8 Eylül 2023 Cuma

0 Kei Koga - Brutal 1 İtiraflar



~~~*~~~
İntikam, para... 
Bunlara en ufak bir ilgim yok. 
Ben sadece... 
Bu çaresizlik ifadesini görmek istiyorum.
~~~*~~~ 

 

Çıktığından beri ilgimi çeken ve almama rağmen hemen okumaya başlamadığım ancak 3.kitapta çıkınca başladığım bir polisiye manganın yorumuyla karşınızdayım. 

5 kitaptan oluşan manga serisi dedektifli, cinayetli bir seri ve kesinlikle +18 olduğunu da söylemeliyim çünkü hem çizimler vahşi hem de cinayetler vahşi dolayısıyla yaş sınırına dikkat edilmeli.

Manga olduğu için siyah beyaz olduğunu söylemeliyim ve tersten okumalısınız ki zaten içerisinde ilk kez okuyacaklar için nasıl okunması gerektiğine dair bilgi var. 

İlk kitabın konusuna değinmek gerekirse; Dedektif Hiroki, oldukça başarılı, yetenekli, genç ve yakışıklı bir adam ancak polisin ve kanunların yetersiz kaldığı noktada ve mağdur olanların da haklarının her şeye rağmen savunulması gerektiği noktada devreye giriyor. İşte öyle olan iki olaya el atarak kendi adaletini sağlıyor ve karşılığında da mağdur durumda olan kişilerin haklarını da savunuyor. İlk olay, küçük çocukları vahşice öldüren bir katil... ikinci olay da kızları cinsel olarak kullanıp videoya alan para babası olan gençler... 

Ne kadar doğru bir hareket olduğu tartışılır ama şu da bir gerçek ki adaletin sağlanması, suçlunun yargılanması gerekiyor ve bunu bazen hukuki yolların yetersizliği sağlayamıyor. Bu yüzden Dedektif Hiroki'nin yöntemlerini sevdim. 

Öncelikle mangaya dair yorumuma gelirsek çizimler çok iyiydi, cüretkarlığı, kusursuzluğu ve kurguya uygun olan detaylar çok güzeldi. Belli ki Athica Books'ta özenli davranmış bu konuda. 

Cinayetlerin vahşiliği ve adaleti sağlama şeklini de sevdim. 

Ciltli oluşu ve iç tasarımı, kapak tasarımı tam da mangaya uygun şekilde tasarlanmış olması da çok hoşuma gitti. 

Athica Books, bu seriyle peşinizdeyim. Lütfen diğer iki kitap için çok fazla bekletmeyin çünkü ben şimdi 2.kitaba başlayacağım ve 3.kitabı da sipariş veriyorum. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
İşte, çaresizlik ifadesi.
~~~*~~~ 



Kitabın adı     : Brutal 1 - İtiraflar
Orijinal adı     : Brutal
Yazarı            : Kei Koga
Çizer              : Ryo Izawa
Çevirmen        : Yaren Kıroğlu
Seri Bilgisi       : Brutal #1
Yayınevi          : Athica Books
Sayfa sayısı     : 192

Kitabın tanıtım yazısı: 

CANİLER İÇİN BİR POLİSİN İNTİKAM PLANLARI...

 

Dedektif Hiroki yakışıklı, başarılı ve yetenekli bir adamdır. Çözdüğü her davayı, başarı listesine eklemesi gereken  bir zafer olarak görür.

Hiroki her ne kadar işini çok sevse de, KORKUNÇ İNSANLARI DURDURMA KONUSUNDA POLİS VE KANUNLARIN YETERSİZ KALMASIYLA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAR VE BU SORUNU ÇÖZMEYE KARAR VERİR.

Hiroki "Göze göz, dişe diş!" der ve kendi adaletini sağlamak için sokağa çıkar. Onun şehrinde artık
kimse dokunulmaz değildir. 


Herkes yaptığı kötülüğün cezasını çekecektir.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın