9 Eylül 2023 Cumartesi

0 Kei Koga - Brutal 2 İtiraflar


~~~*~~~
Kanunla yargılanmayan suçlular diye bir şey var.
~~~*~~~ 

 

İlk kitabı bitirdikten sonra yaptığım ilk iş ikinci kitabı elime almak ve üçüncü kitabın siparişini vermek oldu. Öyle sevdim umarım Athica Books bizi çok bekletmeden 4 ve 5. kitapları da çıkaracaktır.

Bu arada 5 kitaplık bir serinin ikinci kitabının yorumu bu ve seri toplamda 5 kitap. Bu bir manga serisi, Japon çizgi romanı olduğu için mangadır. Bu konuda bazı karışıklıklar oldu instagramdaki paylaşımımda buradan da bir açıklama yapma gereği duydum. 

Seri +18 olduğunu dile getirmeliyim, bir çizgi roman ne kadar +18 olabilir ki demeyin, vahşi cinayetler çizimiyle olur ya da konuşma tarzlarıyla... bu yüzden bu konuda dikkatli olalım ki gereksiz yere gömmeyelim seriyi 😇

İkinci kitabın konusuna kısaca değinmek gerekirse; Dedektif Hiroki, bu ciltte de kendini mükemmel sanan, insanlarla dalga geçen veya psikolojik olarak zorlayan iki zorbayı hedef alıyor. Başkalarına zarar veren ve bu zararlarla mutlu olan iki adamın cezasını kendisi veriyor. Bunlardan biri gazeteci... tam bir pislik! Diğeri de bir çalışan ve o da ayrı bir pislik. Kadınlara davranışları dikkate alındığında daha beter ölümü hak ediyordu ama yine de dedektifin ölüm cezasını tam da işledikleri suçlara uygun veriyor olması da çok güzeldi. 

Aslında şöyle bir bakınca bu kitaptaki olay döngüsü ve suçlar günlük hayatımızda o kadar çok denk geldiğimiz suçlar ki... bir yazarın bunu kaleme alması çok güzel bir farkındalık bence. 

Bu arada dedektifin yakışıklılığını ilk kitapta gördük ama burada daha dikkat çektiğini de söylemeliyim. Hatta bu seri bir dizi ya da anime olsa çok daha güzel olurdu diye düşünmedim de değil 😎


Sizin için iki görsel çektim kitaptan paylaşacağım yorumda ve böylece ne demek istediğimi anlayacaksınız. 

Bunun yanı sıra kurgunun ve olay döngüsünün birbiriyle bağlantılı olması, olaylardaki anlatımlar ve çizimler çok güzeldi. Athica Books'ta bunu çok güzel ve özenli yapmış basımlarını. 

Bu arada her iki resimde sevgili dedektifimize ait... şimdi sizce de biz çizim olmasına rağmen oldukça iyi ve güzel değil mi? 

Hadi siz iki aşk yaşayın dedektifle ben okurken yaşadım 🙈

Bu arada seriyi sevdim, en son Vampire Knight manga serisini okumuştu ve yarım bırakmıştım ama şimdi bu seriyi okuyunca benim manga da istediğim şey tamamen böyle bir kurguymuş. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Bu bir röportaj. Kanunla yargılanamayan kötülüklerin röportajı.
~~~*~~~ 


Kitabın adı     : Brutal 2 - İtiraflar
Orijinal adı     : Brutal 2
Yazarı            : Kei Koga
Çizer              : Ryo Izawa
Çevirmen        : Yaren Kıroğlu
Seri Bilgisi       : Brutal #2
Yayınevi          : Athica Books
Sayfa sayısı     : 160

Kitabın tanıtım yazısı: 

İŞLENEN SUÇA HAK ETTİĞİ CEZA!

Eski bir polis komiserinin oğlu olan ve kariyer basamaklarını hızla tırmanan cinayet masası dedektifi Hiroki ile tanıştınız değil mi!

Karakterimiz, yasaların dokunamadığı yüzden fazla insanın öldürülmesinden sorumlu, dedektif kimliğine gizlenmiş bir seri katil.

Serinin bu ikinci cildinde Dedektif Hiroki, kendini dokunulmaz sanan suçlulara yine göz açtırmıyor.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın