14 Şubat 2021 Pazar

3 Jennifer Royce - İntikamla Gelen (Gypsy Serisi #1)


~~~*~~~
"Aşk, bazen tuzak, nefret veya intikamla gelebiliyor. Sen de benim intikamla gelenimsin."
~~~*~~~

Şu kitabı ilk basımını okumuştum şimdi yeni basımını da okudum ve hala aynı zevki alarak okuduğumu söyleyebilirim. Kapak tasarımını da ilkine nazaran daha çok sevdiğimi de söylemeliyim. 

Yazarın kitaplarını zaten çok sveiyorum. İçimdeki historical romans sever okuru oldukça tatmin edici kurguları var ve okurken de çok zevk alıyorum. Kurguları hem akıcı, hem merak uyandırıcı hem de eğlenceli oluyor. Şu yönden eğlenceli oluyor, erkek karakterlere kök söktürüyor kadın karakterler ve aralarındaki diyaloglar ve tartışmalar, atışmalar çok eğlenclei boyuta geliyor... Bir de birbirlerinden oldukça sınıf farkı varsa... bu kitaptaki gibi... Düşünün bir dük ve her ne kadar baron kızı olsa da çingenelerin yanında ve özgürlüğünde yetişmiş bir kadın :D 

Kayla sevdim seni kadın :D Falcon'u da sevdim tabi ki :) 

Ahhh şu çingeneler... :D Ne bu kadar asi, ele avuca sığmayan bir kadın karakter ne de bu kadar... 


~~~*~~~
"Kaderini inkar edemezsin genç adam. Sadece ona ayak uydurmaya çalışırsın."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Kayla, çingene anne ve baron bir babanın kızı ayrıca aşırı derecede özgür yetişip aristokrasiden hoşlanmayan çingene anneannesinin yanında fazlasıyla vakit geçirip çingeneleri benimsemiş bir kadın. Kasabasına gelen Sutherland Dükü ile evlenir. Ancak bu adamın bir dolandırıcı olduğunu daha sonradan öğrenen Kayla kendini büyük bir oyunun içinde bulur. Çünkü gerçek Sutherlan Dükü Falcon, bu olayı öğrenip, böyle bir oyunun altındaki kişileri araştırmaya karar vermesinin ardından olaylar patlak verir. Resmi olarak Falcon ve Kayla evlidir ve Falcon'un planlarını gerçekleştirmesi için Kayla kendisi ile beraber Londra'ya gelecek ve onunla kalacaktır. Ancak hesaba katmadığı şey ise, Kayla'nın ele avuca sığmaz kişiliği, asiliği, inatçılığı ile genç adamın kalbinde kendine kocaman bir yer edinmesidir. İşte o zaman Falcon'un bunu kabullenememesi ve kabullendiğinde de önce Kayla'dan emin olmak istemesi aralarındaki ilişkiyi daha da karmaşık hale getirir. Ama aşk her zaman kazanır... :) 

Öncelikle Kayla'nın özgür kişiliğini ve güçlü karakterini çok sevdim. İçindeki kendi özgüvensizliklerine rağmen dışarıya karşı sergilediği özgür tavır çok tatlıydı. Yazarın kitaplarındaki kadın karakterleri güçlü yazması ve erkek karakterlere papuç bırakmaması en sevdiğim özelliklerden biri. Kayla da öyleydi. Falcon'a kafa tutması çok güzeldi. 

Falcon'da bir dük... konumun verdiği güçle ve emir verme, her istediğinin yerine gelmesi durumuna o kadar alışık ki herkesten de aynısını bekliyor. Tabi Kayla da bunu yapmayınca baya sinir krizi geçirme durumları oldu aralarında :D Ama Falcon'da çok tatlıydı. Adam resmen evrim geçirdi Kayla ile... o sıkıcı, monoton  ve tek düze hayatı resmen renklendi :D 

Falcon ile Kayla arasındaki diyaloglar çok güzeldi. Aşırı derecede eğlendiğim kısımlar vardı ve bu genelde yazarın çoğu kitabında var. Karakterler arasındaki çekişme, inatlaşma ve anlaşamama durumuna karşı aralarındaki tartışmalar çok romantik oluyor :) 

Falcon'un bu dolandırıcılık davasında Kayla'nın da işin içinde olduğunu düşünmesi ona göre davranması ama sonrasında onun masumluğuna inanması çok güzeldi. Özellikle adamı yakaladıklarında Kayla "bana inan ben suçsuzum" demesi karşısında "sana inanıyorum" demesi... kalbimi tekrardan fethetti. :)

 

~~~*~~~
"Aşk, ilk alevi söndükten sonra geriye pişmanlıklardan oluşmuş bir tortu bırakır. Sevgi ise değmeyen insanlara verilemeyecek kadar kıymetli ve kazanılması zordur."
~~~*~~~

Kayla'nın Falcon'un evindeki çalışanların gönlünü fethetmesi, asillerin burnu havada tavırlarına karşılık Kayla'nın eşitlikçi davranması çok güzeldi. Bütün çalışanlarını eline almıştı resmen. Hatta öyle ki Falcon'ın köpeklerinden başta korksa da sonra onları da avucuna aldı ve Falcon'u dinlemeyecek hale getirdi :) Çok eğlenmiştim kısımlarda. 

Çingene kampındaki detaylar çok iyiydi. Arabalar, ateşler, beraber yedikleri yemekler... özellikle o ateşin başındaki dans ve kırmızı ayakkabı olayı çok güzeldi. Falcon'un da karısını omzuna alıp götürmesi de :D 

Ah bir de Falcon ile Kayla arasındaki kar topu savaşı da çok eğlenceliydi. Tabi sonrası baya tutkuluydu :) 

Falcon'un babası Edward ile de çok iyi anlaştı. Çünkü adamın karısı yani Falcon'un annesi de normalde aristokrat bir aileden gelmiyordu ve babasının egoları ve taviz vermez dük halleri ikilinin arasındaki ilişkiyi bozmuş aşkı öldürmüştü ve Edward'ın oğlunun da aynı şeyi yaşamasını istememesi ama bunun için de çırpınması çok iyiydi. Hele Kayla'nın arkasında çıkması süperdi. 

Kayla'nın gönlünü fethetmeyeceği kimse yoktu bence :) 

Ah bir de Kayla ile Falcon arasındaki evlilik feshedildikten sonra tekrar evlenmek için Kayla'yı ikna edemeyen Falcon'un çabaları da takdirlikti. Ama sonunda Jael olaya el attı ve konuyu çözdü :) Ama şey çok iyidi. Kitabın başında Kayla, Falcon'u çıplak bir şekilde yatağa bağlamış tehdit etmişti kitabın sonunda da tam tersi olmuştu. Çok iyidi. Tabi bu aklı veren de Jael'di... Jael de ne de olsa Kayla'yı çok iyi tanıyordu :D 


~~~*~~~
"Sen, içime çektiğim hava gibisin. Ne zaman derin nefes almaya kalksam daha fazlasını istiyorum. Bütün bedenimi doldursan da asla yeterli gelmiyor. Sana baktığımda sensizlikten boğulduğumu fark edip daha hızlı nefes almaya başlıyorum."
~~~*~~~


Bu arada hazır Jael demişken onunda aşkına önden değinildi kitapta. Trisha ile... Süper bir hikaye geliyor gibi oradan da ve bana sorarsanız nedense içimden bir ses Kayla ve Falcon'dan daha eğlenceli olabilir onların kitabı :) Zaten serinin ikinci kitabı o olacak. Çünkü bu kitabın sonunda onların kitabından bir giriş vardı. 

Neyse çok uzatmayayım. Ben çok severek ve eğlenerek okudum kitabı. Zaten yazarın kitaplarını çok severim bu kitabı da öyle severek ikinci kez okudum. 

Historical romans severlere tavsiye ederim. Bir dükün ve bir çingenenin aşkı sizleri bekliyor. Hem de oldukça tutkulu bir aşk. 

Ah bir de... kitapta bölüm aralarındaki çingene kadın detayı çok güzeldi. Bölüm başlarındaki çingene arabası, bölümlerdeki aralarda ayakkabı detayları da çok güzeldi. Kitabın iç tasarımını da çok sevdiğimi söylemeliyim. 

Kitap benim nazarımda 5 üzerinden 5'likti.


Gypsy Serisi


~~~*~~~
"Sana sahip olduğum sürece hepsine göğüs gerebilirim. Senin de sadece göğsüme sığınman yeterli. "
"Beni bri süre sonra göğsünden itebileceğini bile bile sana sığınamam."
~~~*~~~




Kitabın adı      : İntikamla Gelen
Yazarı             : Jennifer Royce
Seri Bilgisi       : Gypsy Serisi #1
Yayınevi          : Parola Yayınları
Sayfa sayısı     : 456

Kitabın tanıtım yazısı: 

Damarlarında Çingene kanı taşıyan pervasız bir kadın…

Kayla FiltzWalter’in en uçuk hayalleri arasında bile bir dük ile evlenmek yer almamıştır. Fakat kendisiyle evlenmek için babasından izin isteyen Sutherland Dükü sayesinde ayağına gelen kısmeti geri tepecek değildi.

Hatta lanet olasıca Dük, düğünden hemen sonra kayıplara karışmasaydı, ona âşık bile olabilirdi.

Cemiyet içinde kibirli oluşuyla ve soğukluğuyla tanınan bir adam…

Sutherland Dükü, Stafford Markisi Falcon Francis Egerton, kapısına dayanarak karısı olduğunu iddia eden egzotik ve bir o kadar da çekici ama aynı oranda yalancı olan bir kadına pabuç bırakacak değildi. Sutherland Dükü, damarlarında asil kan dolaşmayan bir kadınla evlenmeyi bırak, dönüp bakmazdı bile…

Bu tür oyunları iyi bilirdi ve tuzağa düşmeye hiç niyeti yoktu.
Böyle inanılması imkânsız bir iddiayla ortaya çıkan kadın ancak bir deli olabilirdi. Ta ki bu egzotik güzel, genç adamı kaçırıp da evlendiğini bilmediği karısı olduğunu
kanıtlayana kadar ona inanmak aklının ucundan bile geçmemişti.





3 yorum :

  1. Bu ne güzel ne sıcak bir yorumdu böyle. Dedim ya yorumunu merakla bekliyordum. Yüreğine sağlık. Çok ama çok teşekkür ederim. Neden yazdığımı hatırlattın. Yüreğine sağlık canımsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yen, en yeni kitaplarını da bekliyorum. Kalemine bayıldığım bir yazarsın umarım başka kitaplarını da okuyabilirim :)

      Sil
  2. Yaa bende bu kitabı çok sevdim.. Hatta anneme de okutup bolca dedikodu yaptık. 😅 Royce'un okuduğum ilk kitabıydı ve son olmayacak kesinlikle. Fırsat bulunca diğer kitaplarını da okuyacağım mutlaka. Yorumun harika ve çok samimi olmuş, bayıldım. 😘 Sevgiyle kal.. 💙

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın