9 Eylül 2023 Cumartesi

0 DİZİ YORUMU // Suspicious Partner (Soosanghan Pateuneo)


Ve bir dizi yorumuyla daha geldim. Bu sıralar baya bir şeyler izlemeye başladım. Sebebi de izleme listemde okuma listem kadar kalabalık en azından her ay bir iki tane dizi bitireyim istiyorum yoksa ölmeden önce izleyeceklerim asla bitmeyecek ve içimde kalarak öleceğim 😂

Listemden bir şeyler seçerken tamamen rastgele bu diziye tıkladım. Aslında aklımda başka bir dizi vardı kendimi bu diziyi izlerken buldum. Sanırım azıcık cinayetli bir şeyler istedim ve bu dizi de bana bunu verdi. Çünkü hem cinayetli hem de bolca aşklı bir diziydi ve çoook tatlıydı 😇😀

Ayrıca dizideki arkadaşlıklar, aile ilişkileri de işlenmişti o da çok eğlenceliydi. Karakterlerin avukat-savcı olması da diziye iyice aksiyon katmıştı ve mesleki detayları çokça sevdiğimi söylemeliyim. Lafta değil de detaylı olması o sahnelerin hoşuma gitti. 

Yalnız direk yoruma daldım önce azıcık künyeden ve konudan bahsedeyim sonra yorumuma devam ederim. 😇

Dizinn Adı        : Suspencious Partner (Soosanghan Pateuneo)
Sezon sayısı      : 1 sezon
Bölüm sayısı     : 20 bölüm
Türü                 : Suç, AksiyonRomantik, Dram, Komedi
Yaş Sınırı          : +16
Yapım tarihi     : 2017
Oyuncular       : Ji Chang-wook, Nam Ji-hyun, Choi Tae-joon, Nara, Jang Hyuk-jin, Kim Ye-won, Lee Deok-hwa, Jin Ju-hyeong, Ha Dong... 

Puanım             : 8 / 10

 

Dizinin kısa bir künyesini verdiğime göre detaylı yorumuma geçiyorum. Ama öncesinde yarım saatlik 40 bölümlük dizi olarak görülüyor ama ben Netflix'de izledim 1 saatlikti bölümler 20 bölümdü o yüzden bu şekilde bilgi verdim.


Eun Bong Hee, avukat olmak için hukuk fakültesinde okuyan ve bu süre zarfında da staj yapmak zorunda kalan bir avukat adayıdır. Erkek arkadaşı tarafından aldatılmıştır ki erkek arkadaşı da Baş Savcı'nın oğludur. Her ikisi de savcılıkta staj yapmak zorundadır ve sık sık denk geldiklerinde aralarında oluşan atışmalar, daha çok Eun Bong Hee'nin eski sevgilisini tehdit etmesi ile geçen karşılaşmalardır. Eun Bong Hee en çok korkulan ve en kötü savcı olarak anılan Savcı Noh Ji Wook'un yanında staj yapacaktır. Bir gün farkına varmada bir cinayete tanık olan ama gözlükleri gözünde olmadığı için uzağı görmese de katilin gördüğünü düşündüğü sonucunda başı derde girer. Evden çıktığı sırada eski sevgilisi evine gelir ve katil genç kadın yerine başka birini karşısında görünce adamı öldürür ve suç Eun Bong Hee'nin üzerine kalır. Üstelik karşısındaki savcı da yanında staj yaptığı acımasız hükümleriyle tanınan savcıdır. Genç kız bir şekilde Savcı Noh Ji Wook'un da yardımıyla beraat eder ama delil yetersizliğinden eder. Aradan geçen zamanla genç kız masumiyetin kanıtlayamaz okuldan mezun olur ve artık bir avukattır. Savcı Noh Ji Wook ise baş savcının oğlunun katilini hapse attıramadığı için savcılıktan atılır ve avukat olarak çalışır. İkilinin yolları yeniden kesişir ve bu sefer önlerinde azılı bir katil vardır. Çünkü öyle profesyonelce işlenir ki cinayetler hiçbir delil bulunamaz ve katil dışarıda elini kolunu sallayarak gezmektedir. Üstelik katilin kim olduğunu fark ettiklerinde durum daha da karmaşık hale gelir. Bütün bu süre zarfında hem katilin peşinden giderlerken hem de birbirlerine karşı olan duyguları da devreye girer. Bir de ikilinin babalarının ortak geçmişi ilişkilerini daha da çıkmaza sokar. 

İki gencin önlerinde yakalamaları gereken bir katil ve çözmeleri gereken problemler vardır. Bir de birbirlerine karşı hissettikleri aşk da ortalığı iyice karıştırır. 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki Savcı Noh Ji Wook avukat halinden daha seksiydi. Çünkü ciddi olarak bakışları, duruşu bir değişiyor o cübbenin içinde ve davaları kovalarken... adam bence oyuncu olmasaydı savcı olmalıymış. Hele bir de gözlük taktığı zamanlar... 💓💥💓

Savcılık görevleri, avukatlık işleri... çok güzel anlatılmıştı. Bunların yanında cinayetlerin kusursuzluğu da öyle... tabi bunun arkasında adli tıpçı arkadaşın da etkisi var tabi ama yine de katilin kafası çok fena çalışıyor. 

Noh Ji Wook'un ailesinin ölümünün detayları ve Eun Bong Hee'nin babasının bu ölümde suçlu olduğu söylenerek büyümesi... sonucunda tam da ikisi de aşklarını itiraf edip de bir ilişkiye başladıklarında bunların ortaya çıkması çok fenaydı. Tamam genelde aşk temalı diziler/kitaplarda böyle şeylere alışığız falan ama bunu öyle güzel anlatıp oynamış ki savcım resmen bütün duyguları hissettirdi. Hele Eun Bong Hee'ye gelip de ben seni bıraksam da sen beni bırakma demesi bitirdi. 

Çok eğlenceli sohbetler vardı dizide. Zaman zaman istemsizce gülümseme oluşuyordu yüzde izlerken. Bir de bu Koreli erkeklerin dizideki şapşal aşık roller çoook tatlı. Gerçekte de öyleler mi merak ettiriyor 🙈

Arkadaşlıklar çok güzeldi. Birbirleriyle takılmaları ama birbirleri için de göze aldıkları şeyler çok güzeldi ki bunu aile bağı olarak da güzel anlatmışlardı.

Aslında tam da adından da anlaşıldığı gibi çok tatlı gizemli, gerilimli, romantik, eğlenceli bir kurgusu vardı. İlk andan beri güzel gitti. 

Severek izledim açıkçası. 



👇 Fragman 👇






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın