25 Eylül 2023 Pazartesi

0 FİLM YORUMU // Harry Potter ve Felsefe Taşı

2001 yılında oldukça ses getiren ve kitapları hala çok satanlarda olan Harry Potter ve Felsefe Taşı filminin yorumuyla karşınızdayım. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki filmi ilk kez izlemiyorum, itiraf edeyim kitaplarını okumadım ama filmlerini milyonlarca kez izledim. Her izlediğimde de aşırı zevk aldım bu yüzden duydum ki Festival Filmleri olarak yeniden vizyona giriyor üstelik de 50 TL gibi bir fiyata bunu asla kaçırmamalıyım diye düşünerek tekrardan gittim. 

Şuanda ilk üç film vizyonda ve ben onlar vizyondan kalmadan iki filmi de izlemeye niyetim var. Sinema da izlemek de ayrı bir güzelmiş bunu tekrardan tatmak çok güzeldi. Çünkü ben ilk filmi televizyonda izlemiştim ve ikinci film Sırlar Odası'nı sinemada izlemiştim eğer bütün filmleri tekrardan sokarlarsa vizyona kesinlikle hepsini tekrardan izleyeceğim. 

Filmin Adı    : Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and the Sorcerer's Stone) 
Süresi           : 2 saat 32 dakika
Türü             : Fantastik - Macera - Aile
Yaş Sınırı      : +7
Yapım tarihi : 2001
Oyuncular  : Daniel Radcliffe, Rubert Grint, Emma Watson, Richard Harris, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Ian Hart, Richart Bremmer, Tom Felton, Alan Rickman...  

Puanım        : 8 / 10

 

Filmi her yerde izleyebilirsiniz ve bence sinemada izlemenin tadı bambaşka... bence bir öyle deneyin. İlk vizyona girdiğinde ve ilk izlediğimde 13 yaşındaydım şimdi 35 yaşındayım ve hala aynı heyecanla izliyorum. Kesinlikle favorilerimden 😎

Filmin her ne kadar herkes konusunu biliyorsa da ben kısaca bir anlatayım belki bilmeyen birileri vardır. 
Harry Potter, babası ve annesi öldürüldükten sonra teyzesi ve eniştesiyle beraber yaşamaktadır. Orada hem onlardan hem de kuzeninden dışlanmış ve psikolojik baskılarla büyüyen ve hiç sevilmeyen Harry, açıklayamayacağı şeyler de yaşamaktadır. Bir gün doğum gününden önce Hogwards'tan okul daveti alır. Her ne kadar eniştesi ve teyzesi bunu göz ardı etmek istese de Hagrid adında bir dev adam kapılarını çaldığında karşı çıkamazlar ve Hagrid,  Harry'i ait olduğu dünyanın kapılarını açarcasına Hogwards'a götürür. Burada yeni bir hayat, yeni büyüler, arkadaşlar ve ait olduğu hayatı deneyimleyip öğrenirken aynı zamanda da ailesiyle ilgili bilgi kırıntıları da yakalar. Bütün bunların yanında ailesinin katili olan büyücü Voldemort'un da ölmediğini tekrardan vücut bulabilmek için yollar aradığını da keşfederler. Voldemort'un geri dönmesini ve ölümsüzlüğü kazanabileceği "Felsefe Taşı"nın da Hodwards'ta korunduğunu öğrendiklerinde Harry ve arkadaşları Ron ile Harmonie iş başına geçer. Amaçları Felsefe Taşı'nı Voldemort'tan korumaktır. Tabi bunu yaparken de henüz acemi olan üç büyücü adayının geçmesi gerekn sınavlar, tuzaklar vardır. 

Öncelikle bir kez daha izlerken fark ettim ki kadro çok iyi... daha iyi düşünemezdim oyuncuları... daha yetişkin ve profesyonel gözle izlediğimizde çok daha güzel olduğunu hissettim. Ayrıca kitaplarını okuma isteğiyle de doldum açıkçası. Almamıştım şimdi tek tek alacağım ve her ay bir kitabını okumaya niyetim var artık. 

Filmi zaten severek izlememin yanı sıra, Hodwards'tan gelen mektup detayları ve baykuşlar çok güzeldi. Okulu zaten söylemiyorum... o okulu görmek için her şeyi yapabilirdim. Yapabilirim de 🙈


Maç sahnesi çok iyiydi, hatta Harry'nin küreyi yakalama sahnesi de çok süperdi. Bunun yanı sıra Felsefe Taşı'nı koruyan o tuzaklar çok zekice değil miydi? Her izlediğimde şahane ama bu dedim ve satranç... profesyonel bir oyuncusu değilim, çok çok acemi bir oyuncuyum ama içimde bu filmi her izlediğimde keşke profesyonel bir şekilde bilsem diyorum. 

Filmi kuzenimle beraber izledim, Harry ile Harmonie'nin sevgili olmasını beklediğini söyledi ve açıkçası spoiler verdim ona 🙊 hepimizin bir dönem bunu beklediğini söyledim 😅 Kuzenim ilk kez izliyordu ve onun verdiği tepkiler ve beklentileri bir zamanlar bizlerin beklentisi olduğunu görmek tam bir maziye yolculuk gibiydi. Bu yüzden de ayrı bir zevk aldım açıkçası. Şimdi onunla ikinci ve üçüncü filmleri izlemek için heyecanlanıyorum. 😃

Çok fazla detay vermeyeceğim, normalde yorum da yazmayacaktım ama blogumda neden olmasın Harry Potter dedim ve yazdım. Sırayla bütün filmlerinin yorumları da gelecek belki sırayla kitapların yorumları da gelebilir belli mi olur 😇

Bu arada serinin kitapları Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı bütün kitapları çıktı alabilirsiniz fiyatları biraz yüksek bu yüzden ben tek tek alıp okuyarak gitmeyi planlıyorum ekstra indirim yakalamazsam. 

Her yaş ortalamasından insanın izleyeceği bir film ve bence ailecek güzel vakit geçirmek istiyorsanız mutlaka denemelisiniz. 











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın