8 Temmuz 2024 Pazartesi

0 Cora Reilly - Görev (Kanlı Mafya Günlükleri #2)


~~~*~~~
Dünyamızdaki pek çok kadının güzel bir yalanı acı bir gerçeğe tercih ettiğini biliyordum ve ilk kez bunu anlıyordum.
~~~*~~~


 Kanlı Mafya Günlükleri'nin 2.kitabı Görev'de okundu. Peş peşe bir seri patlatması yaptım. Ama daha öncede dediğim gibi sanırım mafya kurgusu okumaya hevesim varmış çok iyi gittiler. Ahh, bu tempoyu bozmadan yeni bir taneyle daha yoluma devam edeceğim. Onu da yorumu geldiğinde görürsünüz 😇 Şimdi konumuz bu kitap ve yorumlarıma döneyim. 

Onur kitabında ara ara kendisini gördüğümüz Dante ve Valentina'nın hikayesiydi. Her ikisi içinde ikinci bir şans gibiydi bu kitap. İlk kitaptaki karakterlerin yaşı nasıl gözüme battıysa bu kitaptaki karakterlerin yetişkin olması, daha çok hoşuma gitti.

Karakteri serisi karışık okuyabilirim diye düşünmeyin, sıralı okunması gereken bir kurgusu var. Çünkü Aria ve Luca'nın kitabında ikisini de görmüştük ve bu kitapta da kendi hikayelerini yaşarlarken hem ilk kitaptaki olayların sonuçlarının yansıması hem de bir sonraki kitaba dair bir ön izleme imaları var. 

Bu yüzden kurgusal bütünlük açısından sıralı okuyun derin. 

~~~*~~~
Kader onları ayırdığı için çok acımasız ve beni daha önce hayatının aşkın bulmuş bir adamın kollarına attığı için daha da acımasızdı.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Famiglia'nın sıradaki Caposu olacak olan Dante, aşık olarak evlendiği eşini kaybetmiş ve yıllardır da bekar olarak hayatına devam etmektedir. Ancak babası artık sırasını oğluna devretmeyi planlarken ve Dante'de yıllardır hazırlandığı pozisyona geçme zamanı geldiğinde babasının ısrarı ile evlenmeye karar verir. Çünkü bir Caponun bekar olması, daha da önemlisi bu kadar uzun süre karısının yasını tutması, vârissiz olması hoş karşılanmayacak ve zayıflık olarak algılanacağı düşünülmektedir. Bunun üzerine kendisine sunulan adaylar arasında mantıklı bir seçim yaparak dokuz ay önce kocasını kaybetmiş ve henüz yas süresinde olan Valentina ile evlenmeye karar verir. Valentina mutsuz ve beklentilerini karşılamayan ilk evliliğinden sonra Dante ile evliliğinin de umutla normal ve en azından mutlu olabileceği bir evlilik olmasını dileyerek bu işe ses çıkarmaz. Zaten Dante'nin de kendisine karşı bütün kartlarını açık oynaması, onu neden seçtiği ve neden onunla evleneceği konusunda dürüst olması da Valentina'ya başka seçenek bırakmaz. Bunun üzerine evlenen ikilinin asıl sınavı o zaman başlar. Çünkü her ikisinin de ilk evliliklerinde eşlerinin hayaletleri üzerlerindedir. Saklanan sırlar da ortaya çıkmaya başladığında ortalık iyice karmaşıklaşır. Bir de üstüne Valentina her geçen an Dante'ye aşık oluyor olması ve onunla mutlu bir evlilik için çaba harcar modda olması da evliliklerinin dinamikleriyle ilgili kıvılcımları çakmaktadır. Dante ise, bir görev amacıyla kabul ettiği evliliğinde hayatının dengesiyle oynayacağını düşünmeden, Valentina'yı gelin olarak seçtiğinde genç kadına karşı olan arzuları, gurunun ardına sakladığı bütün duygularıyla karşısında yeni karısıyla girdiği sessiz irade savaşları hiç de onun beklediği gibi bir evliliği göstermemektedir. Ama önlerinde verilmesi gereken daha çok savaş vardır... Özellikle de saklanan sırlar, verilen sözler ve daha da önemlisi artık kapalı kalmayan duygular için...

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Dante'nin mantıklı hamle ve düşüncelerle Valentina'yı eş olarak seçmesi çok güzel bir detaydı. Hatta öyle ki yaptığı açıklamalar da oldukça mantıklıydı. Düşünsenize adam 35 başında ve ona henüz yeni 18 olmuş Gianna ile evlenmeyi teklif ediyorlar peki Dante ne dedi çocuk bir eşle uğraşamam süperdi. 😂Gerçi Gianna zaten bambaşka bir mevzu ya neyse. Matteo'nun ondan çekeceği çok şey var ama o da kendi kaşındı. Neyse o konu bu kitabın mevzusu değil 🙊


~~~*~~~
Onu unutmasını, onu hatırlatan her bir parçayı atmasını ya da anısını kalbinden tamamen silmesini beklemiyordum. Yalnızca kalbinde benim için de küçük bir yer açmasını diliyordum.
~~~*~~~

Valentina'nın ilk eşiyle ilgili sakladığı sır, o sırrın Dante'ye yansıması ve sadakat konusunda yaşadığı ikilemler ve aldığı kararın sonucundaki tavırlar çok iyiydi. Hatta öyle bir an geldi ki Dante'yi zehirlenmesini istenildiği sahnede... Valentina resmen kime sadık olduğunu direk ortaya koydu. O satırlar çok iyiydi. Çok sevdim o kısımları. 

Valentina'nın savaşçı kişiliği, kendisine biçilen role uymak yerine kendinden bir şeyler ekleme modu, bütün bunların yanında güçlü ve dik duruşu çok güzeldi. Dante gibi bir adamla girdiği savaşlardan duygularına rağmen pes etmemesi de çok güzeldi. 

Dante ise... aşık olduğu kadına sonuna kadar sadık kalmış bir adam.. hayallerimizi süsleyen cinsten 😍 yıllarca o kadına sadık kalmasına rağmen zorunluluktan evlense de karısına da gereken saygıyı gösterilmesi için çaba harcaması çok iyiydi. Hatta Valentina'nın kişiliği, savaşlarına karşı direnmesi de çok iyiydi. Hatta bütün o kötü adam modunun yanında hayatındaki insanları koruma çabası da süperdi. Mesela Valentina'ya ne kadar kızsa da onu korumak için de her şeyi yapar modu süperdi. 

Valentina'yı arzulaması ama buna karşı duruşu, karısının kendisini baştan çıkarma çabalarına karşı duruşu süper iradeydi. Hatta sırf aralarına duvar koymak için karısıyla olan seks ilişkisi de oldukça ince detaylardı. Gerçi sonrasında kendisini duygularına bıraktı ya neyse. 

Valentina'nın hamileliği ve sonrasındaki getiriler ve hatta orada Dante ile olan kavgasından sonraki duruşu çok iyiydi. Yürü be kızım dedim hatta sonrasında o her ne kadar Dante'nin bazı sözleri ve hareketleriyle ilişikleri eski haline dönse de sonrasında Dante'nin o kavga sırasında söylediği sözleri Dante'ye karşı kullanması da... işte kadın ya dedim 😂 hiçbirimiz söylenen sözleri unutmuyoruz sonrasında o sözleri size karşı kullanıyoruz 😂

Dante'nin birçok hamlede Valentina'nın arkasında duruşu çok iyiydi. Özellikle de Bibiana konusunda. Sonunda onu da mutlu gördük. Çünkü ilk kitapta onun mutsuzluğunu hissetmiştik ama bu kitapta direk yaşadıklarına tanık olmak... Bence o dünya Dante'den çok Valentina ve onun tehlikeli zekasından korkmalı. 😎


~~~*~~~
"Eski karının anısını onurlandırmak ve onun zihnindeki imajını korumakla o kadar meşgulsün ki bana ne kadar kötü davrandığının farkında değilsin. İlk eşini yaptığın hata yüzünden kaybetmedin ama onu bırakamadığın için beni kaybedeceksin."
~~~*~~~


Bizim isyankar-asi Gianna bu kitapta da kendisini gösterdi. Çünkü onun Matteo ile olan evliliği burada da konu oldu. Hatta öyle ki bazı şeylerin ön imasını da yaptı deli kız. Onun hikayesini ve Matteo'yu nasıl belalar bekliyor merakla bekliyorum. Bence Matteo belasını buluyor... ama Dante'nin de dediği gibi kız kafayı takmış evlilikten vazgeçecek gibi de değil. 

Bu arada hazır Matteo demişken... Düğün gününde Matteo'nun Valantina ile dans etmesi, o zamanki konuşmaları ve sonrasında gelişen olaylarda onun adının geçmesi.. Dante her ne kadar bana ait, sahiplenme moduna girse de dostum... kıskandığını söylemek seni zayıf göstermez 😅😂

Raffaele... bu adamın pisliğini zaten Luca fark etmişti ama bu kitapta daha da pislikleri ortaya döküldü. Zaten bir şey bekliyordum o beni hiç şaşırtmadı. Keşke Luca ona daha fazlasını yapsaydı.😡

Kitabın sonu çok güzeldi. Hani bazen duygularını kelimelerle değil davranışlarla göstermelisin de diyorlar... İşte Dante birçok duygusunu davranışlarıyla göstermeye başladı. Özellikle de Valentina'nın aşkına olan karşılığını... O sahneler çok güzeldi. Ahh bir de şey var... Dante 12 yıl süren ilk evliliğinden çocuğu olmayınca ve ilk karısının kısır olabileceğini düşünmek yerine Valentina hamile kalınca ona karşı söylediği sözlerden sonra Valentina'ya karşı kuyruğunu kıstırıp onu yanına çağırma çabası da çok güzeldi. 

Kitapta çeviri kısmında daha da doğrusu edisyon kısmında problem vardı şöyle ki... ilk kitapta da vardı sustum ama bunda da aynısı vardı. Mesela Dante ile Valentina'nın yatak odasındaki bir sahnesinde Dante'de eşofman var ama aynı sahnenin devamında pantolon var... bence durum Luca'da da vardı. Karar mı veremediler ne giydireceklerine emin olamadım. 😆😒

Bu kitabı ilk kitaba nazaran daha çok sevdim. Daha fazla mafya kurgusunun içerisindeydik ve o detaylar keşke ilk kitapta da kendisini gösterseydi dedim çoğu zaman. 

İlk kitaptan sonra seriyi bırakanlar bence bu kitaba da bir şans vermeliler. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 4,5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟/🌟


~~~*~~~
Parmakları saçlarımın arasında dolaşırken Dante beni kollarının arasına aldı. "Benden asla vazgeçmediğin için teşekkür ederim, Val."
"İnatçılığımın bir gün işe yarayacağını biliyordum."
~~~*~~~




Kanlı Mafya Günlükleri
  1. Onur
  2. Görev



Kitabın adı     : Görev
Orijinal adı     : Bound By Duty
Yazarı            : Cora Reilly
Çevirmen        : Doğa Şarlayan
Seri Bilgisi      : Kanlı Mafya Günlükleri #2
Yayınevi         : Nemesis
Sayfa sayısı    : 296

Kitabın tanıtım yazısı: 

Dante Cavallaro, ölen eşinin yasını dört yıl boyunca tutmuş, ancak anılarla hâlâ vedalaşamamıştır. İtalyan mafyasının en güçlü isimlerinden olan genç adam, Chicago Outfit tarihindeki en genç lider olmanın da eşiğindedir. Tek eksiği bir vâristir. Bu nedenle Dante'nin yeniden evlenmesi gerekir. Kendine eş olarak yeni dul Valentina’yı seçer.

Valentina da kaybettiği eşinin yasını tutmaktadır. Kocasının ölümünden sonra bile onun ve kendisinin onurunu korumak için büyük sırlarının ağırlığını yanında taşır. Dante'yle evlenmesi, yalanlarla dolu kalesini yıkacak kadar tehlikelidir.

Fakat Dante onu görmezden gelince endişelerinin yersiz olduğu ortaya çıkar. Bir süre sonra bu korkusu şaşkınlığa ve öfkeye dönüşür.

Valentina, hayatı boyunca görmezden gelinmekten yorulmuştur. Dante'nin dikkatini ve arzusunu kazanmaya çalışırken aynı zamanda buz tutmuş kalbi için de savaşacaktır..





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın