29 Eylül 2023 Cuma

0 Hannah Grace - Icebreaker (Maple Hills #1)

 


~~~*~~~
Anastasia'nın ilgisinin üzerimde olması bir ödül kazanmışım gibi hissetmemi sağlıyordu.
~~~*~~~


Duyurusu yapıldığında ve çıktığında heyecanla beklediğim kitaplardan biriydi Icebreaker.... hatta aldığımda kalınlığı biraz gözümü korkutmuş olabilir de çünkü gereksiz uzatmalar var mı şüphesi içime doğru... aslında bir süre daha okumayı ertelerdim de ama bu ay intagramda okuma grubumuz "I" harfli bir kitap okuyunca bende dedim bahanem ol, zaten hevesle de aldım kalınlığı gözümü korkutmasın okuyayım.

Okudum. Yorumuyla da geldim. Kalınlığı gözünüzü korkutmasın çünkü su gibi akıyor ve bir bakıyorsunuz ki bitmiş... bir oturuşta onlarca-yüzlerce sayfa okumuşsunuz ve iki günde bitirmişsiniz. Benim için öyle oldu. Hatta öyle ki dün bitirmem gereken bir projem vardı ama aklım kitapta olduğu için elime kitabı aldım ve bitirdim sonra da oturdum sanki sabah kalkıp işe gitmeyecekmiş gibi çalıştım. Gece geç saate kadar çalışma sebebimsin Nathan Hawkings. 😍

Ama değdi. 

Öncelikle kitap her ne kadar seri olsa da her kitabın başka karakteri anlattığı serilerden olduğu için Anastasia ile Nate'in hikayesi bu kitapta bitiyor o yüzden rahatlıkla okuyabilirsiniz. 

Bunun yanı sıra kitap kelimenin tam anlamıyla yetişkin okurlar için +18 yanı sıra +20 falan da olabilir o yüzden erotizm detayında rahatsız olanlar okumamalı... 


~~~*~~~
"İnsanlarla takılmak ve insanlardan hoşlanmak aynı şey değil. Birinden hoşlanıyorsam onun etrafında olmak, onu yakından tanımak isterim. Biriyle daha fazlasını yaşamak isteme durumu çok sık yaşanmıyor, o yüzden yaşandığında da o birini önceliğim haline getiriyorum."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Anastasia artistik patenci olarak çiftli kategorilerde yarışmalara hazırlanan oldukça başarılı bir patencidir. Partneri Aaron her ne kadar sinir bozucu olsa da her şekilde idare ederek kendisinin daha iyi olduğunu kanıtlama çabasında ve azimle çalışmalarına devam etmektedir. Öyle ki tek odak noktası bu olan Anastasia bütün hayatını programlı yaşayan ve odak noktası dağılmaması için çabalar. Ancak bir gün okulun hocket takımının pisti sorun çıkarınca ve okulda tek bir pist kalında Anastasia ve Aaron kendi pistini hockey takımıyla paylaşmak ve programlarını ona göre düzenlemek zorunda kalırlar. Bu durumdan her iki tarafta memnun kalmazken başka seçenekleri de yoktur. Çünkü artistik patinajcıların hazırlanmaları gereken yarışmalar ve olimpiyatlar varken hockeycilerin de maçları vardır. Çünkü hockeycilerin arasında mezuniyetlerinin sonunda ünlü takımlarla anlaşmaları da imzalanmış oyuncular vardır. Özellikle takımın Kaptanı Nathan -Nate- Hawkings. 

Nate, Anastasia'nın tam olarak kaçtığı her şeydir çünkü genç kadın hedeflerine engel olabilecek her şeye arkasını dönmektedir bunlardan biri de Nate ile bir ilişki yaşamaktır. Ancak Nate, Anastasia'dan etkilenmiş ve genç kadının kendisini ret etmesi onu ulaşılacak hedef haline getirmiştir. Her ne kadar aralarındaki cinsel gerilim hat safhada olsa da Nate genç kadından oldukça hoşlanmakta ve onunla vakit geçirmek için her şeyi yapmaktadır. Anastasia ise ne kadar zorlarsa zorlasın genç adamdan kaçamamaktadır. Ancak bu durumdan memnun olmayan insanlar vardır ve iki gencin ilişkisini zora sokmak için elinden geleni yapacaktır. 

Nate ve Anastasia'nın vermesi gereken bir sınav vardır şimdi. Çünkü bir yanda hockey takımı, bir yanda Anastasia'nın hedeflerine ulaşması için gitmesi gereken yok diğer yanda ise birbirlerine kaşrı duydukları duygular... 

İki gencin aşk yolculuğunda yaşadıklarını okuyoruz. Tabi bunu çok güzel bir şekilde aile ilişkilerine, arkadaşlıklara ve spor hayatlarına değinerek yapıyoruz. 


~~~*~~~
"Seni reddedebileceğimi düşündüğüne inanamıyorum, Anastasia," dedi şaşkınlıkla. "Hiçbir fikrin yo, değil mi? İzin verirsen senin için aşabileceğim engellerden ya da seni mutlu etmek için yapabileceklerimden hiçbir haberin yok."
~~~*~~~

Öncelikle şunu söylemeliyim ki bir yanda hockey bir yanda da buz pateni kurgusu okumak müthiş bir deneyimdi. Zaten hockey kurguları seviyorum bunun yanında bir zamanlar buz pateni olimpiyatlarını da çok severek izlerdim şimdi ikisinin harmanlanmış bir şekilde okumak paha biçilemezdi. 

Okuyan kişilerin neden bu kadar Nate diye sayıkladıklarını kitabı okuyunca anladım çünkü adamım resmen türünün tek örneği ve her kadının hayali bence... çünkü ne istediğini en başından beri bilip de ona en başından beri sadık kalması ve sadece onu istercesine hareket etmesi çok güzeldi. Adam sen müthiş bir detaysın. 😍

Anastasia'nın da hedefe odaklı olması, bunun için çırpınması, en iyisiyken kendini hep daha iyi olmaya zorlaması ve partneri tarafından gördüğü muameleye rağmen alttan alması ama sonrasında da çileden çıkıp karşılık vermesi çok güzel anlatılmıştı. Kadın sen o yolu tek başına da kazanırsın, yürürsün ki kitabın sonunda gördük ki hedefe de ulaştın. 😇

Hockeycilerin arkadaşlıkları, birbirlerine karşı tavırları, sohbetleri, diyalogları çok eğlenceliydi. Birbirlerini savunmaları ve belki de birbirlerini kendilerinden daha iyi tanımaları da çok güzeldi. Özellikle de Nate'in tavırlarından Anastasia ile arasında problem olabilme olasılığını tahmin etmeleri, ilişkileri konusunda destek çıkmaları, yol göstermeleri çok tatlıydı. Ama en güzeli de birbirlerini sinir etmek için uğraşmalarıydı 😂

Nate'in kaptan olarak takımının sorumluluğunu alması, onları yönlendirmesi ve daha da önemlisi takımı için üzerine aldığı suçlar adamım sen müthiş bir detaysın dedirtti ki zaten gerçeklerin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır ortaya da çıktı. 

Anastasia ile Nate'in Noel tatili için yaptıkları planlar süperdi. Her ikisinin de ailesinin yanında geçirilen zamanlar çok tatlıydı. Özellikle de Nate'in babasının yanındaki zamanlarda genç kadının duruşu takdirimi kazandı. Ki babasının da takdirini kazanmış olmalı ki Nate, o kızı kaybetme nasihatında bulundu 😂 sanki Nate elindekinin kıymetini bilmiyormuş gibi... 

Nate'in aile problemlerine karşılık görmediği ilgiyi ve sevgiyi Anastasia'nın ailesinden görmesi çok müthiş bir detaydı çünkü genç adamın ihtiyacı olan şeydi ve oradan görmek onu oldukça motive eden bir detay oldu. Düşünsenize maça çıkacaksınız babanız sizin maçınızı bir kere izlememiş, destek olmamış bir adamken kız arkadaşınızın babası size mesaj atıp bol şans diliyor ve barda arkadaşlarıyla maçını izlediğini söylüyor... Çok tatlıydı o detay. 


~~~*~~~
"Lütfen, bana ne istediğini söyle. Seni mutlu edecek bir hediye almak istiyorum."
"Ben seninle birlikte olmaktan mutluyum, yanımda olman bana yeter."
~~~*~~~

Aaron'dan hep bir pislik bekledim kitabın en başından beri... tamam çok iyi patenci olabilirsin ama tam bir pisliksin de! Zaten yaptı yapacağını sonun kendi ayağına sıktı. Hak etti başına gelenleri ve tüm bu olaylar boyunca Nate'in tavırları çok güzeldi. Kendi içinde köpürürken Anastasia için susması genç kadına destek olması süperdi. Tabi bu konuda arkadaşlarının da desteğini alması güzel bir detaydı. 

Henry, JJ, Robbie ve Lola kitabın en eğlenceli detaylarıydı açıkçası JJ ve Henry'de aşk yolunda okumayı isterim. Ayrıca kitapta adını gördüğümüz Russ'ın hikayesi 2. kitapta anlatılacak dolayısıyla diğerlerinin hikayesi gelir mi bilmiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 3.kitap Haziran 2024'te çıkacak... en azından o tarihe kadar 2.kitap gelse süper olur diye düşünüyorum.

Şu kitap bitebilecek en güzel şekilde bitti çünkü o son müthişti. Resmen sırıtarak okudum o son bölümü. 

Ancak kitabı bitirdikten sonra ve şu yorumu yazarken kitabın kalınlığının nedeninin erotik sahneler olduğunu düşünüyorum. Resmen Nate ve Anastasia tavşan gibiydi 😂çocuğum yavaş gidin azıcık dedim 😂 Olmasa olur muydu diye düşünüyorum olabilirdi de ama Nate ve Anastasia arasındaki kimyayı ve uyumu da bu kadar güzel hissedebilir miydik onu da bilemiyorum. Beni rahatsız etmedi ama erotik romans kategorisine girebilecek kadar iddialı yazılmıştı onu söyleyeyim. 

Ben çok severek okudum, zaten sevdiğim türde ve kurguda olduğu içinde oldukça memnunum okuduğuma da aldığıma da hayal kırıklığına uğramadım. 

Size de tavsiye ederim, bu türü seviyorsanız mutlaka deneyin.

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟 


~~~*~~~
"Seni mutlu etmek beni için çok önemli."
"Sadece seni istiyorum, Anastasia. Alacağın hiçbir hediye birlikte geçirdiğimiz son dört haftadan daha güzel olamaz. Bana daha fazlasını ver, işte o zaman çok daha mutlu olurum."
~~~*~~~


Maple Hills
  1. Icebreker 
  2. Wildfire


Kitabın adı    : Icebreaker
Orijinal adı    : Icebreaker
Yazarı           : Hannah Grace
Çevirmen       : Burcu Karatepe
Seri Bilgisi     : Maple Hills #1
Yayınevi        : Olimpos Yayınları
Sayfa sayısı   : 560

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hayatını bütünüyle planlamıştı, ta ki o gelene kadar...

Anastasia Allen’ın küçüklüğünden beri tek hayali, Amerika Birleşik Devletleri olimpiyat takımına girmekti.

Kaliforniya Üniversitesi, Maple Hills’ten tam burs aldığında ve rekabetçi artistik patinaj takımına çiftler kategorisinde seçildiğinde her şey planlarına uygun gidiyordu.

Önüne hiçbir engel çıkamazdı; ajandasındaki bütün planlarını altüst eden hokey takımı ve Kaptan Nate Hawkins bile.

Nate, okuldaki son senesinde kaptan olarak görevini yerine getirip takımının buzda başarılı olmasına odaklanmak istiyordu. Ama üniversitenin iki buz pistinden birinde hokey takımı yüzünden ufak bir aksilik yaşanmıştı. Bu yüzden ona katlanamadığı açıkça belli olan Anastasia da dâhil olmak üzere artistik patinaj takımıyla aynı pisti paylaşmak zorunda kaldığında, görevine odaklanmak çok da kolay olmayacaktı.

Diğer yandan, Anastasia’nın partnerinin başına gelen talihsiz bir olay sonucu turnuvaya hazırlanmak için tek şansı kalmıştı: Hiç hoşlanmadığı ve köşe bucak kaçtığı Nate Hawkins.
Buz pistinde kıvılcımlar havada uçuşurken Anastasia’nın hedeflerini başarmak dışında hiçbir endişesi yoktu. Çünkü bir ilişki istemediği gibi bir hokey oyuncusuna da asla âşık olamazdı. Öyle değil mi? 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın