18 Eylül 2023 Pazartesi

0 DİZİ YORUMU // The K2


 Bu ay bir dizi daha bitirdim, sırf baş rol oyuncusu için bu diziye başladım her ne kadar herkes tavsiye etmiş olsa da... baş rol oyuncusu kalbimi çaldı 😍

Hatta öyle ki dizi bitmeden başladığım kitabı bitiremedim de ama dizi bitti kitabım bitti sonrasında. Ama kitap yorumu önce geldi dizi yorumuna zaman ayıramadım bir türlü ve sonunda yorumla geldim. 😇

Öncelikle sıradan bir aşk dizisi değildi bu yüzden öyle bir beklentiyle izlemeyin dizi kesinlikle polisiye, politik ve gerilim içine harmanlanmış bir aşk hikayesiydi. Çok da güzeldi. 😇

Yoruma girmeden önce bir dizi künyesi vereyim sonra da konusu ve yorumuyla devam edeyim. 


Dizinn Adı        : The K2
Sezon sayısı      : 1 sezon
Bölüm sayısı     : 16 bölüm
Türü                 : Suç, AksiyonPolitika, Romantik, Dram
Yaş Sınırı          : +16
Yapım tarihi     : 2016
Oyuncular       : Ji Chang-wook, Song Yun-ah, Im Yoon-ah, Jo Sung-ha, Kim Kap-su, Yeom Hye-ran, Jeon Bae-soo, Lee Jung-Jin, Lee Ye-un, Shin Dong-miLee Jae-woo, Lee Soon-won... 

Puanım             : 9 / 10

 

Dizinin kısa bir künyesini verdiğime göre detaylı yorumuma geçiyorum. Ancak ben Netflix'ten izledim ve bir süre sonra yayından kalkacağı bildirimi alınca öncelik verdim diziye ve izledim. 

Dizini konusuna kısa bir değinmek gerekirse; Kim Je Ha, bütün dünya tarafından aranan özel yetiştirilmiş ve oldukça donanımlı bir özel harekat askeridir. Irak'ta görev yaptığı sürede gelişen illegal olaylar sonucunda aranan ve herkesin peşine düştüğü biri haline gelir, Kendi ülkesinde kendi halinde takılırken ve afiş işi yaparken tesadüfen Meclis Üyesi'ne kurulan bir tuzağa denk gelir ve bunun sonucunda herkes genç adamın peşine düşer. Üstelik peşine düşenlerden biri de Meclis Üyesi'nin karısı Choi Yoo Jin'dir. Bir şekilde genç adamla karşılaşmayı Choi Yoo Jin, genç adamla yaşadığı bazı olaylardan sonra beraber çalışmaya başlarlar. Genç adamın öncelikli görevi de Meclis Üyesi'nin kızı Anna'yı korumaktır. 

Anna ise, annesinin ölümünden sonra yıllarca hapsedilmiş ve annesinin ölümünden de Choi Yoo Jin'i suçlamaktadır ve onun cezalandırılmasını istemektedir. Olaylar da bu şekilde başlar. Çünkü seçim hazırlıklarında dönen entrikalar, ihanetler, iki oynamalar arasında verdikleri savaşa rağmen Kim Je Ha, Anna ile olan duygularını da kontrol altında tutmak zorundadır. Çünkü genç kadını korumak için her şeyi yaparken aynı zamanda genç kadına da aşık olmaya başlamıştır. Şimdi bütün bu olayların arasında hem hayatta kalmak zorundadırlar hem de birbirlerini korumak zorundadırlar. 

Öncelikle dizinin politik olayları, çekişmeleri, ihanetleri ve tüm o seçim sürecinde yaşananlar çok güzel anlatılmıştı kendimi kendi seçim sürecimizi izliyormuşum gibi hissettim. 

Bulut Dokuz müthiş bir detaydı. O yapay zeka kısımları okumak ve Choi Yoo Jin ile Kim Je Ha'nın ona erişimi ve kullanım şekilleri çok güzeldi. Aslında müthiş bir yapay zeka... oldukça da tehlikeli ki zaten bu yüzden de başları baya belaya girmedi değil. 

Kim Je Ha ile Anna'nın yaşadıkları, birbirleriyle önce arkadaşlık oluşturmaları sonrasında aşklarını yaşama modları çok güzeldi. Özellikle de Kim Je Ha'nın genç kadın için yaptıkları... işte aşk ya dedirtti. 

Kim Je Ha'nın bütün saldırılardan bir şekilde kaçmayı başarması, kaçarken de aynı zamanda beyinin sürekli bir plan yapma durumunda olması, her şeye rağmen ölümüne savaşma modu çok güzeldi. 

İzleyen bilir ama Kim Je Ha ile Anna'nın arasında geçen bazı sahneler inanılmaz akılda kalıcıydı. Çilekli dondurma... makarna... dur, eğil, hareket et kısımları... birbirlerine olan güvenleri... her şey çok güzel anlatılmıştı. 

Choi Yoo Jin'in sekreteri olan kadın aşırı tehlikeli cidden kadından korkulur. Çünkü kaybedecek hiçbir şeyi yokmuşçasına sadık bir şekilde yanında kadının ve bu kadın her şeyi yapar dedirtiyor.

İlk bölümün ilk saniyesinden tutun da son bölüme kadar soluksuz izlettiriyordu. 

Zaten Ji Chang-Wook muhteşem bir oyuncu bence. Kim Je Ha rolüne başka birini de yakıştıramazdım sanırım, hem çok yakışmış hem de çok iyi oynamıştı. Resmen bu rol için doğmuş gibiydi. Sanırım bu adama bu roller daha çok yakışıyor. 😍

Çok severek izledim eğer izlemediyseniz mutlaka bir el atın bu diziye. 

👇 Fragman 👇







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın