4 Eylül 2023 Pazartesi

0 Amy Lea - İlk Sette Aşk Yangını (The Influencer #1)


~~~*~~~
"İnsanlar kendilerini garip hissetmek zorunda kalmamak adına, görüntüyü kurtarmak için büyük çaba sarf ederler.
~~~*~~~ 


Çıktığı andan beri ilgimi çeken ve tam da ihtiyacımız olan türde bir kitap olduğunu düşünerek aldığım İlk Sette Aşk Yangını'nın yorumuyla karşınızdayım.

Tam bir romantik komedi, insanın kendinden bir şeyler bulacağı ve motivesini arttıracağı bir kurgusu var. Bir de bir insanın önce kendisi sevmesi gerektiğini çok güzel anlatan bir kitap. Bunu çok güzel kurgulamış yazar ve okuyan herkes kendinden parçalar bulur. 

~~~*~~~
Scott o kadar doğal bir şekilde flört ediyordu ki böylesi ancak sürekli tekrarla mümkün olabilirdi. Doğrusu, hakkı da vardı. Bekar bir adamdı. Canı ne istiyorsa yapabilirdi. Ama bu işin bana kaçınılmaz gözyaşları ve kalp kırıklığı dışında olumlu bir getirisi olmazdı.
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; kilolu bir Instagram fenomeni olan Crystal, takipçilerine fitness taktikleri ve motive edecek, kendileriyle barışık yaşamalarını sağlayacak paylaşımlarla danışmanlık yapmaktadır. Bir gün spor salonunda karşılaştığı ve tartıştığı Scott ile hayatı karmaşaya sürüklenir. Genç adamdan ciddi olarak etkilense de onun dış görünüşü ve aynı zamanda da spor salonunda tam da kendisinin çalışacağı bölümlerde olması, bir şekilde videolarını bölmesi ile aralarında tatlı atışmalar olur. Bu atışmalar ikili arasındaki kimya dinamiğini de ayakta tutarak ikiliyi daha da yakınlaştırır. Ancak bir problem vardır... sonradan öğrendikleri bir gerçek... Cyristal'ın büyükannesi ile Scott'ın büyükbabası flört ediyordur ve evlenmeye karar verirler. İkili ise bunu keşfettikleri yemekte ve bir de Crystal, Scott'ın daha yeni eski sevgilisinden ayrıldığını öğrendiğinde genç adam için telafi ilişkisi olmak istemez bu yüzden her şekilde genç adamı reddeder. Ancak Scott oldukça kararlıdır çünkü genç kadından oldukça etkilenmiş hatta ona aşık olmaya başlamıştır. Her ne kadar inkara kalkışsa ve uzak durmaya çalışsa da Cyrstal'da genç adamdan etkilenmektedir. Scott'ın genç kadının bütün dirençlerini kırıp ilişkiye ikna edip etmeyeceğini okuyoruz. 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki kitaptaki karakterlerin mükemmel olmaması çok güzeldi. O kadar hoş bir değişiklikti ki... o kadar alışmışız ki kusursuz karakterleri okumaya, kusursuz güzellikler, kusursuz yakışıklılıklar... ama burada Cyrstal mesela kilolarıyla mutlu yaşayan biri... bunun yanında özgüven eksiklikleri yaşayan zaman zaman kimseye kendini layık görmeyen biri... bunun yanında Scott'da her ne kadar yetişkin haliyle oldukça iyi görünse de geçmişindeki güvensizlikleri çok güzel yansıtılmıştı ve bununla birlikte burnu havada değil sıcak ve evcimen biri olması da güzel bir değişiklikti. 
Ayrıca bir itfaiyeci... offf buralar ateş aldı 💥


~~~*~~~
Burada, spor salonunda paspas değildim. Güçlü ve yeterliydim. İnsanların üstüme basıp geçmesine izin vermeyi reddediyordum; hele de bu sinir bozucu, ölümüne seksi yabancının.
~~~*~~~ 


Cyrstal'ın sosyal medyada kurduğu düzen, yarattığı farkındalık ve bütün bunlarla baş etme şekline çok güzel değinilmişti. Aslında bir yanda da sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkisini de çok güzel anlatmıştı... 

Kendinle barışık olma, kendini olduğun gibi kabullenme mesajlarını çok güzel veriyordu. 

Scott ise... off bebeğim ya... o kadar egolu erkek karakterlerden sonra Scott çok hoş bir değişiklik oldu çünkü adam tam da ihtiyacım olan karakterdi. Evcimen, ailesiyle iletişim halinde, onlara vakit ayıran ve ne istediğini bile, duygularını saklamadan hamle yapan bir adamdı. Sohbetler, davranışları ve sözleri çok güzeldi. Tam da kalp çalmalıktı ve çaldı da 😍

Scott ile Crystal'ın spor salonundaki atışmaları çok güzeldi. Tam romantik komedi kıvamında sahnelerdi. 

Scott'ın ile Crystal'ın sevgili olmak için beklemesi ama bunu yanında da hep beraber vakit geçirmeleri de çok tatlıydı. 

Ahh hele büyük anne ve büyük babalarının oyunlarına geldiklerindeki sahneler çok eğlenceliydi. 

Bir de... sakın kendinizi spor salonunda bir Scott'ta bende bulurum diye kandırmayın 6 aylık bir spor salonu maceram oldu ve hepsi göbekli amcalardı... o adamlar sadece kitaplarda var 🙈

Bütün bunların yanında kitabın alt temasındaki o ön yargı da çok iyi anlatılmıştı. Hep deriz ya bu kız bu adama nasıl bakmış, bu adamın yanına bu kız yakışmış mı? Aslında bundan bize ne? Demek ki o insanlar birbirlerinde bizlerin göremediği şeyler görmüşler... ön yargı ve yargılayıcı fikirlerimizin başkalarının hayatlarını nasıl etkiliyor çok güzel bir örneğiydi bu kitap aynı zamanda. 

Yorumumu çok uzatmayacağım ama kitabı çokça sevdiğimi söylemeliyim. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Sana çok değer veriyorum, o kadar i ben de ne yapacağımı bilemiyorum. Seni kaybedemem." Elimi tutup göğsüne koydu. Kalbinin güçlü atışı avucumu titretti. Hayatımın en saf ve dürüst anıydı. 

Resmen sarılışında eridim çünkü ona bütün kalbimle inanıyordum. "Kaybetmeyeceksin. Asla."
~~~*~~~ 



The Influencer Serisi

  • İlk Sette Aşk Yangını



Kitabın adı     : İlk Sette Aşk Yangını
Orijinal adı     : Set On You
Yazarı            : Amy Lea
Çevirmen        : Yeşim Öksüzoğlu
Seri Bilgisi       : The Influencer #1
Yayınevi          : Nemesis
Sayfa sayısı     : 376

Kitabın tanıtım yazısı: 

Sosyal medya fenomeni Crystal Chen, kariyerini spor salonlarına dair klişeleri yıkarak ve alaycı yorumları görmezden gelerek inşa eder. Sevgilisinden ayrılan ve erkeklere dayanma gücü gittikçe azalan genç kadın teselliyi sporda bulur.

Ancak spor salonunun en yeni üyesiyle, yani kendini beğenmiş itfaiyeci Scott Ritchie ile tanıştığında işler değişir. Aralarındaki rekabet, havada kıvılcımlar uçuşmasına yol açar. Genç kadının bu kaos ortamında beklediği son şey, büyükanne ve büyükbabalarının nişan partisinde Scott’la karşılaşmaktır.

Düğüne gitmek için yola çıktıklarında Crystal, Scott’ın inatçılığının altında yumuşak bir kalp olduğunu keşfeder. Ruh eşini bulmuş olabileceğini düşünür. Fakat sosyal medyada yayılan bir fotoğraf kötü yorumları da beraberinde getirir ve filizlenen aşklarını
güç testine tabi tutar.








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın