17 Eylül 2023 Pazar

0 Sarah Hogle - Sensiz Olmaz


~~~*~~~
Başlangıcı yazılmış olan, sonunu se sonsuz ihtimallerin belirlediği bir hikayeydi bu.
~~~*~~~


 Çıktığında oldukça ilgimi çeken ve hemen aldığım kitaplardan biri olan Sensiz Olmaz'ın yorumuyla karşınızdayım. 

Konusu ilgimi çekmişti, kapak tasarımı da ilgimi çekmişti ve hiçbir yorum okumadan araştırmadan aldım kitabı zaten seri de değil tekli bir romans bu yüzden tek seferde okurum diye de düşündüm açıkçası. Bir de romantik komedi gibi yaz kitaplarını çok seviyorum okumayı bu kitaptan da beklentim oydu ama... işte bu amalar ne yazık ki kitaba dair hevesleri öldürüyor. 

Kitaba dair beklentimi bulamadım. Hiç hayal ettiğim gibi değildi ve daha da önemlisi beklediğim romantik komedi ya da aşk kitabı da değildi. Bu yüzden açıkçası beklentimi karşılamadığını üzülerek belirtiyorum. 😔


~~~*~~~
Bordo kanepede oturan kız artık büyümüştü fakat yetişkin olmak, hiç de düşündüğü gibi değildi. Kendini kaybolmuş hissediyor ve çok korkuyordu. Çünkü ona göz kulak olan tek kişi artık yoktu. 
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Bir otelde temizlik görevlisi olarak çalışan Maybell, bir gün büyük teyzesinin öldüğünü ve ona ait köşkün kendisine miras kaldığını öğrenir. Köşke dair hatırladığı şey ise henüz küçük bir kızken orada eniştesi ve teyzesiyle geçirdiği güzel anılardır. Hiçbir şeyi olmayan, herkesin gönlünü hoş tutmaya çalışırken kendini hep ikinci plana atan Maybell için bu bir fırsat doğurur ve işinden ayrılarak köşke gelir. Ancak orada onu bir sürpriz beklemektedir. Teyzesi köşkün aynı zamanda yarısını da bahçıvanı Wesley'e bırakmıştır. Wesley ise, Maybell'in işten arkadaşı Gemma'nın kendisi için oluşturduğu sahte sevgilidir. Yani Gemma, Wesley'in internetten resimlerini bularak sahte bir profil oluşturmuştur ve o profil üzerinden Maybell ile flörtleşmiştir. Her ne kadar bu defteri kapatmış olsa da Wesley'i canlı karşısında görmek Maybell'i afallatmıştır bir de mirasının ortağı olduğunu öğrenmek iyice kapana kıstırmıştır. Çünkü Wesley'in de köşk ve dönümlerce arazisi için başka planları vardır tıpkı Maybell'in planları olduğu gibi. Şimdi iki genç birbiriyle anlaşmalı, köşkü elden geçirmeli ve nasıl ilerleyeceklerine karar vermelidirler. Bir de birbirleriyle olan iletişimleri ve ilişkileri konusunda karar vermeliler. 

Öncelikle kitapta şöyle bir durum vardı hemen romans türüne geçmiyor, başta da dediğim gibi son 50 sayfada falan aşk kendini gösteriyor onun haricinde Maybell ile Wesley'in iletişimini, birbirleriyle olan diyaloglarını ve tanıma çabalarını okuyoruz. Kitabın çoğunluğu bu modda gelişiyor o yüzden okumaya başladığınızda bir aşk romanı klişesinde ya da klasiğinde bir şey okumayı beklemeyin. Ben öyle beklentiyle okudum ve hayal kırıklığı oldu ne yazık ki.


~~~*~~~
Tüm bu duygusal yorgunluğun üstüne bir de kalbimin kırıldığıyla kalıyordum. Flörtlerimin nasıl sonlandığı ortadaydı. Birinden hoşlanmak hiç iyi sonuçlar doğurmuyordu. 
~~~*~~~


Wesley'in karakteri, korkuları, davranışları normalde alıştığımız erkek karakterlerden farklı olması kitabın kurgusu için hoş bir değişiklikti. Aslında daha detaylı bir aşk bu karaktere daha çok yakışırdı sanki. Onun korkuları, yaşadıkları çok güzel anlatılmıştı. Kendini ifade etme biçimi, Maybell'e alıştıktan sonraki tavırları çok iyiydi. 

Maybell ise, başkalarını her zaman kendinden önde tutarken ilk defa kendi için bir şey yaparken ki halleri, çabalamaları çok hoştu. Ama bence onunla ilgili en güzel şey de teyzesi ve eniştesine dair hatırladıklarıydı. 

Köşkte keşfettikleri şeyler, heyecanlar çok güzel anlatılmıştı. Hatta çevresindeki ormanla ilgili detaylarda öyle. 

Wesley'in Maybell sokakta kalmaması için kendi kulübesine alması ve kendisi çatı katında uyku tutulumunda yatarken kendi yatağını genç kadına vermesi çok tatlıydı. 

Maybell'in aynı zamanda aktif hayal gücü vardı ve o kısımları okumak güzeldi ama bazen öyle bir geçiş oluyordu ki ayırt etmek zor oluyordu ve Jack adı geçene kadar o olayların gerçek mi hayal mi ayırt etmek de zor oluyordu. En azından benim için... 😔


~~~*~~~
Wesley Koehler'ın tenine işlemiştim. Ne kadar derine indirdiğimi bilmiyordum ama oradaydım ve bunu hayal etmiyordum.
~~~*~~~


Kitabın güzel kısımları vardı ama bütün o detaylar bazen de sıkıcı oldu açıkçası. Köşkü temizleme serüvenleri, bahçeyle ilgili detaylar hiçbir aksiyonu yoktu ve durağan gidiyordu o kısımlar da sıkıcıydı. Okurken zaman zaman sıkıldığımı itiraf etmeliyim. 

Kitabın en güzel kısımları birbirlerine aşklarını itiraf ettikleri kısımlardı o kısımlarda çok hızlı bitti. Yani aşkları ortaya çıktı birbirleriyle bir şeyler yaşadılar ve 50 sayfada o kısımlarda bitti. 

Aslında güzeldi ama durağanlığı beni sıktı açıkçası. 😔 O yüzden benim için ortalamaydı kitap.

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 3 veriyorum. 🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Maybell." Wesley beni temin etmek ister gibi kucakladı. "Bu kocaman kalbin, en sevdiğim yönlerinden biri.  Onu kullandığın için sana kızamam ki."

Kafamı geriye yatırıp ona baktım. "Cidden mi?"

"Orada benim için de yer ayırdığın sürece hiç sorun yok."
~~~*~~~


Kitabın adı     : Sensiz Olmaz
Orijinal adı     : Twice Shy
Yazarı            : Sarah Hogle
Çevirmen        : Gülfem Çırak
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 312

Kitabın tanıtım yazısı: 

Başın bulutların üzerindeyken gerçek aşkı bulabilir misin?

Maybell Parrish her zaman hayal kurmayı seven, romantik biri olmuştu. Hayal dünyasında yaşamak, gerçek hayatın düş kırıklıklarından kaçmak için en güzel yoldu. Ve büyük teyzesi Violet’in büyüleyici köşkü ona miras kalınca, genç kadın bunu yepyeni bir başlangıç yapmak için mükemmel bir fırsat olarak gördü.

Fakat köşke ulaştığında dertleri sandığı gibi yok olmak yerine daha da katlandı. Senelerce hayallerinde yaşattığı görkemli ev, artık harabeden başka bir şey değildi. Üstelik Maybell’in, mülkü bir başkasıyla paylaşması gerekiyordu. Eş mirasçı Wesley Koehler, yakışıklı olduğu kadar aksi biriydi ve arazi için çok farklı planları vardı.

Sessiz ve mesafeli Wesley’yi işbirliğine ikna etmek, Violet Teyze’nin son arzularını yerine getirmekten çok daha çetin bir görevdi. Ancak Wesley’nin asık suratının arkasında gizlenen beklenmedik nezaket, ikisinin de savunma duvarlarını indirmesine neden oldu. Hediyelerin en güzelini kazanmaları için tek gereken, konfor alanının dışına atılacak küçük bir adımdı.

“Bu yıl çıkan en tatlı kitap.” - Frolic






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın