22 Aralık 2023 Cuma

0 FİLM YORUMU // Follow Me (Beni Takip Et)


 Çok tesadüfi bir şekilde izlediğim bir kitap. Hatta öyle ki televizyonda oynamaya başladığında dikkatimi çekmeyen sonrada ilgimi çeken bir film... sonucunda kitabımı bıraktım filmi izledim. 

Beklediğimin dışında bir film olduğunu itiraf edeyim. Hiçbir yönden beklediğimi bulamadım ama kötü anlamda değil şaşırtıcı olduğu ve beni şaşırtan filmleri sevdiğimden dolayı öyle diyorum. Alışıla gelmişin dışında bir sonu vardı.. gerçi benzer türleri var bu film kategorisinde ya da kurgusunda ama bu da oldukça iyiydi. 

Bu arada her ne kadar televizyonda göstermemiş olsalar da filmin vahşiliği var bu yüzden rahatsız olanlar bu detayları izlemeyenler gereksiz yere gömmesinler filmi... 

Filmin Adı    : Follow Me (Beni Takip Et) 
Süresi           : 1 saat 31dakika
Türü             : Gizem - Gerilim - Aksiyon 
Yaş Sınırı      : +16
Yapım tarihi : 2020
Oyuncular  : Keegan Allen, Holland Roden, Denzel Whitaker, Ronen Rubinstein, Pasha D. Lychnikoff, George Janko, Siya, Daniyar, Dimiter D. Marinov, Emilia Ares, Yevgeniy Kartashov, Andrei Runtso... 

Puanım        : 8 / 10

Bu arada film alttan alta da sosyal medyaya da değiniyor bu konuda sublimal mesajlar var... aslında ne kadar hayatımıza değindiği, bunun kötü sonuçlar doğurabileceğini bilmeden nasıl kullanıldığını oldukça iyi bir şekilde değiniyor. 

Filmin konusuna değinmek gerekirse; 5 kişilik bir grup genç arkadaş, sosyal medya fenomeni olan gençler Rusya'ya tatile gidiyorlar ve orada günlerini videoya alıp sosyal medyada paylaşıyorlar hatta canlı yayında  yapıyorlar. Bu tatillerinde eski bir hapishaneye girip, şifreleri çözüp çıkmayı konu alan bir oyuna dahil oluyorlar. Bunları da canlı çekilip sosyal medyada paylaşmayı hedefliyorlar. Bu hapishane de eskiden mahkumların işkencelerle öldürüldüğü bir terk edilmiş yerdir. Gençler bu oyuna dahil olmayı kabul ettikten sonra ansızın kendilerini hapsedilmiş olarak buluyorlar. Aralarından biri olan Cole, bir hücrede gözlerini açıyor ve kendi hapishanesinden kaçması arkadaşlarının çeşitli işkence aletlerine bağlı bir şekilde hapsedildiği yerlerden kurtarması gerekmektedir. 

Cole tek tek bütün şifreleri bir şekilde çözüp arkadaşlarını işkence aletlerinden kurtardıktan sonra hapishaneden kaçmaya çalışan 5 genç daha büyük bir oyunun içinde kendilerini bulurlar. Çünkü orada bulunan bir adam çocuklara canlı yayında işkence yaparak izletmektedir. Cole, iki arkadaşının işkenceyle ölümünü izledikten sonra bir şekilde kaçmaya çalışır. Ama asıl büyük oyun filmin sonunda Cole'u beklemektedir. Çünkü filmin sonunda bütün bunların amacını öğrenecek ve bedelini de ağır ödeyecektir. 


Filmin benim beklentimi vermediği dediğim nokta sonuydu. Sonunu için annemle beraber birçok senaryo ürettik gerçi annemin bir senaryosu tuttu ama ısrarla o olamaz dedim kadın haklı çıktı. 🙈

Sonu bence çok büyük şoktu, her şeyin amacı, nedeni ve bunun sonucunda ödenen bedel... çok fenaydı. 

İşkence aletleri, tuzaklar ve o ambiyans güzeldi. Amaç bambaşka olsaydı da güzel derdim ama bu şekilde de çok sevdim. Özellikle ilk başta oyunu ciddiye almamaları sonrasında arkadaşlarının canlarının yandığını görmeleri ve daha bir hırsla kurtarma çabaları güzel anlatılmıştı. 

Cole'un kaçma şansı varken de arkadaşları için geri dönmesi, onları orada bırakmamak için çabalaması da güzel anlatılmıştı. 

Ama o son... filmin sonu resmen duruma uğrattı. Zaten sondaki o amaç, yaşadıklarının sonrasındaki sebepler ve o sebeplerin doğurduğu sonuç... ee şimdi... bu çocuğun hayatı mahvoldu! dedim. Bir sosyal medya için değdi mi bu dedim. 

Büyük bir şaşkınlıkla ve tatminle filmi bitirdiğimi itiraf edeyim. Spoiler olmasın diye vermiyorum sonunu, söylememeye çalışıyorum ama o son için de izlenir. 

Filmi normal kanalda izledim, sansürlendi mi bilmiyorum ya da kesilen sahnesi var mıydı bilmiyorum. Ama eğer gizem-gerilim temalı filmleri seviyorsanız izleyin. 




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın