15 Eylül 2023 Cuma

0 Monica McCarty - Vurucu (Highland Guard #10)


~~~*~~~
Bakışları ona değer eğmez, vücudu tepki veriyordu. Tüm duyuları açılıyor, hava daha temiz ve sesler daha keskin geliyor, kalbi bir beklenti içindeymişçesine pır pır ediyordu.
~~~*~~~

 
Sonunda elimize geçti, sonunda hasretimiz sona erdi ve Highland Guard (Highland Muhafızları) serisinin 10. kitabı Vurucu çıktı. 

Seriyi o kadar çok bekledik, o kadar çok söylendik ki çıksın diye sonunda çıktı. Zaten çıkar çıkmaz aldım ama okuyup okumama konusunda çok kararsız kalmıştım çünkü serinin son 2 kitabı kaldı ve onları da yayınevi Allah bilir ne zaman çıkartır. Yine asırlarca bekleriz, çünkü arşivimden bakıyorum da 9. kitap Nişancı'nın yorumunu 2021 yılında yapmışım, 2 sene de anca çıkarıyor yayınevi. Ölmeden önce şu serinin sonlandığını görürsek çok güzel olur. 🙈

Yayınevine yeterince sitem ettim şimdi yorumuma geçebilirim. 

12 kitaplık seri olan Highland Guard ya da Türkiye'de çevrilmiş haliyle Highland Muhafızları, İskoç Muhafız Alayı olarak bilinen serinin 10. kitabı Vurucu, efsanevi savaşçı grubun en iyi strateji uzmanı Eoin MacLean'in hikayesi... 


~~~*~~~
Daha önce bakışları bakışlarına değdiğinde sanki ne düşündüğünü biliyormuş gibi hissettiren hiçbir adamla tanışmamıştı.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Margaret MacDowell, henüz 18 yaşındayken karşılaştığı İskoç savaşçı Eoin ile karşılaşması ile genç adamdan etkilenir ve ondan aldığı o çekimi başka kimseden alamaz. Üstelik babasının doğru ilişkiler içerisinde olması için anlaşmalı bir evlilik planlarını onaylar ve onun için seçtiği damat adayıyla flört etmeye başlar ama hep bir şekilde ilgisi ve dikkati Eoin'dedir. Aralarında gelişen yakınlaşmanın ardından bu bir şekilde duyurulur ve Eoin kendi duygularına yenilir ve Margaret ile kaçak evlenir. Bu öğrenildiğinde her ne kadar büyük sorunlar oluştursa da artık aralarında bir evlilik olduğunda ve birlikte olduklarından dolayı her şey için çok geçtir. Bu süre zarfında Eoin'de Bruce'ın özel ordusuna dahil edilmiştir ve onlarla birlikte eğitimlere katılması gerekmektedir. Henüz birkaç hafta evli olduğu karısı Margaret'ı kendi ailesiyle kalede bırakıp gittiğinde arkasında karısının kendisini bekleyeceğini düşünür. Ancak Margaret bir düşman klandandır ve MacLean haklı genç kadını dışlar, zor zamanlar geçiren genç kadın, kocasının yokluğunda da oldukça zorlanır. Bir de Eoin'in genç kadına hiçbir şey anlatamıyor olması da daha çok zorlar ilişkilerini... bunun üzerine de genç kadının yaşadığı zorluklar Eoin'i terk etmesini ve babasının kalesine geri dönmesini sağlar. Bir şekilde genç adamın dahil olduğu baskından Margaret'ın ailesinin haberinin olması ve bunu tek bilen kişi Margaret iken bütün oklar genç kadını gösterir ve Eoin, karısının kendisine ihanet etmesi sonucunda bütün ipleri koparır. Üstelik baskında büyük bir hezimete uğrayan Eoin ve ekibi, fazlasıyla kayıp yaşadığında Margaret, kocasının da ölenlerin arasında olduğunu düşünür. Ve 6 yıl boyunca Eoin, kadına karşı olan öfkesinden, kendisine ihanet etmesinden dolayı ona yaşadığını duyurmaz ve genç kadın bu yasla bırakır... ta ki tekrardan MacDowell kalesine düzenleyecekleri baskına kadar. Öyle bir ana ayarlarlar ki Margaret evlenecektir ve tam düğün zamanı baskın yapmayı planlamaktadır. Baskın zamanı Eoin, Margaret ile karşılaşınca kadına karşı duyguları yeniden alevlenir tıpkı Margaret'ın da genç adamı karşısında yaşadığını gördüğü anda yaşadığı heyecanlandığında da... Her ne kadar genç kadının babasını ellerinden kaçırsalar da, Margaret'ın Eoin'e bir sürprizi vardır... genç kadının 5 yaşında bir oğlu vardır ve bunu Eoin daha yeni öğrenir. Küçük çocuğu gören herkes Eoin'in oğlu olduğunu fark eder... Şimdi Eoin'in iki hedefi vardır... biri MacDowell'ı yakalamak, kalesini ele geçirmek ve oğlunu sağ salim yanına alabilmektir. Bir de bunlar için planlar yaparken Margaret ile ne yapacağına da karar vermesi gerekmektedir. Çünkü karısını hala çok sevmektedir ama ihaneti de her zaman içinde bir şüphe de doğurmaktadır. 


~~~*~~~
Bela olabilirdi, onun için son derece "yanlış" olabilirdi ve asil bir kadının ağırbaşlılığı ve tevazusunu göstermeyebilirdi ama başının belası olmasını istiyordu.
~~~*~~~


Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki Muhafızlarımı çok özlemişim... Onların savaşma taktiklerini, birbirleri ile olan iletişimlerini ve daha da önemlisi arkadaşlıklarını çok özlemişim. 

Eoin'in tavırları, savaşçı kimliği, beyninin çalışma şekli çok güzeldi. Taktir edilen zekasının sevdiği kadın söz konusu olduğunda iş görmüyor oluşu, strateji yapamıyor olması çok tatlıydı. Margaret ile olduğu kişi, onun yanındayken hissettikleri çok tatlıydı. O satırları okurken Eoin'in aslında savaşçı karakterinin içinde sevdiği kadın için her şeyi yapabilecek adam gördüm. Her ne kadar evliliklerinin başlarında hatalar yapsa da aşkı asla tartışılamazdı bence çünkü ciddi ikilemde kalıyordu. Bir yanda uğruna savaştığı kralına ve silah arkadaşlarına verdiği sözü sır gibi saklaması gerekirken bir yanda da her şeyiyle hayatına dahil olmaya çabalayan karısı olması genç adamı oldukça zorladı. 

Margaret ise... bütün canlılığına, pervasızlığına, asiliğine rağmen aşık olduğu adam için çabalaması çok güzeldi. Henüz gençliğine rağmen her şey ile baş etme çabası da güzeldi. Eoin için çabalaması, onun hayatına dahil olma çabası, onun ailesine uyum sağlamaya çalışması ama karşılığında hep dışlanması da çok güzeldi. Aşık bir kadının yapacağını yaptı ama çok fena da ihanete uğradı o da... kendisini kocasına inandıramaması ise çok üzücüydü. 

Fin ile yaşadıkları ise... yemin ediyorum okurken ondan hep bir şey bekledim. Belki azıcık spoiler olacak ama onun bir hinlik yapacağını bekledim ve yaptı da... kendisi resmen pisliğin teki çıktı. 


~~~*~~~
Kalbi tek bir adama aitti, aksini duymadığı sürece de onu bekleyecekti.
~~~*~~~


Eoin'in oğluyla yaşadıkları, onun için çabalaması ve iletişim kurma çabası çok tatlıydı. Onu ilk gördüğünde zaten verdiği tepki de çok güzeldi. Hatta muhafızların bile bu çocuk cidden senin oğlun modunda olması çok eğlenceliydi. 

Margaret'ın Eoin'in yaşadığını öğrendiği zamanki halleri, heyecanı ama kendisini affedememiş olması ve sonrasındaki olaylar da çok güzel kurgulanmıştı. 

Muhafızların savaşma taktikleri, stratejileri de çok güzeldi. 

Özellikle en son olarak bir baskın için gittiğinde ve Margaret'ı kendi ailesiyle bıraktığında yaşananlar ise... tam böyle her şeyi bitirdi dedim ama Margaret tam da savaşçı kişiliğiyle kendini gösterdi. Hatta oğlu bile babasıyla kalma isteği çok güzeldi. 

Aslında anlatmak istediğim çok sahne var ama yeni kitap ve spoiler vereceğim diye çok tedirgin oluyorum bu yüzden sanırım çıkar çıkmaz okumak da yorumlamak da çok riskli yine de dayanamayıp okuyoruz. Çoook özlemişim ama yazarımın kitaplarını ve daha da önemlisi muhafızlarımı çok özlemişim. Umarım yayınevi bir iki sene daha bekletmez bizi... 

Ayyy daha neler anlatmak istiyorum şu kitaba dair ama daha fazla spoiler vermemek adına susuyorum. 

Seriyi takip edenlere bence alın hemen okuyun derim, eğer başlamadıysanız mutlaka seriye başlayın ve peş peşe okuyun seriyi. 😍

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Margaret, daha önce hiç kimsenin yapmadığı şeyi yapmış, bambaşka bir tarafını ortaya çıkarmıştı. Onunla birlikteyken daha hafiflemiş hissetmişti. Daha mutlu. Dünya o kadar kötü ve her şey bomboş görünmemişti. Hayatı, dar savaş meydanından çok daha büyük gibi gelmişti.
~~~*~~~


Highland Guard (Highland Muhafızları) Serisi


Kitabın adı     : Vurucu
Orijinal adı     : The Striker
Yazarı            : Monica McCarty
Çevirmen        : Aslıhan Sevimli
Seri Bilgisi       : Highland Guard (Highland Muhafızları) #10
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 432

Kitabın tanıtım yazısı: 

Eoin MacLean, altı yıl önce hayatının en büyük ihanetine uğrar. Bu, Robert Bruce’u ezici bir yenilgiye sürükleyen ve Eoin’i de kalbine hükmeden kadından mahrum bırakan bir felakettir. Eoin, düşmanına âşık olmanın bedelini ödemiş, Margaret MacDowell için hissettiği sahiplenici arzu ile kralına duyduğu sonsuz sadakat arasında bölünmüştür. Yetenekli savaşçı, ayartmaya boyun eğmenin, Bruce’un bağımsızlık davasını nasıl sekteye uğratacağını öngöremez.

Aradan geçen altı yılın sonunda Bruce, direnen son kalelere meydan okumaya hazırlanır. Böylece Eoin de bir zamanlar çok sevdiği kadından ve onun tüm klanından intikam alma şansını yakalar. Ancak cesur ve güzel Margaret, onları sonsuza dek birleştirecek bir sürprizi açıkladığında her şey değişir. Artık ikisi de aşklarının, uğruna savaşmadan bitmesine izin vermeyecektir.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın