17 Temmuz 2024 Çarşamba

0 Lucy Score - Riley Thorn ve Ölü Komşusu (Riley Thorn #1)



~~~*~~~
"İnsanları kendilerinden koruyamazsın. Hiçbir şey olması gerektiğini düşündüğün gibi gitmez."
~~~*~~~


 Uzun zamandır elimde olan ama henüz okuduğum bir kitabın yorumuyla karşınızdayım. Öncelikle yazarın methini çok duyunca kitabını almak istedim hatta yazarın çıkmış bir kitabı daha var onu da aldım. Ama şu kitapla kıyaslandığında umarım daha iyidir demek istiyorum. Detaylarına yorumun ilerleyen kısımlarında değineceğim. 

4 Kitaptan oluşan Riley Thorn Serisi'nin ilk kitabıydı. Seri anladığım kadarıyla her kitapta bir cinayet vakasını konu alarak ilerliyor bu yüzden kurgu bitmiyor ama olay bitiyor o yüzden de rahatlıkla okunabilinir. 

Gizem, dedektiflik, cinayet, romans, paranormal ve komedi harmanlanmasıyla oluşan bir kitaptı. Paranormal detaylar korku gibi değildi bu konuda tereddüttünüz olmamalı. 


~~~*~~~
"Eğer senin kim olduğunu kaldıramıyorsa seni hak etmiyordur."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Riley Thorn, kocası tarafından aldatılmış ve ağır şartlarla boşanmış, işinden olmuş ve beş parasız kalmış 34 yaşında bir kadındır. Hiç istemeden çalıştığı sıkıcı bir işi olmasının yanı sıra yaşlıların bulunduğu eski bir pansiyon-evde kalmaktadır. Riley aynı zamanda ailesinden miras olarak aldığı psişik güçlere-görülere de sahiptir. Ölü ruhlarla iletişime geçebiliyor, gelecekten görüler görebiliyordur. Ama bu yeteneklerini bastırıp, umursamamayı tercih ediyordur. Ancak bir gün kapı komşusu olan yaşlı adamın öldürülüşünün görüsünü görür. İlk başlarda buna inanmasa da içine bir kuşku düşer ve sonunda da bu olay, görüsü gerçekleştiğinde de olaylar iyice karmaşık hale gelir. Üstelik şimdi Nick adında eski polis dedektifi olan şuanda da özel dedektif olarak çalışan genç adam bu cinayeti araştırmaya başlar. Nick, Riley'in yeteneğini öğrendiğinde hem bundan faydalanmak ister hem de genç kadınla bir nişanlılık oyununa başvurur ki eve rahatlıkla girip çıkabilsin, kimseyi şüphelendirmesin. Bütün bunların yanında cinayet çözmenin koşuşturmacasında ise içten içe Riley'e kapılmaya başlamaktadır. Halbuki kendisi ciddi bir ilişki istemezken ve Riley'in de ciddi ilişki kadını olduğunu bilirken. Her ikisi de hem duygularındaki karmaşayla baş etmelidir hem de çözmeleri gereken bir cinayet vardır. 

Böyle anlatıldığında  tam da bizlik bir kitapmış gibi geliyor -ki ben de buna aldanarak aldım ve başladım ama ben yanıldım. Beklentim karşılanmadı. Üzgünüm😔. 

Öncelikle Riley'in yeteneklerini dışa vurumu, genç kadının bunlara karşı tavrı, ailesiyle olan ilişkisi ve diyalogları çok güzeldi. Bu kısımları sevdim. 

Nick'in de kuzeniyle ve kuzeninin eşiyle olan ilişkisi çok güzeldi. Hatta zaman zaman Riley ve Nick'in sohbetlerini de çok sevdim. 

Nick'in Gabe olaya dahil olduğundaki halleri de çok eğlenceliydi. 

Nick'in Riley'e tavırları, ikili arasındaki duygusal-cinsel gerilim çok güzel anlatılmıştı. Hatta birbirlerine laf sokmaları, hazır cevap halleri, atışmaları çok eğlenceliydi. 


~~~*~~~
"Bir şeyi senden önce veya sonradan gelen herhangi biri için değil de senin için ne anlama geldiğine odaklanmayı hiç düşündün mü?"
~~~*~~~



Ancak yaşlıların olaya dahil olması, çok fazla dahil olması, konuşmaları, diyalogları, beni fazlasıyla yordu ve açıkçası sıktı da. Hani ne zaman cinayete gireriz ya da ne zaman Nick ve Riley ilişkisine odaklanırız modundaydım. O kısımlar gereksiz uzatma sebebi gibi geldi. Evde cinayet işleniyor yaşlıların kafa bir milyon. Bana kötü bir şekilde senaryosu yazılmış, yönetilmiş, oynanmış kara komedi cinayet filmleri gibi hissettirdi. 

Kitap bana mı öyle geldi bilmiyorum ama çok olaysızdı, akmıyordu, gereksiz uzatmaları olduğu hissiyle okundu. Olmamıştı bence. 😔

Kitaba dair çok fazla yorum yapmayacağım. Benim beklentimi karşılamayan bir kitap oldu ve seriye de muhtemelen devam etmeyeceğim. Yazarın başka bir kitabı daha çıktı onu almıştım ve ona bir şans vereceğim, başka bir seri o ama o serinin ikinci kitabı çıkmadan önce elimdekini okuyacağım ona göre yazara devam ederim ya da bırakırım. Ancak Riley Thorn serisi benim için bu kitapla başladı ve bitti.

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 2,5 veriyorum. 🌟🌟/🌟

~~~*~~~
"Gerçek, birini sadece incitecekse söylemenin anlamı var mı?"
~~~*~~~


Riley Thorn

  • Riley Thorn ve Ölü Komşusu



Kitabın adı     : Riley Thorn ve Ölü Komşusu
Orijinal adı     : Riley Thorn and the Dead Guy Next Door
Yazarı            : Lucy Score
Çevirmen        : Özge Burçak Aydınalp
Seri Bilgisi      Riley Thorn  #1
Yayınevi         : Martı Yayınları
Sayfa sayısı    : 496

Kitabın tanıtım yazısı: 

Güzel ve normal bir yaşam. Gerçekten çok fazla şey mi istiyordu? Riley Thorn'a göre, bu sorunun bir cevabı vardı. Evet.

Boşanmıştı. Beş parasızdı. Bir grup yaşlı ev arkadaşıyla birlikte yaşıyordu. Peki ya görmezden gelmeye çalıştığı o halüsinasyonlar? Tarot kartlarıyla uğraşan annesi, bunların kâhin görüşleri olduğuna inanıyordu.

İşler daha kötüye gidemezmiş gibiydi. Ancak varlığı yasal olamayacak kadar seksi görünen bir özel dedektif kapısında belirip, cinayete kurban giden komşusu hakkında sorular sorduğunda her şey tamamen değişmişti…






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın