakta tutmaya çabalamaktadır. Elias ise, tekrardan Tilikum'da olmaktan ve buradaki hayatı görmekle eskiler aklına gelir ve bu durum onunda duygularını karman çorman eder. Bir de hala deli gibi aşık olduğu kadını da karşısında görmek bütün duygularını harekete geçmektedir. 
Elias, çiftliği satın almak için çabalamasının yanında burada yaşadıkları ve aşkı tekrardan harlanırken kendi hayatını, amacını sorgulamaya başlamıştır. Geçmiş ona neleri kaçırdığını gözünün önüne sererken aslında özlem duyduğu şeyleri de ve aslında istemediği şeyleri de önüne sererken Isabelle'in de karşısında olması alacağı kararları etkilemektedir. 
Isabelle ise, tekrardan Elias'ı görmesi, duyguları tekrardan harlanırken aslında istediği şeyin genç adam olduğunu fark etmesi, geçmiş kırgınlıklara rağmen birbirlerine karşı duydukları duygular ve vazgeçememişlikler atacağı her adımı etkilerken çiftlik içinde çabalamaktadır. Üstelik iyice çıkmaza girmeye başlamışken... 


~~~*~~~
Göğsüm hala acıyordu ama kendimi katılaştırdım, o sızının etrafında bir buz tabakası oluşmasın izin verdim, kalbimden geriye ne kaldıysa hepsini buzla örttüm.
Önemli değildi. Zaten atmıyordu.
~~~*~~~ 


Öncelikle şunu söylemeliyim ki çiftlikle ilgili detaylar çok güzeldi. Çok hoşuma gitti. Özellikle o Noel hazırlıkları, bu hazırlıklar aşamasında yaşananlar, sonrasında insanların mutlu anları, çocukların mutlulukları ve daha da önemlisi insanların yüzünde gülümseme oluşturmanın verdiği hazzı okumak çok güzeldi. 

Kitabın başlarında yavan başlamış, klasik bir hikaye okuyacağımı düşünerek ilerlediğim sayfalardan sonrası çok güzel devam etti. Evet, klasik bir hikaye olabilir ama bence yazarın bunu kurguya aldığı tarz çok güzeldi. Mesela Elias her ne kadar işi bütün hayatı olmuş bir adam olsa da aslında çiftlikteki hareketleri, tavırları, Isabelle ile olan ilişkisi veya genç kadının ailesiyle ilgili olan hisleri ve düşünceleri çok güzeldi. Klasik bir hikayede egolu, kibirli bir adam okurduk ama burada Elias böyle bir karakter değildi ve bence bu çok güzeldi. 

Kasabadaki o Noel hazırlıkları, ruhu, kasaba halkının birbirini tanıması, birbiriyle olan ilişkisi çok güzeldi. Bunun yanında arkadaşlıklar da çok güzeldi. 

Elias'ın mükemmel bir adam olmasındansa geçmiş travmaları olan, o travmaları aşamamış olması güzel bir değişiklikti. Bunun yanında Isabelle'in yanındaki hali, tavrı, genç kadına olan aşkı da çok tatlıydı. Geçmiş olan ilişkilerine rağmen hala yüreğinde bastırdığı aşkı ifade edişi de çok güzeldi. 😍

Isabelle'in ise güçlü duruşu ve pes etmeden çalışan kadın halini çok sevdim. Sanırım bu halleri biraz kendimden parçalar bulmama neden oldu. Bunun yanında çiftliği kaybetmemek adına çabalaması da çok güzeldi. Bütün çiftliği organize etmesi, her şeye el atması falan da çok iyiydi. Aynı ben dedim... bir benim Elias'ım yok Isabelle'den farklı olarak 😂



~~~*~~~
"Şimdiki zaman bir armağandır," dedi babam. Elini annemin omzuna koymak için yanına geldi. "İşler yolunda gitmediğinde bile.
~~~*~~~ 



Elias'ın asistanı Alice'de çok güzel bir detaydı. Onun küçük kızı, yeni aşkı Cole... ya da Isabelle'in arkadaşları... kitap sadece Noel'de bir çiftliği satın alma modu değil de o kasabadakilerin hayatlarına da dokunuşlar yapması güzeldi. 

Gereksiz uzatmalar ya da tripler olmaması da sevdiğim şeylerden biriydi. Mesela, Elias'ın babası öldüğünde ve New York'a gittiğinde Isabelle ona ulaşamadı falan ama döndüğünde aralarında gereksiz gerelim ya da tripler yoktu. Konuşmaları, anlaşmaları, geçmişle yüzleşmeleri çok iyiydi. 

Kitabın sonu çok tatlıydı resmen bonus iki bölümle sonlanmış ve yazar resmen karakterlerin mutlu sonunu yazmış olması sırıtarak kitabı kapatmaya sebep oldu. 😇

Bilemiyorum ama ben çok sevdim kitabı. Başları biraz durağan ve benzer başlamış olsa da sonrası  çok güzeldi. 

Bu tür kitapları sevenlere tavsiyemdir. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
İçimde derinlerde bir yer, duyguların ve mantığın ötesinde bir yer Elias'ı istiyordu. 
Ama onu bir gece, bir hafta sonu ya da çiftliğimin etrafında dolanırken geçireceğim birkaç hafta sonu için istemiyordum. 
Onu istiyordum. Her şeyiyle.
Bu da gerçekten de bir Noel mucizesine ihtiyacım olduğu anlamına geliyordu. Sadece çiftliği kurtarmak için değil, kalbimi kurtarmak için de. Çünkü Elias'ın onu tekrar kırması hiç de zor olmayacak gibiydi.
~~~*~~~ 




Kitabın adı     : Noel'de Aşk Başkadır
Orijinal adı     : How the Grump Saved Christmas
Yazarı            Claire Kingsley
Çevirmen        : Kerime Dalyan
Yayınevi          : Olimpos Yayınları
Sayfa sayısı     : 336

Kitabın tanıtım yazısı: 

Çalışkan Isabelle Cook’un ciddi bir sorunu var.

Tilikum’daki Noel Köyü’ne ev sahipliği yapan aile çiftliklerinin başı belada. Hem de ne bela! En kötüsü de ne, biliyor musunuz? Çiftliklerini satın almaya çalışan kişi dünyanın görüp görebileceği en huysuz, en mızıkçı adam: Elias Stoneheart.

HAYATTA OLMAZ.

Isabelle, o taş kalpli adamın bu işe karışmasına izin vermeyecek.

Ne pahasına olursa olsun.

Elias Stoneheart’ın işi para kazanmak, arkadaş edinmek değil. Özellikle de patronu uzun zamandır beklediği o terfiyi vadederken elbette işine odaklanacak. Tek yapması gereken, zor durumdaki bir aileyi çiftliklerini satmaya ikna etmek.

PEKİ SORUN NE?

Söz konusu çiftlik, “Cook Ailesi Çiftliği”.

Ve Isabelle Cook da eski sevgilisi.

Isabelle’le bir mazisi olabilir ama önemli olan iş. Noel âşığı bir çiftlik kızı, hırslarının önüne geçecek değil ya?

PEKİ YA NOEL?

Elias, Noel’den nefret ediyor.

Tam da bu yüzden Noel Köyü’nün yok olması gerek.

Ancak Elias küçük kasabada vakit geçirdikçe, Noel ruhu ve Isabelle onu etkisi altına almaya başlayacak. Ne de olsa karşısındaki, buz tutmuş kalbini eritebilecek tek kişi.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın