7 Ocak 2024 Pazar

0 Giana Darling - Kahramanlar Yükseldiğinde (Anti-Heroes in Love #2)


~~~*~~~
Dante Salvatore gibi bir erkeğin kalbine sahip olmak beni zayıflatmamıştı, aksine güçlü kılmıştı. Onun olduğumun bilinmesinden gurur duyardım çünkü onun olduğu erkekle ve olmama yardım ettiği kadınla gurur duyuyordum.
~~~*~~~

 
Dante Salvatore ve Elena'nın hikayesi kaldığı yerden devam ediyor. En son ikilinin Napoli'ye uçtuğunu okuduk ve ilk kitap orada bitmişti. Tabi ki kurgu bitmemişti çünkü arkalarında New York'ta çözülmemiş birçok problem bırakmışlardı. Şimdi bu kitapla kaldığı yerden devam ediyor. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki ilk kitaba nazarın erotizm kısmı daha fazla bu kitapta bunu bilerek okuyun. Erotizm detayları da anlatımı da daha fazla bu yüzden yaş sınırı kesinlikle var. Bunun yanı sıra zaten mafya kitabı yetişkin okurlar için. Bu tür ibarelere dikkat ederek okuyun lütfen. 

Seri zaten iki kitaplık bir seri ve iki kitapta şuan ülkemizde yayınlandı. Seri bitti, okumak için serinin bitmesini bekliyorsanız artık başlayabilirsiniz.  Karakterlerimiz kendi mutlu sonlarına ulaşıyor bu kitapla. 


~~~*~~~
"Hepimizin geçmişle farklı ilişkileri var. Bazen birkaç kötü parçadan kurtulmak için bütünü unuturuz."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; ilk kitapta Elena ve Dante, New York'tan Napoli'ye kaçıyorlardı. Bu kitapta oradan devam ediyor. Elena, bütün hayatını bırakıp Dante ile geçmişinden izler taşıdığı ve bir daha dönmemek üzerine kendine sözler verdiği Napoli'ye dönüyor ve bunun gerginliğini ister istemez yaşıyordu. Dante ise... Elena'yı kurtarmak için ev hapsinden kaçtığında artık tutuklanacaktır. Napoli tek şansı gibi göründüğü için bir sonraki planına kadar orada kalmaktadır. Ancak en büyük düşmanları belki de Napoli'de onu beklemektedir. Çünkü oranın mafya babalarının en üst seviyesindeki Rocco, Dante'yi beklemektedir ve onu kendine tehdit olarak görmektedir. Üstelik Dante'nin Rocco ne derse yapmak gibi bir zorunluluğu vardır. Bunun içine evleneceği kadın da dahil... Rocco, Dante'yi yeğeniyle evlendirmek istemektedir geçmişten beri ve bu kararı hala sürmektedir. Dante'nin yanında Elena'yı görünce de bu kararı iyice pekişmesinin yanında Elena onunda ilgisini çekmektedir. Dante, New York'taki düşmanları için Napoli'den destek almayı hedeflerken önündeki engel olan Rocco'nun da çaresine bakması gerekmektedir. Bir de New York'a döndüğünde uğraşması gereken bir dava, onu öldürmeyi hedefleyen düşmanları ve ailesinin içinde bir hain vardır... Bütün bu sorunların yanında da Elena ile Dante'nin tutku ile harmanlanmış aşkları için de savaşmaları gerekmektedir. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ilk kitaptan daha iyiydi. Çünkü ilk kitapta havada kalan bütün her şey bu kitapta sonlandı ve her şey tam yerine oturdu. Bu yüzden bu kitabı daha çok sevdim. 

Bir de bu kitapta daha fazla aksiyon vardı bu kısmı da daha çok sevdim. 


~~~*~~~
"Sadece çok aptal bir adam, sevdiklerini her zaman koruyabileceğini düşünür. Sen zaten iyi bir dövüşçüsün. Sana silah kullanmayı öğreteceğim. Kendi bencilliğimin, senin zırhında bir çatlak oluşturmasına izin vermeyeceğim."
~~~*~~~


Elena'nın gücünü bu kitapta daha çok okuduk. Elindeki gücün farkında olup da bunu ailesi ve aşık olduğu adam için kullanması müthiş bir haz verdi. Bunun yanında Rocco'ya karşı olan tutumu da öyle... Yürü be kızım dedim onun o sahnelerinde... Bir de son mahkeme sahnesi... off... Elena gözümün önünde o ateşli savunmanız... Süperdi!

Dante'nin ise ailesini, sevdiği herkesi korumak için çabalaması süperdi. Her şeyi en ince detayına kadar düşünme çabası, bir şekilde hep kendini ön plana atarak onları koruma çabası güzeldi. Özellikle Elena için yaptıkları... adamım sen çok fena abayı yakmışsın dedirtti. 

Dante'nin Christopher ile ilgili detayları öğrendiği sahne ve sonrasında ondan intikam almak için yaptıkları bu kitaba yakışan detaylardı. 

Dante resmen Elena'nın içinde uyuyan mafya kadınını ortaya çıkardı. Yargıç ve Savcı için yaptığı hamleler süperdi. Aslında tam da Dante'nin dengi olduğunu birçok kez gösterdi. Boşuna Dante'nin adamları ona en başından beri Donna demediler. 

İçlerindeki hainin kimliği... ilk kitapta şüphelendiğim kişi çıktı. Çünkü değişik bir şekilde onun hain olabileceğini düşünmüştüm. Sebeplerini bilmiyordum ama yine de bazı tavırları şüphemi üstüne toplamıştı. Bunun yanında kitabın sonunda da cezasını bulması Dante ve Elena'yı baya yıktı bence. Çünkü zor bir durum... düşünsenize ailenizden biri olarak gördüğünüz en güvendiğiniz size ihanet ediyor.. 

Kitaptaki erotizm sahneleri fazlaca vardı. İlk kitapta çok üstünde durulmasa da bu kitapta baya çoktu bu yüzden bu detaylardan hoşlanmıyorsanız seriyi ya okumayın ya da ilk kitapta bırakın. 

Çok fazla detay vermeyeceğim çünkü çok fazla birbiriyle bağlantılı olay örgüsü var spoiler vermekten çekiniyorum ama şunu söylemeliyim ki bu kitabı ilkinden daha çok sevdim. İlkindeki o durgunluk yoktu, hareketliydi ilk sayfadan itibaren bu yüzden daha iyiydi. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟

~~~*~~~
Işığı sevmek kolaydı. 
Bu aşk karanlıktı. Benim gözlerim kadar siyah, onunkiler kadar fırtınalı bir geceydi. Birbirimizin ruhundaki gölgeleri görmek, onların uçurumlarına sürüklenmekti. Birbirimizi hiçbir zaman tam olarak anlayamayacağımızı bilmekti ve gizem kadar bu mücadeleyi de sevmekti. 
İki kötü birbirine aşık olduğunda böyle oluyordu.
Ve şimdiye kadar bildiğim her şeyden güzeldi.
~~~*~~~



Anti-Heroes in Love Serisi


Kitabın adı    : Kahramnalar Yükseldiğinde
Orijinal adı    : When Heroes Rise
Yazarı           : Giana Darling
Çevirmen       : Melda Dinçel
Seri Bilgisi     : Anti-Heroes in Love #2
Yayınevi        : Lapis Yayınları
Sayfa sayısı   : 352

Kitabın tanıtım yazısı: 

Ben kimsenin istemediği kahramandım. 

Katildim. 

New York Şehrinin en acımasız ve en zengin insanlarından biriydim. 
Dante Salvatore, Capo'ların Capo'su. 

Fakat bir zaafım vardı. 

Elena Lombardi.  

Buz kadar soğuk, kırık cam kadar keskin ve tüm kadınların hakkı olandan daha güzeldi. Kaleyi içten fethederek tüm hayatımı ters yüz etti. Onun için bir kez daha kahramanı oynayacak ve ulaşılması imkânsız kalbine layık olduğumu kanıtlayacaktım. 

Elena için oyunun tüm kurallarını baştan yazmaya hazırdım. 

Onu peşimden gelen düşmanlara bırakabilirdim ama bunun yerine ülkemize götürmek gibi affedilemez bir karar vermiştim. Artık başka bir seçeneğimiz yoktu. İkimizi de güvende tutmak için Elena Lombardi'nin karım olması gerekiyordu.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın