14 Mart 2021 Pazar

0 Chanda Hahn - Masal'dan Kaçış (An Unfortunate Fairy Tale #2)


~~~*~~~
"Söz konusu periler ve masallarıysa adalet diye bir şey yoktur."
~~~*~~~


 
Serinin 2. kitabını da okumuş bulunuyorum. Açıkçası hafta sonumu peri masallarıyla kurgulanmış güzel bir seriyle geçirdim keşke devamı olsaydı da haftamı seriyi bitirerek geçirseydim :) 

Martı Yayınları'ndan çıkan An Unfotunate Fairy Tale Serisi'nin 2. kitabı Masal'dan Kaçış kitabıyla bir Grimm olan Mina'nın hikayesi devam ediyordu. 

Yazarın 5 kitaplık serisinden ilk iki kitabı yayınlandı. Genç yetişkin okur kitlesine hitap eden bir seri olmasının yanında genç okur kitlesinin severek okuyacağı fantastik bir seri. 

Peri masalların çağa ayak uydurarak Mina'nın hayatını nasıl değiştirdiğini okuyoruz. Çok güzel bir şekilde kurgulanıyor ve oldukça sürpriz detaylar vardı bu kitapta, açıkçası ben bu kitabı ilk kitaptan daha çok sevdiğimi söylemeliyim. 


~~~*~~~
"Rahat ol, kendime zarar vermem. Oldukça sert yapılmışım," dedi. Ona bakıp konuşurken gr gözleri yumuşamıştı.
"Evet, tıpkı kalbin gibi taştan," diye karşılık verdi Mina hoşnutsuz bir sesle.
Jared bu duyduğuyla gerçekten incinmiş gibiydi. "Belki. Ama bunun sebebi kimsenin o taşı kırıp gerçekten kalbim olduğunu görmeye zahmet etmemesi."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Mina, ilk masallarını tamamlayıp da sanki hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına döndüklerinde ve Mina her şeyi hatırlarken diğerlerinin hiç bir şey hatırlamadan hayata devam etmesinin psikolojik durumuyla savaşırken bir yandan da okula sanki ilk defa geliyormuş ve Mina'yı tanımıyormuş gibi davranan Jared ile ortalık fena karışır. Mina'nın aklı da karışır. Kime güvenmesi gerektiğini özellikle de Jared'e güvenmeli mi güvenmemeli mi karar veremezken yeni bir hikayenin başladığının titreşimlerini ve enerjisini de hissetmektedir. Gelmekte olan hikayenin oldukça güçlü olduğunu düşünse de içinde yaşadıkları da Mina'nın hayatında büyük olaylara neden olmaktadır. Jared'ın sakladığı sırları öğrenmek isterken ormanda kaybolmaları sonucunda Grimoire kitabını kaybetmesi ve kitabı ele geçiren bir Orakçı'nın da kitabı bulması ve Mina'nın peşine düşerken kitaba perileri hapsetmesi her şeyi daha da karmaşık hale getirir. Bir de bunların arasında aşık olduğunu düşündüğü Brody ve en yakın arkadaşı Nan'ın da hayatı tehlikeye girince Mina için olaylar iyice karmaşıklaşır. Çünkü bu seferki büyük masalı Uyuyan Güzel, bu durumda uyuyan güzeli uyandıracak bir prense ihtiyaç vardır... bunun da ki olduğunu ve sonucunda olanları da kitapta okuyoruz. 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki Mina'nın sonunda gücünü anlaması ve hem peri Kralı ve Kraliçesi'yle restleşmesi, Masal'ın kim olduğunu tahmin etmesi, bunun üzerine attığı adımlar ve gücü elinde tutması muhteşemdi. Yürü be kızım dedim. Kitabın sonunda bu kısımları okumak serinin diğer kitaplarını daha çok merak etmeme neden oldu. Umarım Martı Yayınları bizleri çok bekletmez. 


~~~*~~~
"Vezir köşeye sıkıştığında şahını korumak için piyonlarını feda etmek zorunda kalır."
~~~*~~~


Kitapta Mina'nın zayıflıklarına sinir oldum. Kızın bir şeyler yapması gereken noktalarda sulu göz olup ağlaması, tereddütler etmesi sinir bozucuydu... özellikle de kendi güvensizlikleri sonucunda Nan ve Brody'nin başına gelenler resmen onun hatasıydı ve bence Masal da bunu çok güzel kullandı. Bu sonu hak etti. Ki her şeyi bir kenara bırakırsak zaten Jared dururken Brody diye sayıklaması sinir bozucuydu :D ben Jared tarafındayım aksini düşünenler kusura bakmasın. 

Ormanda Jared ile yaşananlar çok güzeldi. Jared'ın Mina'ya karşı tavırları ve onu korumak için yaptıkları çok tatlıydı. Ama asıl olay Jared'ın aynalarla ya da camlara olan yansımalarla Mina'yla iletişime geçme moduydu. 

Sonunda Mina, ayna olayını çözdü çok şükür... 

Maeve'in gelmesi çok büyük sürprizdi.. .ama kadın güzel hamle yaptı ve sonunda da kendini ele verdi. Bütün sırları ortaya döktü Jared'ın rahatlamasına neden dolu. 

Brody'nin kuzeni Peter ve grubu çok güzel bir detaydı, sevdim. Özellikle uyuyan güzeli uyandırmak için öpme kısımları süperdi. Bir sürpriz bekliyordum ve beklediğime de değdi süper bir sürpriz oldu :D 

Kitap zaten incecik dolayısıyla da çok fazla üstüne konuşarak spoiler vermek istemiyorum. Bu yüzden yorumumu bitiriyorum. Ancak bu kitabı ilk kitaptan daha çok sevdiğimi söylemeliyim. Benim nazarımda 5 üzeriden 4 yıldız aldı... :D

~~~*~~~
"Hikayelerde hangi rolü oynayacağını her zaman seçemezsin."
~~~*~~~



An Unfortunate Fairy Tale Serisi




~~~*~~~
"Bu Grimm bundan böyle kuralları dinlemeyecek."
"Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsun. Savaş ilan etmiş olursun!" Korkmuş görünüyordu ama kürekten değil, Mina'nın teklif ettiği şeyden korkuyor gibiydi.
"O zaman savaşa hazırlan, Masal." Mina küreği çatının üzerine sürterek betonda belirgin bir çizgi oluşturdu. "Savaş hatta çizildi. Kral ve Kraliçe'ne en iyi adamlarını göndermelerini söyle çünkü bu masal tekrar yazılacak."
~~~*~~~



Kitabın adı     : Masal'dan Kaçış
Orijinal adı     : Fairest
Yazarı            : Chanda Hahn
Çevirmen        : Gülfem Çırak
Seri Bilgisi       : An Unfortunate Fairy Tale #2
Yayınevi          : Martı Yayınları
Sayfa sayısı     : 280

Kitabın tanıtım yazısı: 

Ailesinin üzerindeki laneti sonunda kabullenen Mina Grimm, kendisine verilecek yeni görevlere artık hazırlıklıdır. Bu hikâyede ilk alt etmesi gereken, “Üç Ayı” hikâyesindeki ayılardır. Tabii görevleri bununla sona ermeyecektir çünkü bu laneti ailesinin başına saran Kader Hükümdarları ile Masal’ın onun için başka planları vardır. Bu kötü niyetlerden haberdar olan Jared, Mina’yı her ne kadar uyarmak istese de Mina ona güvenmediği için çocuğu dinlemeyerek ondan kaçar. Bu kaçış esnasında ormanda kaybolur ve en büyük yardımcısı büyülü kitabı Grimoire’ı kaybeder.

Sonraki günlerde yaşanan bazı olaylardan dolayı Mina bu kez büyük hikâyesinin “Pamuk Prenses” olduğunu anlar. Söz konusu hikâyedeki Pamuk Prenses’in kim olduğunu bulmaya çalıştığı sırada Mina en yakın arkadaşı Nan’in trafik kazası geçirdiği haberini alır ve hemen kaza yerine koşar. Burada onu Kader Hükümdarları’ndan Kraliçe Maeve beklemektedir.

Maeve, ona arkadaşının hayatı karşılığında bir pazarlık teklif eder. Nan’in kurtulması için her şeyi yapabileceğini düşünen Mina teklifi hemen kabul eder. Artık hem hikâyesini tamamlamaya, hem Grimoire’ı bulmaya, hem de Kraliçe’nin isteklerini yerine getirmeye çalışmak zorundadır. 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın